Руски анализатор: Пригожин не е мъртъв, готви отмъщение

Според д-р Валери Соловей Путин е убил двойник на лидера на "Вагнер"
31 авг 2023 09:23, Нели Христова
118
Руски анализатор: Пригожин не е мъртъв, готви отмъщение
Снимка: БГНЕС

Руски политически анализатор твърди, че шефът на "Вагнер" Евгений Пригожин е все още жив, а негов двойник е загинал в самолетната катастрофа миналата седмица.

Д-р Валери Соловей, бивш професор в Московския институт по международни отношения, твърди, че Пригожин е избегнал опита за убийство, нареден от президента Путин, и сега крои своето отмъщение.

"Първо, самолетът, с който Евгений Пригожин трябваше да лети, беше свален от руска система за противовъздушна отбрана", каза д-р Соловей, цитиран от Independent. "На борда не е имало експлозия. Беше свален отвън."

Тайната операция за извършване на този удар "е разработена в Съвета за сигурност (на Русия) и е поръчана лично от руския президент", твърди той.

"Самият Пригожин не е бил на борда. Вместо него летеше неговият двойник. Между другото, Владимир Путин прекрасно осъзнава това. Шефът на Вагнер е жив, здрав и на свобода", допълни професорът и настоя, че Пригожин "се готви за отмъщение".

"Той възнамерява да отмъсти на хора, които искаха да го унищожат и унищожиха близки до него", казва Соловей.

Базираният в Москва политически анализатор също твърди, че Пригожин има достъп до £1,6 милиарда в биткойни, които ще използва, за да отмъсти.

Д-р Соловей, който отдавна твърди, че има информация от Кремъл и често твърди, че Путин е сериозно болен, а също така използва двойници, за да прикрие състоянието си, се заканва, че ще разкрие местоположението на Пригожин следващия месец, но настоява, че той не се намира в Африка, където е разположена частната армия "Вагнер".

Той твърди, че Пригожин има за цел да се покаже до края на тази година, но така и не представя доказателства за твърденията си.

Теорията на д-р Соловей следва потвърждението от Руския следствен комитет, че Пригожин е загинал при самолетна катастрофа край Москва миналата седмица.

Комитетът каза в изявление в неделя, че след съдебно-медицински тест всичките 10 тела, открити на мястото на катастрофата, са идентифицирани и тяхната самоличност "съответства на манифеста".

Руските власти за гражданска авиация миналата седмица казаха, че Пригожин, заедно с някои от неговите висши лейтенанти, са били в списъка на хората на борда на самолета, който се разби в сряда.

Частният самолет на Пригожин падна северозападно от Москва, убивайки всички на борда. Видеозаписи показват отломки, падащи от небето над Куженкино в Русия, като се появяват снимки на останките. Неговата дясна ръка Дмитрий Уткин също е бил на борда на самолета Embraer Legacy 600, както и петима други пътници и трима членове на екипажа.

Смъртта му дойде точно два месеца след като Пригожин организира краткотраен въоръжен бунт срещу военното ръководство на Русия, което представлява най-голямото предизвикателство за авторитета на президента Путин в неговото 23-годишно управление.

Кремъл отрече спекулациите, че е виновен за катастрофата, и каза, че "умишлено сваляне" е сред възможните причини за самолетната катастрофа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Звездите ми говорят!
99
0
 
0
 
! Отговори
До 96 преди 8 месеца
Я си представи, излизат на Путин придворните и казват - ДНК теста не потвърди, че това което твърдяхме, че е Прогожин е Прогожин. Всъщност незнаем къде е Прогожин. Няма значение,дали това което пише в статията е вярно или не!Факт е,че *** винаги лъжат!И Вагнер я нямаше,пък после я имаше,ама нямала връзка с държавата,пък накрая лично джиджето призна за наливаните пари във Вагнер!
98
1
 
