Руските "Кинжали" в Украйна - предупреждение към Запада

Руски печат: Идва въпросът какво да правим с Украйна?
22 мар 2022 10:34, Елка Василева
341
Руските "Кинжали" в Украйна - предупреждение към Запада
Снимка: архив, БГНЕС

Използваните от Русия в Украйна хиперзвукови ракети "Кинжал" са предупреждение към Запада. Това заяви в статия за германския в. "Ди Велт" експертът Герхард Хегман, отбелязва "Комсомолская правда".

На 20 март руското министерство на отбраната съобщи, че войските му са ударили с такава ракета склад за гориво в Украйна от над 1000 км разстояние, напомня печатът. "Кинжалите" летят десет пъти по-бързо от звука и времето за реагиране след появата им е "екстремно малко", затова "ракетата е смятана за практически неуязвима за западните противовъздушни системи". НАТО осъзнава колко е ефективно това оръжие и не разполага със системи за противодействие срещу него, изтъква германският специалист.

Още по темата
Пентагонът призова Турция да предостави на Украйна своите купени от Русия зенитно-ракетни комплекси С-400, но те няма да помогнат на Киев, пише "Взгляд".

Русия има множество оръжия, способни да унищожат такива установки. Освен това обсегът на турските комплекси - вариант на С-400 специално за износ, е по-малък от тези, с които са въоръжени руските войски. А предоставянето им на трети страни е в разрез с условията на договорите за оръжейни продажби с Русия, посочва военният експерт Алексей Леонков.

Ако Турция все пак даде С-400 на Украйна, това може да предизвика пълно прекратяване на сътрудничеството между Москва и Анкара, затова в днешната ситуация турският президент Реджеп Ердоган няма да се реши на подобна стъпка. За него това би било "политическо харакири", допълва аналитикът.

"Украйна край вратите на Версай" е заглавието на репортаж в "Комерсант". Франция заяви, че е готова да приеме хора от Украйна, които се спасяват от сраженията в страната. Те пристигат в Париж по различни пътища - през Полша, Молдова, Румъния, Словакия и Унгария. Едни остават във Франция, други продължават, за да идат у роднини и познати в Испания, Португалия и Англия, пише кореспондент на вестника от огромна изложбена зала близо до Версайския дворец, станала център за настаняване на бежанци.

"Пред мен се точат различни семейства - едно след друго. Много различни, образовани и съвсем диви, умни и глупави, симпатични и не, болни и здрави, но най-важното - никой изобщо не разбира как е могло да се случи с него такова нещо", пише репортерът. И допълва: "Много бързо се отучих да им казвам: "Аз на ваше място . . ." - "Вие не сте били на моето място", отговаряха ми те".

Почти месец след началото на руската операция в Украйна Москва все така не съобщава, че има някакъв план за политическо преустройство на тази държава. Властите на Русия още залагат на военния контрол и пропагандната дейност, в която войските им включват само частично проруски активисти от завладените територии, пише "Независимая газета".

В украинската Херсонска област например се смята, че действа някакъв комитет за спасение, наречен "За мир и ред". Но след убийството на негов активист проукраински митинг бе разпръснат с изстрели и вчера там бе обявен комендантски час. Риториката на комитета силно се промени. Доскоро той обещаваше на хората по-добър живот, заради който трябва вече да забравят украинските реалии, но сега отправя сурови предупреждения към нежелаещите да го правят. Така проруските активисти в Херсон бързо се превърнаха от агитатори за един "руски свят" в негови жандармеристи, констатира изданието.

Идва въпросът какво да правим с Украйна, казва пред "Свободная преса" Сергей Гончаров, председател на руско ветеранско сдружение. Руските войски ще приключат своята мисия, но какво ще последва, пита се общественикът. Той изразява тревога, че засега държавното ръководство на Русия не дава ясен отговор на този въпрос. "Донякъде приятелско отношение към нас ще започне да преобладава чак след две-три поколения" в Украйна, прогнозира руският ветеран.

