»ма б€л дим от парламента: –а€ Ќазар€н е нови€т председател

“€ получи гласовете и на »“Ќ
ќбновена: 20 юни 2024 11:39 | 20 юни 2024 11:26, јлександър ѕопов
372
»ма б€л дим от парламента: –а€ Ќазар€н е нови€т председател
—нимка: ƒимитър  ьосемарлиев, Dnes.bg

–а€ Ќазар€н от √≈–Ѕ-—ƒ— беше избрана за председател на Ќародното събрание. Ќейната кандидатура бе подкрепена от 131 депутати, след като получи гласове и от »“Ќ. Ќеобходими б€ха 119 гласа от присъстващите 237 депутати. 

“ошко …орданов от "»ма такъв народ" об€ви преди вота, че парти€та му ще подкрепи всички предложени€ за председател на Ќародното събрание.

Ќие искаме трети€ мандат, за да представим експертен кабинет, който, ако парламента подкрепи, ще има правителство, което да решава проблемите на Ѕългари€. јко н€ма, ще пратите държавата на избори. «а да се случи това, президентът тр€бва да започне да раздава мандатите. «а да се случи това нещо, този долен цирк, който правим в момента, тр€бва за приключи. «атова ние от »“Ќ ще подкрепим всички номинации, които се предложиха", об€сни …орданов.  

Ќа свой ред Ћюбен ƒилов-син от √≈–Ѕ за€ви, че демокраци€та изглежда прекалено сложна система за състава на този парламент, като традици€та най-гол€мата парти€ да има председател на Ќ—. “ой намекна, че през нощта е възможно Ћена Ѕориславова да "влезе в съответните регистри" и да попълни нужните протоколи за председател на Ќ—.

"ƒо този момент никой не го е об€вил за незаконно. ≈то един вариант, който ще ни извади от политическата криза", допълни той.

Ќиколай ƒенков от ѕѕ за€ви, че партиите "очевидно си решават нещо".  

"Ќе се оправдавайте с нас, защото н€мате никакви основани€ за това", заключи бивши€т премиер.

ѕървите думи на Ќазар€н

“— днешното гласуване се дава възможност за нормално развитие на политическите процеси и ефективното функциониране на държавната власт”. “ова за€ви новоизбрани€т председател на 50-о Ќ— –а€ Ќазар€н.

“Ќезависимо от политическите си различи€ носим отговорност за публичните дебати. ¬€рвам че всички ние ще се удържаме на този принцип. ¬ мое лице ще разчитате на диалогичност, отговорност и спазване на  онституци€та и правилника за дейността на Ќародното събрание”, увери председател€т на Ќародното събрание –а€ Ќазар€н.

 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


372
ќще по темата: –а€ Ќазар€н
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
291
0
 
1
 
! ќтговори
јнгелина преди 1 месец
Ќовата по - сдържана и умна Ѕќј на вожда е за кратко председател на Ќ—. ¬същност нейни€ център е в ƒѕ— или по- точно в ръководител€ на движение на всичко и всички в държавата ,с изключение на н€колко "Ћ”ƒ»".¬ъпреки това - кра€т на модела на управление на √≈–Ѕ/ƒѕ— идва и специализираните заведени€ също за престъпниците и убийците !
290
0
 
2
 
! ќтговори
ќт –ъководството преди 1 месец
јко при избора на ѕапата излезе били€ ешек - —ветът ке има доживотен ѕапа, а не за н€колко месеца неква арменка от арменск произход от неармерска територи€ за неква бак€лийска парти€. «атова е редно не б€л пушек да се изпушва а да се каже б€лајръмаймунскаѕръдн€ сеќтпръцнаѕръдливо отѕърдићенто
289
1
 
0
 
! ќтговори
хаххахах преди 1 месец
ино коти.
288
2
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
явно това е ћата ’ари . ƒруго логично об€снение н€ма
287
1
 
8
 
! ќтговори
1 преди 1 месец
¬сичко ще е наред, когато димът е черен и ти€ н€ма къде да бегат.
286
2
 
