Шолц се възмути от "циничните предупреждения" на Путин за Газа

ЕС трябва да продължи да подкрепя финансово Украйна
19 окт 2023 13:03, Стела Стоянова
113
Шолц се възмути от "циничните предупреждения" на Путин за Газа
Снимка БГНЕС, архив

Германският канцлер Олаф Шолц днес разкритикува руския президент Владимир Путин за неговите предупреждения относно цивилните жертви в конфликта между Израел и палестинската ислямистка групировка "Хамас", предаде Ройтерс.

"Бях повече от възмутен, когато чух, че руският президент предупреждава навсякъде, че може да има жертви, цивилни жертви, на военните конфронтации. Наистина няма нищо по-цинично от това", заяви Шолц в своя реч пред германския парламент.

Германският канцлер каза още, че ЕС трябва съвместно да продължи да подкрепя финансово Украйна и в бъдеще, но използването на допълнителни средства не представлява решение в дългосрочен план. "Имаме ясна позиция тук: Тази помощ за Украйна, за финансовата стабилност на страната, ние ще трябва да я предоставим съвместно, като европейци", заяви Шолц пред германските депутати, но добави, че "това не може да бъде изцяло решено с допълнителни средства", пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"Шолц лежи по корем в Тел Авив заради сигнал за атака. " ----- Той ли лежеше на пистата на летището при ракетната атака? Иначе е нормално, де. Щом има въздушна опасност - и президент да си, и цар да си - лягаш на земята. Бодигардовете не могат да те опазят от ракети. Полудя този свят!
54
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нито са "цинични", нито са "предупреждения". Тоя вместо да се възмущава на околния свят, да бе помислил, че ролята, която играе в кукления театър, води до мизерия и война европейското население.
53
23
 
8
 
! Отговори
... преди 6 месеца
Значи путинофилията тука обяснява как когато путин избива десетки хиляди цивилни граждани, то това било напълно нормално! Не стига това ми обяснява, че само путин може да каже, да аз избивам десетки хиляди цивилни граждани, ама вие не ме гледайте какво правя а ме слушайте какво ви говоря! Та това е путинофилията тук и по целия свят! продажници и лъжци!
52
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Bad Face нищо му няма и на другите цветове НО нито путин а аще по малко господаря му СИ са бели хора ....
51
7
 
18
 
! Отговори
Bad Face преди 6 месеца
Положението е следното. Путин и Си седят като бели хора и преговарят. Шолц лежи по корем в Тел Авив заради сигнал за атака. Байдън не знам точно къде е, защото не мога да разбера кога лъжат и кога не, но знам, че днес някои държавни визити в Близкия Изток са му отказани. Отказани!!!
50
15
 
7
 
! Отговори
ха ха смееехххх преди 6 месеца
Русофила пак не може да схване за какво иде реч
49
22
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 50 преди 6 месеца
значи не си чул какво точно путин каза, но това което путин точно каза си е баш тъпо! Но и лицемерно, не за друго ами именно тавариш путин направи една война дето загинаха десетки хиляди цивилни граждани, но за тази война в Украйна и цивилните жертви които тя взе и взима за нея тавариш путин НИЩО НЕ казва! Та не ли малко тъпо и лицемерно това? А?
48
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
С кое тоно Путин не е прав? Когато има война има жертви и то не само военни? Кое точно е циничното? А не е ли цинично да се избива етническо населене, и да си затваря очите все едни нищо не се случва? Германия, не е имала по слаб канцлер от този Б-политик. Заради такива като него и шайката около него АзГ ще набира популярност. На немца му писна да плаща за чужди интереси.
47
10
 
5
 
! Отговори
До христо Христов преди 6 месеца
Защо обиждаш бе Ицо. И никой не ме е питал дали искам да съм в ЕС или не ясно.
46
14
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 месеца
До 45 Защото най-вероятно си един от 85те % про'с'таци гласували за ЕС. Затова ще плащаш. Ясно?!
45
2
 
4
 
! Отговори
ЕдноОкият Шолц преди 6 месеца
колко ли АденоХром му биха, че Окото му се оправи толко бързо - аз се порязох преди месеци и още не е зарастнало като хората, а тоя и белези - няма!
44
13
 
19
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 месеца
Шолц е про'с'так. Като всички немци!
43
8
 
32
 
! Отговори
Защо бе Шолц, ЗАЩО? преди 6 месеца
"Имаме ясна позиция тук: Тази помощ за Украйна, за финансовата стабилност на страната, ние ще трябва да я предоставим съвместно, като европейци". Аз не искам да плащам за Руско - Украинската война защо трябва да го правим. Да се оправят както сметнат за добре. От къде на къде ще плашща обикновенният европеец. И още нещо, ти Шолц къв си че да казваш какво да правят останалите европейци, гледай си Германия, като искате плащайте, ние не искаме.
42
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Путин е кукла на конци на китайците. Онзи ден беше на инструктаж в Пекин - така са му заръчали, така говори. Русия отдавна не е суверенна държава, а китайски васал.
41
27
 
11
 
! Отговори
истина е преди 6 месеца
По нагъл, безчовечен и циничен от путин няма да се намери. Всъщност не трябва и да се очаква друго от един военнопрестъпник, крадец на деца. Ше мине време...путин ще изчезне, но в историята за него ще пише---крадец на деца....по срамно петно трудно може да се намери. А тези, които му се възхищават и го превъзнасят----ще ги бъде срам от това и ще се крият, както убийците от затвора на осторов Белене. Но...възмездието ще дойде...Повярвайте ми....цял живот ще се оглеждате.......
40
5
 
45
 
! Отговори
Циник преди 6 месеца
Цинично е когато един политик който е бил гарант по минските съглашения говори за цивилни жертви в Украйна, след като си признава, че Запада не е имал намерение да изпълнява. тези съглашения. Цинично е и,че западните лидери не виждаха през всичките години след като колективно организираха и платиха за събитията на майдан-а как се избиваше и обстрелваше рускоезичното население в Украйна, но най цинично е когато лидер на една държава убила 20 милиона руски граждани говори за цинизъм!!!
39
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Имам чувството,че тоя се натиска за шамари! Не стига ,че немците са най потърпевши от кризата а и още налива масло в огъня!
38
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А Шолц каза наскоро, че щял да се бори с емиграцията ... ахаха. Тоя е фурнаджийска лопата ...
37
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Gorskio 32 - Всъщност съм виждал.
36
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"Бях повече от възмутен, когато чух, че руският президент предупреждава навсякъде, че може да има жертви, цивилни жертви, на военните конфронтации. Наистина няма нищо по-цинично от това" - Защо? Ако путин искаше цивилни жертви, вече щяха да са избили милиони, ако не и десетки милиони.