Русия набира войници с обещание за заплата минимум $2500

Кампанията е с мото "Истински мъже"
Обновена: 20 апр 2023 15:35 | 20 апр 2023 15:16, Александър Попов
112
Русия набира войници с обещание за заплата минимум $2500
Снимка: БГНЕС/EPA

Руската армия започна видеокампания за привличане в редиците си на още професионални войници, които да се бият в Украйна, предаде Ройтерс. Призивът на Москва е към всички онези, които искат да покажат, че "са истински мъже" и да заменят обикновения живот на цивилни с този на бойното поле, отбелязва агенцията.

Рекламният клип, в който звучи енергична музика, се разпространява след доклад на британското военно разузнаване и съобщения в руските медии, подсказващи, че Москва се опитва да набере около 400 000 професионални войници като доброволци в подкрепление за силите си в Украйна. Клипът може да бъде видян в основни социални мрежи в Русия, уточнява Ройтерс.

Рекламният клип предлага на мъжете да подпишат договор с руското министерство на отбраната, като най-ниското възнаграждение е в размер от 204 000 рубли (2495 долара) на месец. "Ти си истински мъж. Бъди такъв", се казва в клипа.

Русия, която твърди, че извършва "специална военна операция", не дава пълна информация за броя на жертвите, но според наскоро изтекли данни на Агенцията за военно разузнаване на САЩ до момента във войната са загинали около 43 000 руснаци. Според същата агенция украинците, загинали в конфликта, са около 17 500.

След като проведе частична кампания за военна мобилизация през септември, в резултат на която десетки хиляди руснаци избягаха от страната, за да не бъдат записани в армията, властите не обмислят възможността за повторна кампания за мобилизация, а по-скоро кампания за набиране на доброволци, отбелязва Асошиейтед прес.

През последните седмици агитационни плакати за присъединяване към армията, на които пише например: "Нашата професия е да защитаваме родината" или "Уважение, почтена професия и добро заплащане", са разлепени из руската столица, допълва агенцията.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още по темата: Русия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
0
 
! Отговори
Русия преди 1 година
Води война за освобождението на Европа и целия свят от глобалната автокрация на САЩ.
78
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До допълнение не виждам нищо нищо интересно по домовете на хората там бедна и жалка картинка.
77
3
 
1
 
! Отговори
12345 преди 1 година
Доста са стиснати от руската армия. Един тираджия взима много повече, а риска от тираджия до мишена е неизмерим.
76
2
 
2
 
! Отговори
Трябва преди 1 година
Да си ултра *** първо да станеш войник, а пък за такава мизерна заплата още по *** може да бъдеш
75
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 1 година
Колеги от раша внимавайте да не стане :Пиеш 5 водки след работа звъниш на телефона от клипа 117 и заявяваш ,че искаш още утре на фронта.Като изтрезнееш ако не се явиш те съдят за дето не искаш да войуваш и им губиш времето за държавна измяна- от 5 години до доживотно .
74
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От познат който замина преди година и има късмета да оцелее почти година в Украйна до сега,надявам се да е жив и здрав, за наемник в украинските сили получава около 2000 долара. В смисъл според чина званието и задълженията но общо взето като пушечно месо . Заплащането скача и нагоре като 5000 за пилот на хеликоптер и 20 000 за боен пилот. Това естествено е само каквото са ми споделили и не знам дали е истина.
73
4
 
1
 
! Отговори
Реzидент преди 1 година
За летци/без боен опит/ какъв е надника, заслужава ли си?
72
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другарят Си беше преизбран от партията с презумпцията, че ще върне Тайван в родината. Ако другаря Си не върне Тайван, то защо тогава беще избран - този въпрос ще му зададе партията?
71
3
 
1
 
! Отговори
Руская преди 1 година
Ну, я поехала в Болгарию! Митрофанова, меня думаеть, что болгрaские мужчины, тоже настоящие мужчин
70
3
 
2
 
! Отговори
адолф преди 1 година
До ВСУ 65 Ровете ги по-наплитко, че като се разложат да могат да станат на тор която ще се усвои от слънчогледите и житото!На два метра ако ги заровите, като станат на тор няма да могат да се усвоят от зърнените и маслодайни култури и ще отидат бадева труповете. В момента торът е скъп тъй че трябва да се действа по-разумно.
69
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като гледам кво се случва на Русия в Украйна, Тайван мое лапне Китай!
68
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Си Цзипин: Русия и Китай трябва да бъдат на челни позиции в света по отношение на високите технологии.
67
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Епал, Микрософт, Гугал - всички ще изпопадат като круши след връщането на Тайван. Очертава се интересна картинка на запад.
66
3
 
4
 
! Отговори
допълнение преди 1 година
заплата плюс бонус - кой каквото може да гепи от домовете на украинците :)
65
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Целият американски флот може да бъде унищожен край бреговете на Тайван ако започне конфликт Китай - САЩ. САЩ могат да спечелят само с ядрени оръжия срещу Китай, но и това не е сигурно.
64
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво ще стане с лондонската борса след присъединяването на Тайван към Китай? А с ню-йоркската? А с токийската? Не бе, не бе, споко, Китай е колос на глинени крака, ЕС ще изпляска едни санкции на Китай, и Китай ще рухне.
63
4
 
5
 
! Отговори
извинете преди 1 година
Извинете, мога ли да попитам, чувал съм, че в западното полукълбо има една демократична страна наречена Съединени Американски Щати - състои се от много държави, нещо като Руската федерация, за Руската федерация свободните демократични медии ежечасно ни информират с достоверна демократична информация а за демократичната държава отвъд океада - нито дума. Знае ли случайно някой дали тази страна в западното полукълбо още съществува, чувал ли е някой някакви новини за тази страна, няма никакви новини от тази най-демократична страна в демократичните медии? Да не се е гътнала?
62
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ней важно колко вземат на месец, а колко месеца ще ги вземат! Путин вече планира дълга война! Трите дни мисли да ги обърне в 3 години! Не е питал Зеленски. Зеленски не смята да го бави! Местните вече бягат от окупираните територии защото знаят че нещата ще се развият екстремално! До 4 месеца ги изнася вaтянките от земите си, а капитулацията и съдебния процес са включени в този срок, за да може да се започне новия живот в Украйна начисто!
61
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
2500 долара и бонус ладичка! Я!
60
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
2700 долара и бонус ладичка! Я!