След обръщението на Владимир Путин към гражданите на Русия от 21 февруари руски танкове тръгнаха да газят 45-милионния братски народ на Украйна. А съвсем доскоро подбудителят на всичко това твърдеше: руснаците и украинците са един народ. Сега вече не. Украинците никога няма да забравят това предателство, заявява "Новая газета".
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
11
 
8
 
! Отговори
Гост преди 2 години
Пак съм аз. Без пари убийците и агресорите скоро ще се разпаднат, въпрос на няколко години. Точно обратното на това, което този възрастен дядо-отживелица с делюзии за империум иска.
203
10
 
7
 
! Отговори
Гост преди 2 години
1 200 000 рубли са равни на 10 000 долара. ТОЧКА.
202
11
 
28
 
! Отговори
Сина преди 2 години
Зеленски продаде народа си за лична облага. Продадеш ли се на сащ сипе да ти е яко, особено с мечока ако се лигавиш. Ще ги сринат, ще го думнат зеления, ако не русите западняците, за да спрат войната
201
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ха Ха Ха влез в търсачката и много внимателно прочети кой колко е висок. Стига лъжи и манипулации.
200
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До запомнете, ядрените оръжия са остарели и безсмислени. Те трябва да се унищожат ако е възможно. Те не могат да се използват. Факт.
199
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалко за хората но защо тяхното ръководство ги хвърли в безумна война и също така явно не желае мир а война. Защо не поиска конструктивно примирие за да спаси страната и народа си.
198
5
 
23
 
! Отговори
Тях не ги мисля преди 2 години
Гледам че магазините в Испания са полупразни. Днес на щандовете нямаше олио, захар, прясно и кисело мляко, брашно имаше няколко пакета, и други стоки от първа необходимост бяха пред свършване.
197
31
 
10
 
! Отговори
ЗАПОМНЕТЕ преди 2 години
Ще дойде ден когато "магучая " ще си извади бойните глави на ядрените бомби и ще отиде при чичо Сам да го моли за прошка .
196
12
 
55
 
! Отговори
мишо преди 2 години
Американците предизвикаха тази война, като принудиха главоча зеленски да предаде и продаде народа си. Само руснаците може да поставят американските провокатори на мястото им. А ние не трябва да се кланяме на разни Нато и ЕС защото освен да ни направят бедни, гладни и беззащитни друго не може да се получим от "приятелите и съюзниците" си.
195
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сорошнята врещи,а Путин млати фашистите.Наздраве за Императора!
194
8
 
33
 
! Отговори
Геополитик преди 2 години
След 20млн. бежанци в Европа, които ще видят хубууто в Германия, Полша и т.н. в Украйна ще останат само старчоци, които скоро няма да ги има. Държавата Украйна просто ще изчезне по начина по който се е появила. Украинците един път са се били срещу руснаците като фашисти. Този път за съжаление са атакувани нечестно, но явно не е трябвало да се отказват от хилядата атомни бомби, които са имали. ЕС трябва да осъзнае, че има само един път и той е заедно с Русия. САЩ започва да залязва.
193
2
 
2
 
! Отговори
Ваня преди 2 години
До Анонимен-61 Но онзи ден не се разпадна, нали! Слаби експерти...?
192
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
стига се плашете, нямаме оръжие ли та някакви си кинжали сте се сгърчили?
191
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Укрите заминават за Нато САЩ Канада, ЕС а сегашна Украйна ще се запълни постепенно с руснаци и бг.
190
1
 
5
 
! Отговори
Ваня преди 2 години
До Анонимен-65 Ти знаеш ли какво е --Кинжал???
189
6
 
23
 
! Отговори
Ваня преди 2 години
До Анонимен-52 Мечката не можаха да я отсрелят - Шведския крал, Наполеон и дори Хитлер!!! И хамерите нама да могат! И знаеш ли защо? Защото територията и е от Полша до САЩ!!!
188
3
 
4
 
! Отговори
Ваня преди 2 години
До Анонимен-49 Не правиш разлика между самолет и ракета!!! Ходи да продаваш палачинки!
187
0
 
3
 
! Отговори
Ваня преди 2 години
До Анонимен-41 Ти си невежа! Много филмчета си гледал!
186
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изслушайте коментара на Марк Солонин за прословутия кинжал. Ако знаете руски.
185
24
 
11
 
! Отговори
Роби преди 2 години
Кои е провокирал Путин. Кои е провокирал Хитлер? Кои руски роби и други. Кои каза на Путин, че ще му натисне бутона пръв, преди него. И Хитлер имаше най добрите оръжия но загуби. Естествено този кух човеко ненавистен Путин режим да има още нещо в джоба, и какво? Какво ще спечели, нещо по добро ли? Украинците направиха за смях тази ваша " велика сила"! Само изолация за путиновата русия. А, тук има много руски роби и смешници.