Свалиха три дрона над резиденция на Путин?

Дмитрий Медведев също има жилище в района
30 май 2023 16:12, Нели Христова
176
Свалиха три дрона над резиденция на Путин?
Снимка: БГНЕС

Високопоставен руски политик заяви, че три дрона, свалени над Москва днес, са били над престижното предградие Рубльовка на руската столица, където се намира официална резиденция на президента Владимир Путин, предаде Ройтерс.

По-рано руското министерство на отбраната съобщи, че противовъздушната отбрана е унищожила всичките 8 безпилотни летателни апарати, използвани при атаката, за която обвини Украйна.

В публикация в "Телеграм" Александър Хинщейн, виден член на руския парламент от управляващата партия "Единна Русия", каза, че три дрона са били свалени над Рубльовка, само на 10 минути път с кола от резиденцията на Путин в Ново Огарьово.

Следственият комитет на Русия, който започна проверка на инцидентите, потвърди, че безпилотните летателни апарати са били свалени над Одинцовски район, който включва Рубльовка.

Рубльовка, съвкупност от елитни затворени комплекси в горите западно от Москва, където по едно време се наблюдаваха едни от най-високите цени на недвижими имоти в света, е дом на голяма част от руския политически, бизнес и културен елит, отбелязва Ройтерс.

Освен Путин, бившият президент Дмитрий Медведев и министър-председателят Михаил Мишустин също притежават жилища в Рубльовка, така както и много от най-богатите бизнесмени в Русия.

В изявление, публикувано в "Teлеграм" от неговата пресслужба, шефът на руската частна военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин обвини за атаките с дронове висши военни, живеещи в предградието.

Пригожин, известен с острите си изказвания, неведнъж е окачествявал жителите на Рубльовка като елит, който не е достатъчно ангажиран с войната в Украйна, и обвинява висшия команден състав за руските неуспехи на бойното поле, отбелязва БТА.

"Защо, по дяволите, позволявате на тези безпилотни самолети да летят до Москва? На кого му пука, че те летят към домовете ви на Рубльовка! Нека къщите ви станат на пепел", каза Пригожин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Което се равнява на реванш , на сто пъти повече над Украйна !
44
10
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 11 месеца
ЕДИНСТВЕНОТО НА КОЕТО СЕ НАДЯВА РЕЖИМА В МОРДОРСКОВИЯ В МОМЕНТА Е ДА ИЗДЪРЖИ ДО КРАЯ НА 2024-ТА И АКО ДОЙДЕ РЕПУБЛИКАНЕЦ НА ВЛАСТ ВЪВ ФАЩ ТОВА ДА ИМ ПОМОГНЕ ДА СКЛЮЧАТ ПРИМИРИЕ С УКРАЙНА :D ТЪЙ, ЧЕ В СЛЕДВАЩАТА 1 ГОДИНА И ПОЛОВИНА ИЛИ ВОЙНАТА СИ ПРОДЪЛЖАВА В УКРАЙНА ИЛИ СЛУЧАЙНО ПАДА РЕЖИМА В МОРДОРСКВА ДРУГИ ВАРИАНТИ НЯМА ДА ИМА! НИ КИТАЙ НИ НЯКОЙ ДРУГ МОЖЕ ДА ПОДЕЙСТВА ЗА СКЛЮЧВАНЕ НА МИР В УКРАЙНА В МОМЕНТА СЛЕД ЗВЕРСТВАТА КОИТО ИЗВЪРШИ МОРДОРСКОВИЯ В УКРАЙНА!)
43
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Примката се затяга около кремълския престъпник.
42
10
 
16
 
! Отговори
До Укро феновете преди 11 месеца
Цялата измислица в статията е само за да ви отклонят вниманието от новината за втория унищожен комплекс Пейтриът в Киев. Потвърдено лично от кмета Кличко (за което е порицан от Зеленския наркоман) А от мястото на първия унищожен Пейтриът има сателитни снимки с ясно видим сто метров в диаметър кратер преди и след удара. Едва ли ПВО комплекса е "само повреден" както твърди Пентагона ?! По скоро и той и днешния Пейтриът са отишли при своя идол Степан Бандера заедно с американските си разчети !
41
1
 
