Ахмед Доган призова Пеевски да подаде оставка

Той поиска оставките на още петима от ръководството
Обновена: 10 юли 2024 21:01 | 10 юли 2024 20:41, Анисия Иванова
585
Ахмед Доган призова Пеевски да подаде оставка
Снимка: БГНЕС

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган призова председателят на партията Делян Пеевски да подаде оставка. Това се казва в обръщение на Доган към структурите на партията.

"Скъпи Депесари!
Преживяваме сериозна криза в организационния живот на партията. Тази криза е породена от:

- Системно неспазване на Устава на ДПС;
- От грубото погазване на решенията на последната Национална конференция на ДПС (февруари, 2024г.);
- От бруталното отношение към членовете на централните ръководни органи, към депутатите на ДПС, към областните и общински структури на партията.

Никога, от създаването си преди повече от 34 години, Движението не е използвало мутренски подходи за заплашване на семействата ни, за отнемане бизнеса на хората с прокуратурата и полицейските служби. Умишлено се създава страхова психоза за живота, работата и имуществото на хората. И за голяма моя изненада се твърди, че всичко, което се прави е било с мое съгласие!? Абсурд!

При такава ситуация няма основание за разбирателство с когото и да било. Народното творчество има формула за подобни случаи в живота: „Късно е либе за китка.“

Цивилизационният избор на България е либералната демокрация с евроатлантическа насоченост. ДПС има съществен дял за постигането на тази стратегическа цел на държавата.

Освен това, ДПС е важен геополитически фактор на Балканите. Затова всеки сериозен трус в редиците на Движението има широк обществен отзвук и международна реакция на политическа тревожност за стабилността и сигурността на Югоизточна Европа.

Благодаря за подкрепата на всички: от ветераните и депутатите до партийните структури, общинските кметове и младежките организации.

Специално благодаря за подкрепата на лидерите на европейските либерали и на нашите съмишленици и избиратели от Република Турция. Това обстоятелство за сетен път ме убеждава, че не съм загубил близо 40 години от живота си напразно…

Фактически погледнато в ДПС има опит за вътрешно - партиен преврат, за да се използва партийната власт за лични и групови интереси, и най-вече да се промени политическият профил на партията. Този процес на нелегитимна подмяна на ДПС категорично трябва да бъде спрян. Никой не може да открадне или да присвои ДПС. Организацията ни не е еднолично търговско дружество. И затова не е възможно да бъде собственост на никого.

ДПС е политическо постижение на всички ни!
Преодоляването на тази заплаха изисква радикални политически мерки.
Призовавам за оставките от поеманите длъжности на:

1. Делян Пеевски – председател на ДПС
2. Халил Летифов – заместник-председател на ДПС и член на ЦОБ
3. Станислав Анастасов – заместник-председател на ДПС и член на ЦОБ
4. Хамид Хамид – заместник-председател на ПГ на ДПС и член на ЦОБ
5. Ертен Анисова – заместник-председател на ПГ на ДПС
6. Радослав Ревански – член на ЦОБ

Нека колективните органи да решат дали да останат членове на ДПС, или не. Няма друг начин за елиминиране на всяко арогантно отношение в нашите структури.

Голямата ми молба към вас е да се освободите от страха. Ние живеем в свободен демократичен свят. Защитете го!

Винаги ваш,
Ахмед Доган".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


585
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
414
3
 
18
 
! Отговори
vs преди 3 месеца
Познавах навремето цялата охрана на Мултигруп. Щом доган е толкова демократичен, нека обясни, защо всяка седмица ходеше на лов с Илия Павлов и се виждаше с него на полянки в Странджа да не ги слуша никой!!! Или това си е за тогава, сега сме демократи!
413
4
 
11
 
! Отговори
Валентина преди 3 месеца
Пред очите ни вече толкова години се играе един план,който всеки се прави,че не забелязва.Лично са ми казвали,изтъкнати турски бизнесмени,че България ще бъде превзета този път икономически.Тази партия няма място в нашата държава,но е вече късно ,според мен.
412
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Империята отвръща на удара
411
3
 
