Путин назначи заместник на Пригожин

Това е пенсионираният полковник Андрей Трошев, който не е подкрепил бунта на "Вагнер"
29 сеп 2023 19:39, Стела Стоянова
66
Путин назначи заместник на Пригожин
Снимка БГНЕС, архив

Руският президент Владимир Путин посочи заместник на загиналия Евгений Пригожин начело на частната военна компания "Вагнер". Това е пенсионираният полковник Андрей Трошев (61 г.), който бе близък до основателя на "Вагнер" и бивш командир в частната армия.

На среща снощи със зам.-министъра на отбраната Юнус-Бек Евкуров и с Трошев, руският президент обяви, че последният отговаря за доброволческите отряди, които отново ще се включат във войната.

"При последната ни среща говорихме за това, че се заемате със сформирането на доброволчески подразделения, които могат да изпълняват различни бойни задачи, основно в зоната на специалната военна операция. Вие самият бяхте в такава част преди повече от година и сте наясно, знаете кои въпроси трябва да се решат предварително, за да може бойната работа да върви по най-добрия и успешен начин", каза Путин.

Андрей Трошев, известен с позивната Седой (Сивокосия), е полковник от запаса, бивш кадър на руското външно министерство, ветеран от войната в Чечения и участник в руските военни действия в Сирия, заради което е обект на санкции от ЕС. Бил е изпълнителен директор във "Вагнер" и приближен на Пригожин, но е сред хората от "Вагнер", които не са подкрепили бунта през юни.

В момента Трошев работи в руското министерство на отбраната, съобщи прессекретарят на Путин Дмитрий Песков.

Във фокуса на срещата между Путин и Трошев е било интегрирането на бойците от "Вагнер" в редовната руска армия. След смъртта на Пригожин Путин разпореди наемниците да се закълнат във вярност към Русия.

В Кремъл вече говорят и завръщането на ЧВК "Вагнер" в зоната на бойните действия в Украйна, макар да не дават еднозначен отговор. "На този въпрос може да отговори само министерствота на отбраната. Затова ви съветвам да питате там", заяви Песков на репортерите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: вагнерпутинПригожин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
6
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 7 месеца
И ФАЛШИВИТЕ ПУТИНУВЦИ И РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ПРИКЛЮЧИХА!
16
7
 
8
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 7 месеца
Е нали преди два месеца Путангутана разправяше, че нямал нищо общо с Вагнер и те били извън руската власт. А днес назначавал командира им.
15
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кой е заместникът на путин при жена му, че вече е кaacкет?
14
4
 
5
 
! Отговори
ало ало преди 7 месеца
абе тая контраофанзива ще я бъде ли! умаляхме да чакаме! да не са тръгнали към киев в мъглата?
13
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Путин и Русия бързо влязоха в час! Вече на фронта,не се говори за "Байрактар",а само за Ланцет!-:))) Иранските ги ползва,само срещу Украинската Инфраструктора!
12
10
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 7 месеца
СЛАВА НА ВЕЛИКА РУСИЯ! СЛАВА НА ПУТИН! - стожер на славянството!
11
3
 
8
 
! Отговори
към 10 преди 7 месеца
и в канада зеленски заедно с трюдо връчили ордени на украински фашисти от легиона избили хиляди, поляците са бесни, затова путин ги избива тия мр-ъсници!
10
6
 
5
 
! Отговори
вторият преврат преди 7 месеца
При вторият преврат срещу nymя договорки няма да има. Щото никой няма да му повярва след договорката с Пригожин. Ще го гледаме скоро nymя как страхливо върти очички от ареста.
9
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
путин вече е узрял да падне на колене пред Зеленски да моли мир, ама понеже го е срам, праща Koнa Bapвapинa да провежда мирни совалки! Отчаяното му цвилeнe огласява цялото ООН, но Зеленски е безпощаден! Истински войн! Жесток, но справедлив! путин иска хем да се измъкне от кeнeфa, хем да запази откраднатото, ама шефа не дава! Хем оная работа да му е в оная работа, хем душата в рая! Нема лабао! Слава Украине!
8
7
 
6
 
! Отговори
абе преди 7 месеца
както и да е, путин ще си върне Крайната земя, няма да я остави на гладните западняци и никой не може да му попречи!...най-много да го съди арменския поп, ама и той вече избяга от нагорни карабах!
7
1
 
4
 
! Отговори
Мишо преди 7 месеца
До 3. Ти за чие настъпление питаш? Днес ги брояха изгорелите само за един ден настъпление единици техника журналистите от CNBC и си задава а въпроса, ако за един ден 50 единици са унищожени то какво ще стане за месец?
6
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
От две седмици ПУТИН ,не е излизал от бункера. Напикавал се и говорил несвързани неща През това време Зеленски беше из Европа и посети САЩ И Канада !!!!!
5
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Съвсем нормално решение! Пригожин и армията му,се доказаха в Бахмут! И Путин не желае да изтърве тези бойци! И пак казвам,съвсем нормално е,Путин да използва тези бойци срещу Украйна!
4
3
 
4
 
! Отговори
Пригожин преди 7 месеца
Скоро ще се върна за Путин. И за заместника ми.
3
3
 
4
 
! Отговори
Замеестник преди 7 месеца
Супер е да Путин да ти гръмне самолета!
2
0
 
6
 
! Отговори
Мишо преди 7 месеца
Браво! Айде, да е хаирлия.
1
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
За да си осигури оръжие от Иран ,Путин е приел ИСЛЯМА !!!!! Това е правилно ,като се има предвид ,че 40 % от РУСКОТО население, са МЮСЮЛМАНИ .... Така Кадиров му се явява ШЕФ !!!!!