Трифонов: Надеждите са третият мандат да е при нас, ще предложим експертен кабинет

ИТН няма да подкрепи правителство с първия или с втория мандат, категоричен е той
19 юни 2024 18:22, Анисия Иванова
422
Трифонов: Надеждите са третият мандат да е при нас, ще предложим експертен кабинет
Снимка: БГНЕС, архив


ИТН няма да подкрепи правителство нито с първия, нито с втория мандат, написа във Facebook профила си лидерът на партията Слави Трифонов.

По думите му надеждите на ИТН са третият мандат президентът да връчи на тях, за да предложат експертен кабинет.

Ето целият текст на Трифонов:

На изборите на 9-ти юни, суверенът се изказа много ясно. Партиите бяха подредени, а огромната част от хората не излязоха да гласуват. ИТН е шеста партия в 50-тия парламент и за това, съвсем логично, аз изчаках достатъчно дълго време, за да може първата, втората и третата партия да направят необходимото, за да има редовно правителство. Това обаче не се случва. Аз чувам някакви нелепи изказвания от страна на някои партии, които казват: “…на всяка цена трябва да има правителство, но ние няма да го подкрепим, а тези които го подкрепят са смокиново листо и са купени…”.

Тези и други подобни абсурди заливат медиите и интернет. Всякакви социолози, политолози, журналисти и дори едни шарлатани убедено обясняват, как аз съм сключил сделка с ГЕРБ и ДПС, това се разбира от самосебе си, и те са абсолютно сигурни, че бъдещото правителство ще е нещо такова. Съжалявам за клишето, но наистина щеше да ми е смешно, ако не беше толкова тъжно.

И така, след като се посъветвах с моите колеги от ИТН, решавам следното - ИТН няма да подкрепи правителство с първия или с втория мандат. Има достатъчно много партии и свободно мислещи депутати, които да предприемат такъв ход. Аз се надявам и очаквам третият мандат да дойде в ИТН и тогава ние ще предложим експертно правителство, което да свърши определени и важни за страната неща за определено време. И ако мандатът дойде при нас, предлагам всички политически сили да подкрепят такова правителство, ако не искат на есен да ходим на избори. Мисля, че съм безпрекословно ясен.

Слави Трифонов

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


422
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
253
0
 
13
 
! Отговори
Край преди 4 месеца
Партии избрани с 30% от гласоподавателите си провеждат избори по написани от тях правила. 70% от народа отказва да гласува по тези правила за тези партии. А пък те се канят да управляват. Това се нарича УЗОРПАЦИЯ. Това е незаконна власт. Хем искат да ядат баницата /бюджета/ хем ги е страх че ще виснат по стълбовете.
252
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Предполагам,че след като доказано си избрахме поредната порция парламентарна пап.лач,през септември със сигурност ще има избори и правителство ! Понеже ДПС ще мине 20-те %, а някои сегашни "гости" в Парламента ще се сбогуват с него!
251
2
 
2
 
! Отговори
До българин 267 преди 4 месеца
Ами питай тези 30 % които ходите за да ви излъжат отново ! Как не разбрахте, че на България и трябват съвсем нови и млади политици, а продължавате да залагате на измамници които 20-30 години източват вашите пари, защото много лесно ви манипулират и обещават едни и същи неща такива които искате да чувате вечно в своя жалък и контролиран живот от червената мафия създадена на 09.09.44 г., а днес клонирана в разни престъпни шайки да ви и изброявам или се сещате - БСП,ДПС,ГЕРБ,ВЪЗРАЖДАНЕ,ПП,ИТН,ВЕЛИЧ
250
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ясно е че сте се разбрали да спретне едно правителство с с мандата на ИТН. Но преди това сте се разбрали и максимално да отвратите хората със скандали в парламента.
249
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
От чалгаря политик не става. Да си направи татуировка по случай опропастяването на НС и да си се завре обратно в дупката.
248
0
 
2
 
! Отговори
Гражданин преди 4 месеца
До хахахах. Нещо май си пропуснал резултатите от изборите. Удавниците да на Кърниградска.
247
0
 
10
 
! Отговори
Българин преди 4 месеца
Добре де, ама тогава защо изобщо ходим на избори, като никоя от партиите не евава да приеме подреждането след вота и всъщност не уважава суверена? Ми то така и Светльо Витков да поиска да състави правителство.
246
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
СТАРАТА ЛЮБОВ РЪЖДА НЕ ХВАЩА!ДЕСО!ДЕСО!ЗЛАТНА ТИ Е ДУШАТА!ВТОРИ ПЪТ МУ ПЕЕШ ПРИСПИВНА ПЕСЕН!КОГАТО СПЕЧЕЛИ МОЖЕШЕ ДА НАПРАВИ ПРАВИТЕЛСТВО НО....ИЗЛЪГАХА ГО ЗА ПЪЛНА ПОБЕДА!
245
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 4 месеца
До Човекът не е добре! Ти 65 депутата пълно мнозинство ли наричаш?
244
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Чалгаря е, надежда тука оставете.
243
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Доказа за пореден път,че не е патерица на ГЕРБ.
242
0
 
13
 
! Отговори
Нео преди 4 месеца
Чалгарят така и не се поучи от миналото.
241
0
 
8
 
! Отговори
morgan преди 4 месеца
къде се буташ в а група бездарник отиваи на курс по ориентаски танци с цялата групичка
240
1
 
7
 
! Отговори
Емигрант преди 4 месеца
Този чалга-лемур преди да спечели изборите предлагаше специалисти за свои депутати от ЙЕЙЛ от ОКСФОРД, от ХАРВАРД от КОЛИМБИЙСКИЯ университет и след като ПП/ДБ се изложиха с Харварските специалисти Лемурът започна кампания по храчене и плюене по всички завършили западни университети, сега вероятно тези "специалисти" ще ги вади из под голотата на чалга изпълнителките защото взе пак това е природата на чалга-лемурът ! Може пък и да успее ОПРОСТАЧЕНОТО общество от чалгата е многолюдно ?
239
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Какви експерти от тези бе? Тошко африкански?
238
0
 
5
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 4 месеца
Явно има тук някой чалгар- редактор( цензуратор), след като ми изтри коментара! А,да забравих,че те тук всичките са такива! Либерал-чалгари,защитници на прайдовете!
237
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не разбирам, защо се пишат статии, по телевизии се коментират постове на някой си във Facebook. Ако ме интересува щях да си отворя страницата му и да я харесам. На някой си фантазиите за трети мандат, пфу. Не мога да спя направо от напрежение.
236
2
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 месеца
Пак Ники Василев (най-големият крадец) ли ще е премиер или ще има друг, след като получите заповеди от посолството? Нали и ти като "баце" си чест гост!
235
2
 
6
 
! Отговори
Тоя ли бееее?!!! преди 4 месеца
Златният пръст на Винету пиещ кафе в скута на Пеевски,зависим от БСП и другите комунистически кланове!
234
0
 
11
 
! Отговори
Еееее не!!!!!!!!!! преди 4 месеца
Тоя продавач на мартеници,от едно плевенско село,пак ли ще предложи Шнорхела и Барбадоса?!