Ню Йорк таймс: САЩ спират ПВО ракетите на Киев

Украйна изчерпва запасите си
Обновена: 7 яну 2024 22:08 | 7 яну 2024 21:53, Анисия Иванова
403
Ню Йорк таймс: САЩ спират ПВО ракетите на Киев
Снимка: БГНЕС/EPA

Официални представители на Белия дом и Пентагона са предупредили, че има заплаха САЩ скоро да не могат да доставят ракети за предадените на Украйна системи за противовъздушна отбрана “Пейтриът” поради липса на финансиране, съобщи в. “Ню Йорк таймс”.

Изданието посочва, че стойността на ракетите може да стигне между 2 и 4 млн. долара за бройка. Комплексите “Пейтриът” ефективно свалят балистични и други типове ракети - от момента на получаването им Украйна успя да спечели надмощие в битката за украинското небе, допълва агенция УНИАН, цитирана от Труд.

В коментар за изданието майор от украинската армия подчерта, че благодарение на чуждестранните партньори Киев е успял да изгради въздушен щит над страната и че ако партньорите прекратят доставките на ракети, Украйна ще се върне към ситуацията в началото на войната, когато хората не излизаха от бомбоубежищата.

Американският аналитичен център Атлантически съвет предупреди, че в момента съществува реална опасност Украйна да изчерпи запасите си на боеприпаси за системи за противовъздушна отбрана в близките седмици.

Заплахата всъщност е свързана с обстоятелството, че по-нататъшната военна помощ на САЩ и Европейския съюз за Украйна се натъква на “политически препятствия”, пише УНИАН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
223
6
 
4
 
! Отговори
ФАКТ!!! преди 4 месеца
Даже внучката на Сталин живее в САЩ, а обикновенните руснаци само мечтаят са САЩ и ЕС. Повече нема кво да коментираме. Другото са смо лозунги и пропаганда...
222
20
 
7
 
! Отговори
Ани преди 4 месеца
Русия ще се сгромоляса от собствената си некомпетентност. Аз не се притеснявам за бъдещето си и на моите деца. Просто по-далеч от Русия и нещата се уреждат с труд и постоянство без катаклизми.
221
8
 
8
 
! Отговори
не е за първи път преди 4 месеца
Те така ни изоставиха и нас 1989 г. Субсидираха Русия, а ние трябваше да чакаме Русия да ни опоска. Оттам идва уродливия преход. Сега децата на червената буржоазия завзе властта под ръководството на Радев.
220
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ЕХАААААААААААА ЗЕЛЕТО ЩЕ ПУКЛЯСА
219
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Разпадът на сащ е по-близо, те на колко са -- 350 години имат ли? царевични мозъци ...
218
29
 
15
 
! Отговори
от ЮАР преди 4 месеца
Разпадът на Русия предстои и за него няма да чакаме 70 години като за сесесере-то. Американците добре знаят как да се справят с такива държави, че през ВСВ сринаха две такива едновременно - изравниха терена в Германия и думнаха Япония. Новият Хитлер в Кремъл да му мисли, че Российката има мизерните 1.5% от БВП на света, тръгнали нов ред да правят в света. Смешниците първо да видят какво става с яицата, опашките за бензин! и замръзналите жилищни комплекси. Нов ред искали били - я марш в тайгата!
217
5
 
3
 
! Отговори
йод на таблетки преди 4 месеца
Войната е в патова ситуация...
216
24
 
13
 
! Отговори
Понеже съм по-умен преди 4 месеца
Виждам неще който ви се изплъзват -- САЩ даваха ,даваха ,европейците го baraha,baraha ,,,,, сега съг Украйна е свършено то и затова няма наемници защото руснаците ги смачкват във окопите със всякаква стрелб,,, та като диде войната до ЕС-границите и като видят мераците на путин ще им се доходи здраво по нужда сега Щатите ще ни гледат сейра до 1-максимум 2 години Путин въобще не си мисли да спре със Украйна и балтииците и ние смв му във плана !
215
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За да се свали Кинжал пуска по 2 патриота от скъпите. и пак не е сигурно
214
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Интересно е че за по висока сигурност се пускат по два американски патриота. Сега повечето от нашите с 300 ще станат неработещи и ще заминат на там.
213
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Крайно време беше...А зелката ще получи ли червен картон?
212
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хахаха Русия разори американското ПВО с евтини герани :D
211
14
 
27
 
! Отговори
В Ъ З Р А Ж Д А Н Е преди 4 месеца
КОСТАДИН КОСТАДИНОВ - ПРЕМИЕР! БЪЛГАРИЯ НА ТРИ МОРЕТА!!! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! СЛАВА НА РУСИЯ!
210
31
 
10
 
! Отговори
Куку преди 4 месеца
След невероятното управление на Путин,Финландия и Швеция са в НАТО и строят американски бази!!!Въпрос на време е да ги последват Украйна,Грузия,Молдова и Армения.Азербейджан вече е турска собственост.Узбеки,киргизи и казахи се ослушват но на всички хора им е ясно....Поднебесната е там и никога няма да си тръгне.Пууутин,Пууутин президент мииира!
209
11
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До КукуОт теб *** Путин никога помощ не е чакал и няма да чака. Путин се справя великолепно с държавата си народът го обожава и още 30 гоздини ще го преизбира за президент. Проблемът е че Байдън го ненавиждат в САЩ сигурен пътник е а с Тръмп помощта за Украйна ще свърши за винаги а Байдън и синчето му отиват в панделата.
208
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Какво следваРастрел за Тагаренков
207
7
 
51
 
! Отговори
INFO преди 4 месеца
Преди много години баща (студената война) баща ми работеше във военен завод. И той ми е разказвал че руснаците имали много проста и ефективна система за ядрена атака срещу САЩ. Та той ми разказваше че на една ракета с ядрена глава има сто кухи които по външност с нищо не се различават, много са евтини за производство и натоварват до безпомощност противовъздушната отбрана . Мисля че по подобен начин са издумкали патриотите със стотици макети. И си обичам България (каквото остана от нея)
206
10
 
58
 
! Отговори
Какво следва преди 4 месеца
Министър Тагарев (Тагаренко) е на посещение в САЩ. Ще получи инструкции там, и след като се завърне, се предполага че ще обяви нашите зенитни ракети за остарели и ще ги изпрати подарък на Украйна. Както съм писал и друг път, Тагарев е най-голамата заплаха за националната ни сигурност.
205
7
 
39
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 4 месеца
До Куку: Куку си ти, драги. Русия е най-големият световен износител на пшеница и вторият след Саудитска Арабия световен износител на петрол. В Русия и да липсва нещо, това не са храни и горива.
204
38
 
13
 
! Отговори
Куку преди 4 месеца
Рашка е пародия на държава,президента може да пътува до Африка и С.Корея.С парите от газ и петрол трябваше да прилича на Дубай,тя прилича на Сомалия с ракети!!!Величието на Рашка винаги приключва с купони за храна и се започва ПАМАГИТЕ!