3
 
! Отговори
хахахаха преди 11 месеца
До абе Чакаме ги да заръмжат от една година, ама май не палят нещо пхахахах
40
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Удряй, Жужак! dnes.UA не пише, че е имало масивен удар по укро военен център днес. Лично Путин потвърди.
39
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Свалиха и три оцапани памперса от дyпapaта на Путин.
38
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Русия се оплаква от последствията от действията на Русия.
37
2
 
6
 
! Отговори
Де бре преди 11 месеца
В Израел живеят всеки ден така от години пък не са приревали. Хората си работят, ходят по улиците, плажуват и прочее. И туристите си ходят без проблем. От време на време се задвйства ПвО и лови палестински ракети, но никой не им обръща внимание отдавна. Та...не е новина.
36
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да го духат укрите, дано путлериста ги изтреби до крак.
35
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тцтьт единия от трите да беше стигнал..
34
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Днес прислужниците в Кремъл смениха 3 памперса на Путин!
33
12
 
9
 
! Отговори
абе преди 11 месеца
ще им преседне на укрите скоро - като заръмжат арматите и зафучат су-тата!
32
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Русофилите, не се притеснявайте за атамана си. Той е дълбоко наврян в бункера. Там някакъв си дрон не може да го уплаши. Муахахахаа
31
0
 
0
 
! Отговори
Тошо преди 11 месеца
До Аврам 21: имаш ...подозрително конкретни данни...!?
30
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не се коси Америка (работодателя ти)ще си остане единствената нация сатанисти в историята на човечеството използвала ядрено оръжие и то по беззащитни хора
29
12
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 11 месеца
РЕЖИМА В МОРДОРСКВА Е НАПЪЛНО ОТЧАЯН! НО ЯДРЕНА АТАКА ПО КИЕВ НАЙ-РАНО МОЖЕ ДА ИМА КОГАТО УКРАЙНА ЗАПОЧНЕ ДА СИ ВРЪЩА КРИМАПРЪДЦК И ТО МОЖЕ БИ! ДОГОВНЕЦК, ЛАЙНУГАНСК И ЗАДРАБЕНОТО ПРЕЗ 2022-РА ОТ УКРАЙНА СЕ ВРЪЩА В УКРАЙНА И ПОСЛЕДИЦИ НАЙ-МНОГО ДА ГРЪМНАТ АЕЦ ЗАПРОШКА :D И ПРЕДИ ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ЯДРЕНО ПО КИЕВ ЩЕ ГРЪМНАТ АЕЦ ЗАПЛОШКА ЗА ДА ПОКАЖАТ, ЧЕ НЕ СЕ ШЕГУВАТ! А ПСЕВДО АТАКАТА СЕГА Е САМО ЗА ДА СЕ СПРЕ ПАДАНЕТО НА ЦЕНАТА НА ПРИРОДНИЯ ГАЗ НА ЕВРОПЕЙСКАТА БОРСА !
28
10
 
13
 
! Отговори
Путин е най-великият преди 11 месеца
нацист-терорист на Земята.Търсен е от Международния Криминален Съд за отвличане на хиляди деца - жив или умрял.
27
5
 
6
 
! Отговори
ХРАНА ЗА ТРОЛИ преди 11 месеца
Вчера американотролчетата постиха, днеска яко блажат! :)
26
4
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 11 месеца
АКО МОРДОРСКОВИЯ РЕШИ ДА ИЗПОЛЗВА ЯДРЕНОТО СПРЯМО КИЕВ РЕЖИМА В МОРДОРСКОВИЯ ЩЕ ПАДНЕ ДО МЕСЕЦ СЛЕД ТОВА БЕЗ МАЙТАП :D ПОСОЛСТВАТА НА МОРДОРСКОВИЯ ЩЕ БЪДАТ ИЗГОРЕНИ А КОЙТО ДОКОПАТ ЩЕ БЪДЕ УБИ-Т . А САНКЦИИТЕ КОИТО СА СЕГА ЩЕ СА НИЩО СЪС САНКЦИИТЕ КОИТО ЩЕ СА СЛЕД ЯДРЕНА АТАКА ОТ СТРАНА НА МОРДОРСКВА ПО КИЕВ ;D