Пригожин: Ще направим армията на Беларус втора в света

Това каза той в Телеграм
19 юли 2023 18:55, Стела Стоянова
61
Пригожин: Ще направим армията на Беларус втора в света
Снимка БГНЕС

Видео на Евгений Пригожин, който казва, че ще направи армията на Беларус „по-добра от руската“, се появи в каналите на Telegram, свързани с паравоенната групировка „Вагнер“, съобщи "Нюзуик".

„Добре дошли, момчета... Добре дошли на беларуска земя“, каза Пригожин.

"Сега това, което се случва на фронта в Украйна, е срам, в който ние не трябва да участваме", каза шефът на "Вагнер" и добави, че докато групата е в Беларус, тя ще превърне беларуската армия "втора армия в света и ако се наложи, ще се застъпи за нея“.

Коментарът намекна за забележки на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен, който каза през юни, че руската армия сега е втората най-силна в Украйна.

Миналия месец босът на "Вагнер" и неговите наемници тръгнаха на "поход на справедливостта" към Москва, което доведе до това руският президент Владимир Путин да ги нарече "предатели". При неизвестни обстоятелства беларуският лидер Александър Лукашенко сключи сделка с Пригожин, при която всички обвинения бяха свалени от него и бунтът беше спрян, припомня БГНЕС.

Още по темата

Лидерът на "Вагнер" не се е появявал публично от края на въстанието си.

Той също така помоли своите наемници да отбележат, че Беларус ги посреща „не само като герои, но и като братя“.

Пригожин призова членовете на групировката да се „подготвят“ за повишаване на „нивото си“ и „на нов път, към Африка“.

„И може би ще се върнем към войната в момента, когато сме сигурни, че няма да бъдем принудени да се срамуваме от опита си“, добави Пригожин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: БеларусвагнерПригожин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
1
 
! Отговори
Do liglьото “Абе” преди 9 месеца
С номер 30!ВСУ отдавна използват всичките гимназисти! Доброволци!
47
3
 
0
 
! Отговори
... преди 9 месеца
бате супер шоу рашистан! :))))))))))))))))))) ама то като видиш как една ...тка ги ръководи, какво друго може да е! само, като четеш изказванията на официалните власти на рашистан и ем се спукваш от смях ем се чудиш що тия ора не ги наемат да пишат сценарии може и комедийни! :)))))))))))))))))
46
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вагнер ако решат и имат изгода след 1 час са в София и ще бъде голямо евроатлантическо шоу
45
3
 
10
 
! Отговори
Puff daddy преди 9 месеца
Дааа, даа, до 3 дни ще са в Берлин, и до 4 в Лондон. А сега си лягайте, и се завивайте по-добре, че нещо не е добре работата ...
44
1
 
5
 
! Отговори
Пич преди 9 месеца
Чакайте да позная, всичко ще е безаналогово?
43
2
 
4
 
! Отговори
Пригожин внимавай преди 9 месеца
Затваряй си добре прозорците, яж само храна приготвена от теб лично и не ползвай мобилни телефони.....онзи е много отмъстителен .....не че те съжалявам, просто ти си един от тези, дето ще изчезнат и това заслужавате всички рашисти....
42
2
 
5
 
! Отговори
Верцин преди 9 месеца
Армията на Беларус ще бъде втора в света на ***. Ураааа
41
1
 
8
 
! Отговори
4 преди 9 месеца
5. Чуждите системи за ПВО IRIS-T и други западни оръжия не са използвани по време на ракетната атака срещу Одеса. Това предполага, че съвременните системи за ПВО се опитват да пестят и боеприпасите за тях се спестяват усърдно.
40
4
 
5
 
! Отговори
3 преди 9 месеца
4. Дори авиацията и сателитите на САЩ и страните от НАТО, които предоставят на украинските въоръжени сили цялата оперативна информация за изстрелванията и за дейността на авиацията на руските ВС (тези данни се виждат ясно на изображението от украинския "Вираж-планшет"), не можа да помогне за прехващане на ракети и БЛА "Геран-2".
39
3
 
3
 
! Отговори
2 преди 9 месеца
3. Ракетите и безпилотните самолети, използвани в нощта на 18 срещу 19 юли, са само оперативен резерв, който руските войски използват незабавно. Тоест, то е вече разгърнато и готово за битка. Може само да се гадае какво ще се случи с военните съоръжения на ВСУ, ако се използват двойно-тройно повече ракети и безпилотни самолети.
38
3
 
4
 
! Отговори
1 преди 9 месеца
По отношение на нощните удари по Одеса, Николаев и други градове на Украйна е важно да се разбере следното. 1. Това не е пълно отмъщение. В сравнение с предишни обстрели например, срещу енергийната система на Украйна, използването на ракети и дронове на 18 юли беше пет до седем пъти по-малък мащаб.2. За медиен акционизъм и тероризъм срещу руски инфраструктурни обекти ВСУ винаги ще получават само военен отговор.
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сега във Волгоград въпросът за провеждане на референдум за преименуване на града на Сталинград за постоянно също остава отворен.
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Волгоград ще бъде временно преименуван на Сталинград на 3 септември, Денят на победата над милитаристична Япония и края на Втората световна война. За първи път решението за временно преименуване на Волгоград на Сталинград в определени дни беше взето от Волгоградската градска дума през 2013 г. В съответствие с него името "град-герой Сталинград" се утвърждава като символ на града и се използва заедно с името "град-герой Волгоград". Преди това тези дни бяха определени на 2 февруари, 23 февруари, 8 май, 9 май, 22 юни, 23 август, 2 септември, 19 ноември, 9 декември. Сега към тези дни се добавя 3 се
35
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сладков: "ХАРКОВ МОЖЕ ДА БЪДЕ СВОБОДЕН ПРЕДИ ЕСЕНТА? Мое предположение, съгласен съм, че е смело и е направено не от нашите атакуващи отряди, а от Донбас, но... Защо Украйна напуска този град толкова бързо? Защо толкова "тормозим" отбраната на този първоначално абсолютно руски град, сега под контрола на ВСУ?Защо Киев разпространява данни за огромните руски сили в купянското направление и плюс това как да обясним успехите си в краснолиманското направление? Съгласете се, интересна ситуация се развива, когато Харков може просто да бъде заобиколен от всички страни."
34
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Т-80БВ на въоръжените сили на РФ в горите край Кременная. На танка е монтирана "козирка", а отстрани са монтирани самостоятелно направени решетъчни екрани. Козирката е заварена рамка и сдвоени ъглови листове, както и две сгъваеми мрежести врати над стрелеца и командира.
33
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
готвят се за 3СВ, а ние продължаваме да се обезоръжаваме. Трябва да се приеме закон поне 10% от производството да остава у нас.
32
2
 
8
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 9 месеца
Какво ли прави Пригожин с беларсуката армия. Дали няма да я приготви за изборите в Росия догодина хммм
31
1
 
9
 
! Отговори
Пригожинн преди 9 месеца
Да..ще направим втора в Украйна..пардон трета..рускате в втора там..За света да забравят..
30
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Няма да е трудно. Да не забравяме, че в Беларус вече има ядрено оръжие.
29
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Абе той беше тръгнал,ама защо толкова рязко се спря се пита в задачата