Украйна атакува Белгород, Русия свиква Съвета за сигурност на ООН

Съобщава се загинали и над 40 ранени в града
Обновена: 30 дек 2023 20:51 | 30 дек 2023 20:50, Анисия Иванова
308
Украйна атакува Белгород, Русия свиква Съвета за сигурност на ООН
Снимка: БГНЕС

Русия съобщи за атака с украински дронове над четири области, включително Московска, като най-силно засегнат е Белгород. Практически Украйна отвърна на смъртоносната руска атака от вчера. На свой ред, днес Белгород понесе жертви и разрушения. Съобщава се за няколко загинали и над 40 ранени в града. Жителите бяха призовани да се скрият в бомбоубежища.

Руски медии информираха за експлозии в центъра на града и в други райони. Според областната управа сред загиналите в Белгород има и две деца.

Независимо от военните сводки, в световните коментари надделява негодуванието от вчерашната масирана атака на Русия с ракети и дронове, при която загиналите са 31 души, а над 160 са ранени. Русия беше остро критикувана в Съвета за сигурност на ООН.

Правителството на Русия, чиито военни нахлуха в Украйна преди почти две години, свика специално заседание на Съвета за сигурност на ООН след днешната украинска атака срещу руския град Белгород, предаде ДПА.

"Терористичната атака срещу Белгород ще бъде предмет на обсъждане в Съвета за сигурност на ООН", заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова. "Зад терористичната атака стои Великобритания, която в координация със САЩ подстрекава киевския режим към терористични действия, след като призна, че контранастъплението на украинските въоръжени сили се е провалило", каза още Захарова, цитирана от държавната агенция ТАСС.

Според руски официални лица при украинската ракетна атака срещу Белгород са загинали най-малко 14 души, включително две деца. Броят на ранените се съобщава, че е 108 души.

Белгород граничи с Украйна и е обстрелван многократно, откакто президентът Владимир Путин нареди нахлуване в страната през февруари 2022 г., въпреки че щетите и жертвите в Русия далеч не се доближават до тези в Украйна. Вчера Русия предприе най-мащабната си въздушна атака по време на войната срещу Украйна, като градове в цялата страна бяха подложени на обстрел от около 160 ракети и безпилотни самолети. Най-малко 39 души бяха убити, а 120 бяха ранени, съобщиха официални лица в Киев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
250
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До мнение "украинската армия не е варварска". А каква е бе трроле ?!?
249
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
НПО плаща на българи за маниполиране и фалшифициране , защото не мога да повярвам че хората са чак толкова глупави че да не различават лъжата от истината. Няма как да се одобрява и да се тържествува когато убиват деца отишли да разгледат коледна елха на НГ. Убийството си е убийство.
248
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Украйна е нападнала не военен не стратегически обект а Коледен базар с Коледна елха където е имало обикновенни хора с деца. Има единствено и само цивилни жертви и то деца което е престъпен държавен тероризъм. Не мога да разбера какво постигат с това престъпление и какво постига Бг като заема тяхната страна с бг позиция да се защитава убийството на хора. Дори и с фалшиви лайкове. Което е неудобно да се допуска от години.
247
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Руската позиция е правилната а наглост и безочие е сорроската позицията на неблагодарност предателство към българите и към България което е още по лошо и безочие да си слагаш фалшиви плюсове на националното ти предателство защото сме разграден двор с корупция и бездържавност!
246
5
 
4
 
! Отговори
ЧНГ преди 4 месеца
Тъжното е , че след като ни беше заличена историята няма как да знаем че винаги заемаме губещата страна.
245
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Руската наглост и безочие нямат край,както и руското зло!!!
244
8
 
6
 
! Отговори
мда преди 4 месеца
Наред е Москва, много изтраяха Украинците. Каквото повикало такова се обадило.
243
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
МОСКВА ДА БЪДЕ В РАЗВАЛИНИ!ТОГАВА ЩЕ РАЗБЕРАТ КАКВО СТАВА В УКРАЙНА! СЕГА ДЕЦАТА В ДЕТСКАТА ГРАДИНА УЧАТ ВОЕННИ ПЕСНИ! МОЯ ВНУК МИ ПУСНА КЛИПЧЧЕТА , БЕШЕ УЖАСЕН ОТ ПРОМИВАНЕ НА МОЗЪЦИ НА НЕВИННИТЕ ДЕЧИЦА! ИЗВЕРГИ!ДАЛИ НЕ ИМ СТИГА ЗЕМЯТА НА РУСИЯ ИЛИ НЯМАТ ПРИРОДНШ БОГАТСТВА ТА ЗАГИНАХА ТОЛКОВА МЛАДЕЖИ ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ!
242
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На Анонимчето - рдна Елзе Кох за Новата година!
241
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нацитата скоро ще паднат. Тогава пак ще ближете. Това го можете добре!
240
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
всеки дем ще е така до пълна депутинизация и ликвидиране на рашизма
239
4
 
11
 
! Отговори
Радев фуражката преди 4 месеца
Довечера на обръщението ще пусна една сълза за Белгород да направя кефа на Митрофанова.
238
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Това не е атака, това е депутинификация.
237
6
 
12
 
! Отговори
Баце преди 4 месеца
Само така !Да видят и те какво им е на украинските деца вече втора година.
236
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Само да не дойде гъбата.
235
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И дори когато Украйна атакува Белгород Брянск и дори Москва пак Путин е бил виновен затова нищо че коледната елха в Брянск е поразена от ракета произведена в САЩ дори серийния номер е известен както и това че е убила и ранила Деца и че това е държавен тероризъм от страна на Укровермахта.
234
9
 
9
 
! Отговори
Всички преди 4 месеца
управляващи са терористи. Но май англичанчетата скоро ще го отнесат. След тях целия свят.
233
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Най голямата терористична държава ссср ... свикала съвета да каже,че Украйна и отговорила на удара и били терористи. Тея вече съм убеден,че не са добре с главите. То такава наглост няма.
232
11
 
20
 
! Отговори
Горките рус агресори преди 4 месеца
Руските терористи свикват съвета :))))
231
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 246Само дето тия граници между Русия и Украйна не си ги установил да не говорим,че от ония ден си държавица