12
 
! Отговори
Пълен фейк преди 8 месеца
С публикуването на т.н. докрор Соловей Днес.бг изземва функциите на Блиц ,Шок и Телеграф. Да ви е честито.
97
0
 
9
 
! Отговори
Йокин преди 8 месеца
Начи от цялата гюрултия,ФАЙДА ИМАТ,ПРОДАВАЧИТЕ на ЦВЕТЯ.
96
6
 
3
 
! Отговори
Shark преди 8 месеца
Веднага след инцидента изкарах точно същите съмнения. Прекалено лесно беше, за да е истина.
95
1
 
9
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 8 месеца
сценаристите на "бригада" нервно пушат отстрани.
94
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Дай Боже, да си отмъсти на Путин!
93
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Пригожин готвел...? Хайде сега пак, поредната лъжа! Ами дали му намериха останките от трупа и след генетична експертиза 100% сигурно е доказано, че е неговото тяло? Обаче такива факти не притесняват фейк сайта да си публикува фейковете.
92
2
 
10
 
! Отговори
оракул на боб преди 8 месеца
Някои хора са отдавна готови за среща с лекари,чиито помощници преди преглед слагат на пациентите ризи с ръкави без отвор за китките.
91
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Скрипал е отровен с отрова за която няма антидот,пък той жив...Приговин е бил на борда на самолета,само че не той,а аватарът му. Лао Дзъ <ИЗКОСТВОТО НА ВОЙНАТА> .Информация,дезинформация,контра дезинформация.
90
1
 
11
 
! Отговори
Конспиративо преди 8 месеца
Пригожин е заедно с Елвис Пресли на тайния остров. Там храната е чиста и никой не пръска от самолети. Даже Ванга го е предрекла.
89
0
 
4
 
! Отговори
toti преди 8 месеца
Виж взел Африканци гладни и наяада Русия .ха ха
88
0
 
8
 
! Отговори
мани преди 8 месеца
Да вметнем за подготвилия тази преводна статия: manifest (англ.) - a document giving comprehensive details of a ship and its cargo and other contents, passengers, and crew for the use of customs officers.Така че "съответства на манифеста" може спокойно да се замени с, напр. "съответства на списъка на пътниците (на полета)"
87
4
 
16
 
! Отговори
Ром"с преди 8 месеца
Роден и живял в Украйна,учил се в Лрндон ...антипутинист ,постояно критикува Путин (и не е в затвора!!!!) е известен със своите конспиративни прогнози ..той подава "***" ,че Путин е болен,че Русия ще нападне Прибалтика ..понякога и оцелва .Та въпроса ,може ли да му се дава трибуна в Днес?Да ,разбира се ,щом е против Путин.Днес е филиал на Дневник,а там който не съгласен с линията на партията-вашингтонскта ,супругата-*** маха всички...а те най много и силно се бият за авобода на словато.
86
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
стига с глупости сте писали вие ни имате за глупави читателите като вас
85
1
 
12
 
! Отговори
Хаоус оф пеин преди 8 месеца
За втория самолет ,който е бил след тозни на Пригожин се върнал в Москва за него нищо не се казва ,кои са били в него ,арестувани ли са ,кои са нито дума...
84
0
 
11
 
! Отговори
Ясновидеца преди 8 месеца
Той и Елвис е жив!
83
1
 
13
 
! Отговори
Несериозно преди 8 месеца
Според този Путин е сериозно болен от десетилетие. Сериозно, сериозно, колко да е сериозно.
82
0
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 8 месеца
Първо трябва да възкръсне, а отмъщението след това!
81
1
 
19
 
! Отговори
Нострадамус преди 8 месеца
Глупости, Пригожин е на Луната, плати си на индийците и те го закараха с лунния им модул. Сега се крие на тъмната й страна. Естествено, готви ответен удар. За да финансира това, той здраво копае диаманти. На Луната ги има много. Когато събере достатъчно, Индия ще му пратят отново лунния модул да го върне обратно на Земята.