Песков: Байдън иска да продължи да гори пари на данъкоплатците в пещта на войната

Кремъл обвини Белия дом, че го демонизира
7 дек 2023 14:47, Елка Василева
192
Песков: Байдън иска да продължи да гори пари на данъкоплатците в пещта на войната
Снимка: архив, БГНЕС

Белият дом използва предполагаемата руска заплаха, за да продължи да "гори" парите на данъкоплатците, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Франс прес и Ройтерс, след като президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че Русия ще нападне рано или късно страна от НАТО, освен ако не бъде разгромена в Украйна.

Байдън иска "да продължи да гори пари на данъкоплатците в пещта на войната", заяви Песков. Той изрази надежда, че все още има "достатъчно разумни хора сред членовете на Конгреса", за да може това да не се случи.

Още по темата
Говорителят обвини Белия дом в "демонизиране" на Русия и добави, че ако Вашингтон спре да подкрепя Киев, други западни страни също ще спрат подкрепата си.

Руският президент Владимир Путин и саудитският престолонаследник Мохамед бин Салман са потвърдили конкретни споразумения, постигнати като част от споразумение в рамките на ОПЕК+, добави още Песков. Двамата лидери призовават всички страни от ОПЕК+ да се присъединят към споразумението на групата за намаляване на добива, което според тях ще обслужи интересите на глобалната икономика, според съвместното изявление, публикувано ден след срещата на двамата лидери.

"В енергийната сфера двете страни приветстваха тясното сътрудничество между тях и успешните усилия на страните от ОПЕК+ за подобряване на стабилността на световните петролни пазари", се казва в изявлението.

Русия и Саудитска Арабия са се договорили да активизират усилията за поддържане на международния мир и сигурност, се казва още в съвместното изявление, цитирано от ТАСС.

Освен това двете страни са се договорили да продължават сътрудничеството за възпиране на трансграничните корупционни престъпления във всичките им форми и да разширяват сътрудничеството в редица сфери, включително геологията, околната среда, водните ресурси, селското стопанство, продоволствената сигурност, туризма, съдебната система, здравеопазването, медиите и преподаването на руски и арабски език.

Песков добави, че Путин не е направил още никакви изявления дали ще се кандидатира за нов президентски мандат, след като руският парламент насрочи датата на президентските избори за 17 март.
(БТА, Асен Георгиев)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
0
 
0
 
! Отговори
Американец преди 5 месеца
До Хахахаха- е хайде сега, чак пък 140 хиляди за семейство средната е 120 при условие че и двамата работят. На практика средното за домакинство е около 70 хиляди.Но това е бруто. В Америка не е за необразовани и неквалифицирани. Една по-сериозна болест може да банкрутира човек с 1-2 милиона в спестявания и инвестиции.
153
0
 
0
 
! Отговори
Американец преди 5 месеца
Ние даваме неща които са платени преди 30-50 години. Армията се обновява, а старото обурудване се чисти. Нас не ни мислете. Гледайте как да махнете копейките и руското влияние.
152
0
 
1
 
! Отговори
ТЮТУТУ преди 5 месеца
Като се говори за Байдън и Америка все едно говориш за дявола и АДА .
151
1
 
0
 
! Отговори
Майтапчия 2023г. преди 5 месеца
Намерил кой да го каже. Къде са руснаците, къде са американците? То се вижда и усеща от опашките по посолствата. А границата с Мексико ври и кипи от ....бягащи американци към Венецуела.....
150
5
 
5
 
! Отговори
Абе Митьоууу преди 5 месеца
Той поне само пари гори, а вие и човешки животи !!!
149
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ами тоя колхозник да не би той да финансира войната на пиянките от неговия джоб и от на джуджака? Тия вече хептен само глупотевини говорят. Ама нали копейките им се радват де, ама им се радват от далече, от ЕС, а не от тям. Що така не знам?
148
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Брей, рашистите нещо се загрижили за финансовото благосъстояние на САЩ. Муахахахаа
147
2
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 месеца
Те затуй трябва преврат в Москва - всички в кремъл дето имат деца извън Русия и мислят за заподняците, а не за руснаците, трябва да бъдат заточени отвъд Полярния!
146
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
тоз *** тръгнал да мисли американците?!?! Едноклетъчен ***
145
4
 
7
 
! Отговори
А вие бе Песков преди 5 месеца
Не горите ли пари? Горите! Забравих , че при вас никой не ви търси отговорност защото плебса не са истински граждани
144
3
 
12
 
! Отговори
Рашизъм преди 5 месеца
Нагъл рашист.
143
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Накрая в пещта ще изгорят тези, които я подпалиха. "Който нож вади, от нож умира".
142
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Песков, Луната беше непреодолимо препятствие за вашия космически кораб, и решихте направо да я атакувате, белким я натрошите.
141
5
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 5 месеца
Брей да не повярващ каква искрена загриженост за парите на "многострадалния" американски народ! По-добре за своите люде се погрижете и пари, които трошите в Украйна, ги използвайте за тяхното благоустройство. Махнете външните нужници, газифицирайте тези 40% от населението, които все още газ нямат.
140
2
 
0
 
! Отговори
Мне преди 5 месеца
Руснаците що така все удобно мълчаха при всички поразии на Америка от близкото минало? Дори нямаше и нотка критика. В Сирия САЩ Русия и Турция са си разпределили някви баници и си оперират така тихичко с медиен комфорт, няма нищо всичко точно. Всички са бакклуци на н-та степен до един никой не ми хвалете, мерси.
139
5
 
8
 
! Отговори
Q преди 5 месеца
до146Да ,прав сте ,но Украйна граничи с Русия и там 40-50% са руснаци ,а американците чий го търсяТ там ,можеш ли да отговориш? (само без изтръканите плочи..демокрация,свобода,права..)
138
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
че русия чии пари гори, не са ли тия пари на руския данъкоплатец или са на песков
137
3
 
20
 
! Отговори
Хахахаха преди 5 месеца
Средната годишна заплата в САЩ е 140 хиляди долара. В Русия малко под 14 хиляди долара. *** още много да горят докато стигнат нивото на скъсаняка руснак.
136
1
 
19
 
! Отговори
Кучият син преди 5 месеца
Песков е "загрижен" за парите на американския данъкоплатец... Ха-ха-ха! А къде е двойника на джyджето умряло?
135
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Песков: Байдън иска да продължи да гори пари на данъкоплатците в пещта на войната - ХАХАХА! Песък, ми тогава следващия път не помагайте пак на Тръмп да спечели, ами помагайте на Байдън, щом ви помага американците да обедняват! Нали това искате? АХХАХАХ!