Владимир Путин: Русия нанесе удар по щаба на военното разузнаване на Украйна

Московската система за ПВО се е справила успешно с атаката
30 май 2023 22:46, Анисия Иванова
305
Владимир Путин: Русия нанесе удар по щаба на военното разузнаване на Украйна
Снимка: БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин съобщи за удар на руските въоръжени сили по щаба на военното разузнаване на Русия, предава ТАСС.

"Ние вече предупреждавахме, че може да нанесем удари по щабовете за вземане на решения, по центровете за вземане на решения. Разбира се, именно към тази категория се отнася и щаба на военното разузнаване на Украйна, по който бе нанесен удар преди два-три дни“, заяви руският държавен глава.

По-рано говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че атаката срещу Москва с дронове е отговор на руските "ефективни удари по един от центровете за вземане на решения" в Украйна.

В хода на посещението си на центъра "Зотов“, руският президент даде кратки коментари пред пресата. Ето и основното от изказването му:

- Било е неизбежно след разпадането на СССР да възникне конкуренция между Руската федерация и Украйна, но се е предполагало, че тя ще протече в цивилизована форма.

- Хората, които са управлявали Украйна след разпадането на СССР, са решили да създадат анти-Русия под влиянието на Запада.

- Русия е била подведена с обещания за неразширяване на НАТО на изток.

- В отговор на войната, започната от Киев в Донбас, Русия е била принудена да предприеме действия и отхвърля твърденията, че тя е започнала тази война.

- Московската система за ПВО се е справила успешно с атаката на БПЛА, въпреки че има аспекти, върху които трябва да се работи.

- Опитите на Украйна да сплаши руски граждани свидетелстват за терористична дейност - атаките с дронове потвърждават това.

Още по темата

- Гражданите на Украйна страдат от истински терор, така че нямат възможност да говорят свободно.

- От самото начало украинските власти са обявили неутралитет, но постепенно са стигнали до враждебна на Москва структура – ​​НАТО, което противоречи на интересите на Русия.

- Въоръжените сили на Руската федерация нанасят удари по територията на Украйна, но използват високоточни оръжия, които са насочени изключително срещу военни обекти.

- Територията, която все още се нарича Украйна, е котнтролирана от хора, водени от Запада.

- През 2014 г. западните държави са извършили преврат в Украйна и са започнали да унищожават всички, които се опитват да изградят нормални отношения с Русия.

Украински дронове атакуваха Москва и Московска област във вторник сутринта, припомня "Фокус". Според Министерството на отбраната на Руската федерация в атаката са участвали осем устройства, пет от тях са били свалени, останалите три са били потиснати с помощта на радиоелектронна борба. Двама души са потърсили медицинска помощ в Москва, не са имали нужда от хоспитализация. Няколко сгради са получили леки щети. Според някои медии в атаката са били задействани повече – 20-25 – безпилотни летателни апарата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
10
 
9
 
! Отговори
ТАСС призна истината преди 11 месеца
Президентът на Русия Владимир Путин съобщи за удар на руските въоръжени сили по щаба на военното разузнаване на Русия, предава ТАСС.
117
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кеф пак бой по празните Укронацистки кратуни ракетни удари и дронове .ъпите Укри само от бой разбират.
116
8
 
4
 
! Отговори
До Космонавт преди 11 месеца
Космонавте, то залитането идва от незнанието. Почети, поинтересувай се, ще разбереш.
115
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Както през ВСВ се опитват да се изкарат жертва:))100г болшевишки театър. Само бой за тях и нито крачка назад. Да си дрънкатт лъжите.
114
6
 
16
 
! Отговори
краварче преди 11 месеца
Целта е ясна .Във всяко украинско семейство да има поне по един загинал .Така се заражда голямата злоба срещу Русия и русофобията.
113
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Срането в путиновата - Простотията, обаче, е адски неприятна!
112
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Къде коректни , къде по-малко , но постояно получаваме новини как Русия нещо е разрушила или развалила. Но ей така малко за разнообразие кога ще има новина за нещо изградено или построено от Русия
111
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Новината е за да не се пише за втория арест на Боко, който предстои до 2 седмици
110
14
 
9
 
! Отговори
БКП преди 11 месеца
Путин още не е започнал с голямата секира.Но ако някой хора не се осъзнаят и това ще стане.
109
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тоя или е напълно заблуден или бръщолеви с надеждата, че някой ще му се върже. Няма друг вариант. Едно е сигурно обаче - в русия е абсолютна психопатщина,напълно изкривена реалност.
108
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
На базата на военните ресурси, с които разполагат Великите Сили, войната в Украйна е просто бой с леки шамарчета, между САЩ и СССР. За сметка на клетия украински народ, разбира се
107
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не бих пожелал смърт на Украйна, но, както казват, каквото сам си направиш.......Жалко за погубените животи, разхвърляните по цял свят украинци, разбития им живот, лошото отношение към тях, което се засилва. И всичкото това заради един клоун и чужди интереси. Путин дълго ги изтърпя и доста време отправяше предупреждения, ама нямаше кой да чуе.
106
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До на всеки километър "400 танка и 16000 украински войници загуби(фира) ранени и убити само за май." - те нямат толкова танкове, даже и Германия няма 400 танка, унищожени са общо 400 танка + бронирани машини.
105
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В момента се нанасят масирани удари по цяла Украйна най много е в Киев. А Кирило Буданов началник на Главното управление на разузнаването се е срещнал с Бандера и Залужний след удара по щаба на военното разузнаване. Зеленски е напуснал Киев по най бързия начин след удара. Утре сутринта пак рев и сополи от евроатлантиците ни.
104
14
 
4
 
! Отговори
Споко преди 11 месеца
Споко, ЕС е богат, има огромни резерви, мощна икономика. Може поне още 2-3 години да обедняват гражданите с по 10-20% годишно и икономиката да се свива докато не рухне. А ако зимите са топли и има вятър и слънце за вятърна и слънчева енергия и ако европейците затегнат много здраво колатните може и още до 5 години да издържи докато се срине.
103
11
 
18
 
! Отговори
ПРАВО КУМЕ ВО ОЧИ преди 11 месеца
Путин е във война от година и половина и хаби военни ресурси срещу Украйна - година и половина, в която Запада се въоръжава до зъби. С Русия е свършено кучeтo e заровено другаде - Чайна Майнa. Русия скоро няма да е има.
102
8
 
7
 
! Отговори
на всеки километър преди 11 месеца
Войната продължава.400 танка и 16000 украински войници загуби(фира) ранени и убити само за май.
101
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
За 1 година икономиката на ЕС се е свила близо с 10%. Зимата беше топла, но изпразни касите. Гражданите на ЕС загубиха над 10% от стандарта си на живот. През последните месеци инфлацята в някои страни от ЕС надхвърли 30%. Но пак се живее, богати са още, може още. А следващата зима? А следващата година колко ще загубят, с колко ще обеднеят? А по-следващата? Русия не бърза за никъде.
100
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Вовата започна да бомбардира и Москва. При наличие на толкова много ракети , дронове , какво да ги прави и почна по своите бам бам
99
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Западните елити се провалиха икономически във войната с Русия, разчитаха, че негативите които ще понесат от санкциите ще им донесат някаква стратегическа победа, но не се получи. И скоро ще трябва да отговорят на въпроса - какво постигнахте? Последните 3 години ни говорите, че нашите икономически страдания са заради Путин. Решихте ли проблема със санкциите, или не? Имате ли изход? Имате ли стратегия сега когато не се получи?