5
 
! Отговори
JWST преди 3 месеца
Преди 6 месеца Доган призова да изберат Пеевски, понеже бил явление в БГ политиката. Нещата са хвани единия удари другия, но лошото е че след ДПС идва нещо много по лошо. Иранската "революция" се случва след корумпирано светско управление. В БГ вече има религиозни движения които са началото на такива процеси. По добре такива "дерибеи" и прасчовци да ни крадат отколкото религиозните да ни откраднат цялата държава в един момент.
410
2
 
10
 
! Отговори
Има нещо гнило.... преди 3 месеца
Но не в Дания, а в ДПС! И то толкова много мирише, че край централата на ДПС трябва да се минава със запушен нос.Там има толкова видими и невидими обвързаности, че дори и за обикновения човек е непонятно как може да съществува този цирей толкова дълго време.Да не говорим за съмнителните "самоубийства" в обкръжението на Доган и като как така той, който ужким е отстрани и е само почетен председател дирижира нещата, уволнява и назначава иска оставки.Тук трябва да се намеси ДАНС!
409
4
 
9
 
! Отговори
4 преди 3 месеца
След Шиши време вече и Борисов някой да го изрита-хора от миналото ,от крадливия "преход"!
408
1
 
9
 
! Отговори
Бай Ставри преди 3 месеца
Чакам ги и двамата
407
1
 
6
 
! Отговори
Гумен Гадев преди 3 месеца
Ахмет ***, на ЦУРА хулиган.
406
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Шиши кво ще прайм сега а?
405
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ще се радвам ако тази партия се разцепи на 2.
404
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Трусовете в ДПС ще отекнат и в ГЕРБ /ББ не случайно го няма в медиите тези дни/ и в другите партии, особено в онези, в които Пеевски е пуснал пипалата си."Да бе МНОГО интересно, къде в последните дни се затри Славуци, нито той, нито Тошко африкански не се появяват в сайтовете да се изказват дълбокомислено, както беше преди 2-3 седмици. Всеки ден Славито или Тоше им пускаха снимки в електронните медии със съответните умотворения. Имам чувството, че Славчо си е дал снимката на заем за да му я ползват, когато някой реши да напише нещо срещу ПП ДБ или някой друг в замвисимост от поръчката
403
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Доган и Боце са се договорили. На доган да му опростят дълга за студеният резерв в ТЕЦ Варна, а той да изхвърли дебелака от политиката. Хората на Боце в прокуратурата ще му видят сметката без депутатски имунитет.
402
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Идат избори. Тези които не се оттеглят доброволно, просто няма да бъдат включени в кандидатските листи и ще вият около Парламента. Отвън.
401
2
 
28
 
! Отговори
хаха преди 3 месеца
Инатлив се оказа глигана Догане не ще, та не ще! Явно трябва да се понапънеш малко ако искаш да го пратиш на заколение. Ама хак ти е на тебе, създаде го, довери му се, даде му цялата власт и сега тоя рие в пръстта, пуска лиги и се опъва като прасе на лед!
400
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
нещо много мътно има в декларации на Доган без Доган! Дали вече е взел-дал!
399
4
 
10
 
! Отговори
Идеално преди 3 месеца
Русия,винаги е за Доган.Американскире мекерета заминават
398
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Идва Коледа....
397
3
 
20
 
! Отговори
БУЮРНУС преди 3 месеца
КАКТО СИ И ЗНАЕХ, ДОН ДОГАН ВЗЕ ПРАВИЛНОТО РЕШЕНИЕ ДА СЕ ОВОБОДИ ОТ НОМЕНКЛАТУРНАТА БЕДСТВЕНА АВАРИЯ - ШОПАРПАНДИШРАНЪТ!!!...
396
2
 
17
 
! Отговори
балона шиши преди 3 месеца
Спука се балона тлъст!
395
0
 
5
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 3 месеца
Сега кат' почнат да се развяват разни листи и папки, сите изровени от дълбоките архиви, па да се разменят либоФни писма през суратферманите / сураткитапите, па да стават самоубити разни секлецарки (баш кат' оная, ахмед емин ханъм), па да се крият по дипломатически мисии по нощите коджадерибеите (кат' лют-мецан), направо се заформя един турски сериал-мелодрама, с болиуудски елементи :))). Направо си настройвайте сеирсандъците на "хаберлер" и си купете повечко микровълнови пуканки :).