Украйна уби двама руски командири при Бахмут

Москва призна, че нейните сили са се отдръпнали
14 май 2023 20:10, Нели Христова
303
Украйна уби двама руски командири при Бахмут
Снимка: БГНЕС

Министерството на отбраната на Русия днес съобщи, че двама негови командири са били убити в Източна Украйна в момент, когато силите на Киев подновиха усилията си да пробият руската отбрана в оспорвания град Бахмут, предаде Ройтерс.

В ежедневния си брифинг министерството заяви, че командирът Вячеслав Макаров от 4-та мотострелкова бригада и заместник-командирът Евгени Бровко от друго подразделение са били убити при опит да отблъснат украинските атаки, предаде БТА.

Ведомството заяви, че Макаров е бил начело на войски на фронта и че Бровко е "загинал геройски, претърпявайки множество рани от шрапнели".

Министерството на отбраната рядко обявява смъртта на заемащи командни постове в ежедневните си брифинги, посочва Ройтерс.

Ведомството също така заяви, че украинските сили са извършили атаки северно и южно от Бахмут през последните 24 часа, но че не са преодолели руската отбрана. "Всички атаки на частите на въоръжените сили на Украйна са били отблъснати", се казва в съобщението.

Ройтерс не успя да провери информацията чрез независими източници.

Нито украинските, нито руските сили са успели да поставят под пълен контрол Бахмут, въпреки месеците на изтощителна война, през които и двете страни в конфликта понесоха тежки загуби.

В петък Москва призна, че нейните сили са се отдръпнали северно от Бахмут на фона на вълна от украински атаки, но Киев омаловажи предположенията за стартирането на масивна, отдавна планирана контраофанзива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хаха, русия била взривила мунициите с обеднен уран и било станало радиоактивно замърсяване. Русофилите сте толкова смешни и жалки. Вземете един учебник и прочетете какво е обедненият уран за да разберете каква глупост е това. На 30.04.23 Марк Солонин на канала си в Ютюб ви е качил една лекция за обеднения уран, но пусто с вашия интелект сигурно не разбирате руски.
192
2
 
5
 
! Отговори
До 202 преди 1 година
Съветският съюз било държава! Хахаххахахахахаххахахахахахахахахах! Ей тука трябва да има забрана за малолетни да си изказват мнението!
191
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 200 Кой цивилизован свят няколко политика ли,а що си мислиш, че трябваше да се крие от германците,че Зеленски е на посещение,а пък в Холандия депутати отказват да се срещат с него В Австрия изобщо не се забиват с никой от украинските политици.В Италия го посрещат Зеленски с лозунги да си ходи.Това ли е подкрепата от целия свят.Аз си мисля,че целия свят започна да разбира що за стока са украинците.
190
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руската Федерация е създадена 1991 година! Какви е териториални претенции може да има към съседите си?За 30 години съществуване това й е шестата война.
189
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като "целия цивилизован свят подкрепя" украинците защо трябва да ги подкрепяте с фалшиви лайкове всеки ден всеки час на всяка статия и във всеки форум Фалшиви знаци не ви ли е неудобно господ ви гледа сеира ...
188
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 199 Ако едно време САЩ и Англия не бяха давали на СССР,сега нямаше да водим този спор.Важното е,че днес тези две държави си осъзнаха грешката,и дават,и ще дават на правилната страна.Както и ние.Заводите за оръжие са за да работят и продават оръжие.Още по-добре е,че с това оръжие се избиват блатни ***.
187
3
 
0
 
! Отговори
ДядоНиколай преди 1 година
До 194 Ех,да бе.4 милиарда излезнаха.Пффф ахахахах.
186
3
 
6
 
! Отговори
Абе каскет смачкан преди 1 година
"щото в един сайт няколко лайка изобщо не са критерий...." целият цивилизован свят подкрепя Украйна, а м0сковията има одобрението на Еритрея.
185
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е пишете си глупостите колкото си искате за украинските нацисти оръжия няма и никой не е длъжен пък да им дава.Това е .
184
3
 
8
 
! Отговори
Много интересно преди 1 година
как русофилите говорят,че Зеленски бил евреин и бил подложил украинците на тая война.Първо,украинците не се бият за Зеленски,а за Украйна.Второ,Зеленски е 100 пъти по съвестен християнин от късокракият Путин,който ходи по черкви да пали свещи,но праща разни порязници да убиват християни.Нищо,че Путин по майка е евреин.И само като лек факт.В украинската армия,която уж е съставена от нацисти,заедно се бият евреите и същите тия нацисти.И явно добре се бият.
183
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Буряти,калмики ,черкези,монголи си нямаха идея къде е Украйна,преди Путин да ги довлече в Европа.Избиват населението,сриват блокове и после ходят да плячкосват по празните и разбити домове.Да им приседне ограбеното,дано!
182
2
 
7
 
! Отговори
До 190 преди 1 година
Момче, прегледай се на доктор! От тази статия, разбрах само, че са клъцнали главите на двама окупатори! Ежедневие в Украйна!
181
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Дядо Каква Митрофанива бе ти като си *** защо си мислиш,че и другите са .Да си виждал някъде протест защо бе се дават оръжия на Украйна,но да не се дават излязоха 12000 в София и 30000 общо в цялата страна.Как мислиш дали Митрофанива е платила на всички или просто хората не харесват украинците.Пишете си ,ама това се обръща срещу вас щото в един сайт няколко лайка изобщо не са критерий.
180
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Дядо Николай ти си расист и трябва да те осъдят но ти само си се осъдило .
179
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако героизмът за теб е да нахлуваш и трепеш в чужда държава,и за теб трябва статия!
178
1
 
6
 
! Отговори
До 190 преди 1 година
Ако си бяха стояли в Русия,че да си пазят къщата,щяха да се герои,но тия отишли да трепят хора в чужда държава и хората им светили маслото.Дано още милиони такива"герои" украинците да ги засадят в слънчогледите и житата.
177
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До тая статия...Правилно е всеки да се замисли защо е тая статия. Цяла година война и изведнъж статия. За геройската смърт на двама руски командири Богатири. Ето така аз разчитам статията. Защото ако не бяха герои никой нямаше нито да жали нито да злобее !!! Бог да ги прости и Благослови навеки !!!
176
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дошли тези сатани от Сибир,Централна Азия,Кавказ война да правят!От бърлоги и землянки на хиляди километри от Украйна!
175
3
 
5
 
! Отговори
184 преди 1 година
Хиляда долара средна заплата в Русия?Много далече.Средната заплата е около 55000 рубли,и това е осреднено за цяла Русия.Средната заплата им е около 1200 лева,което е далеч от 1000 долара.
174
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 181 Ами ,аконе се правехте на велики нямаше да ви напада,а като гледам колко сте нахални и аз ще ви нападна.Даже Русия много ви бави.