8
 
! ќтговори
ƒа не би Ѕаце, преди 1 месец
да € подпукал в тоалетната да и честити,и т€ да е подпушила???
285
2
 
5
 
! ќтговори
Ѕаце преди 1 месец
Ѕраво, но лично имам данни, че н€ма да пием блага раки€!
284
5
 
1
 
! ќтговори
грешка мисирки преди 1 месец
–а€ е нови€т служебен премиер .
283
1
 
6
 
! ќтговори
Ѕоко преди 1 месец
“ърси се индийка за премиер. ƒа пращат CV директно в Ѕанк€.
282
1
 
15
 
! ќтговори
јно преди 1 месец
ѕоредната калинка с псевдоним дълбокото гърло.
281
1
 
12
 
! ќтговори
125 > 115 преди 1 месец
јЅ≈ “ќЎ ќ ј‘–» јЌ— »,ѕ–ќ—ѕј —» ЎјЌ—ј ƒј —“јЌ≈Ў "ѕ–Џ¬ —–≈ƒ –ј¬Ќ»"!!...  ј ¬ј ≈ “ј«» ѕј–ќƒ»я «ј–ј«яЌ, ƒ≈“ќ » —“јЌј’“≈ ѕ»ЋќЌ???!!!...
280
3
 
9
 
! ќтговори
—лучаен минувач преди 1 месец
–а€ е варненка, следователно е една ѕ¬ѕ. “ипична герберска калинка. Ќо в кра€ на краищата все пак парламентът тр€бва да тръгне. Ќикой друг не може да получи нужните гласове, за да бъде избран към този момент. —ега, къде си е вдигала краката, т€ си знае. ћного жени прав€т кариера точно по този начин. “ака е било винаги.
279
3
 
10
 
! ќтговори
bg news преди 1 месец
Ѕоко започва да ни "оправ€", започва "оправ€нето". ћилите ми герберасчета гласоподаватели
278
4
 
12
 
! ќтговори
ѕешо от „ерешките преди 1 месец
===>>>Cлaви Tpифoнoв e Macoн oт Ћoжaтa нa K√Ѕ-Cвинap€-√epгoв - Cлънцe OP»EHT! ===>>>ƒopи и дeцaтa в Ѕ√ знa€т, чe Cлaвyцa e coлтaшak нa aгeнт √oцe-Tpипepa, √oцe ‘oн Kлoзeт зaeднo c ƒoгaн-Coпoлa и Maдpидckи€ Moшeниk-Ў»MќH Kоxаpи-Koбypг ca ocнoвнитe apxитekти нa пoлитичeckaтa kapиepa нa Ѕoko-√oмнoтo и Cлaвyцa-ƒpиcн€тa!
277
2
 
4
 
! ќтговори
уфф преди 1 месец
киру “. опъна една мустаката м.сти€ и се накокошини, че вдигнало коефициента на плодовитост, а *** тихомълком аха да ни реши проблема с раждаемостта.
276
5
 
6
 
! ќтговори
—ата Ќј“ќ преди 1 месец
ѕашин€н ще вади јрмени€ от ќƒ Ѕ, руснаците му се заканват, че ще свърши като ”крайна. ўе ни напълн€т и с арменски бежанци. ”краинците поне са хубава наци€. ѕоне пускайте некви бели и слав€ноезични,
275
4
 
20
 
! ќтговори
w преди 1 месец
–а€ има невпечатл€ваща биографи€ и оскъдни познани€ по дипломаци€ и международни отношени€. —етих се за песента калинка ма€.
274
1
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
237... а къде са останалите? “е щом дори първи€ ден не са си направили труда да идат на работа, см€тайте колко "отговорно" ще работ€т и колко "загрижени" са за хората. “ова си е направо демонстраци€, "тук съм само за собствени€ си интерес".
273
1
 
5
 
! ќтговори
до 277 преди 1 месец
е н€ма да така силно, плътно и безкомпромисно да е зад не€
272
2
 
20
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
“иквата дали ли € е плющ€л?