Плевнелиев видя 2 варианта за кабинет: Програмно правителство на ГЕРБ или на малцинството

България е жертва на популизма, смята бившият президент
16 юни 2024 14:20, Красимир Ангелов
255
Плевнелиев видя 2 варианта за кабинет: Програмно правителство на ГЕРБ или на малцинството
Снимка: БГНЕС

"Искрено се надявам да има правителство, да се даде всичко от отговорните политически фактори в тази държава, за да може това, което хората очакват да се случи. Прави чест, че подходът е широк, който включва всеки, който иска да допринесе по някакъв начин", заяви президентът (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев пред Нова тв.

"От 2016 г. говоря за едно и също нещо - възходът на популизма. Има държави, които попаднаха в плен на този подход. България е класическа жертва и това са над 100 държави - цяла Латинска Америка беше погубена и унищожена политически и икономически", посочи президентът.

Още по темата
Той прогнозира "два оставащи разумни варианта" за кабинет у нас след предсрочните избори.

"Ако не можем да убедим евроскиптиците, трябва да се обединим евроатлантиците. В България не даваме решения. Кирил Петков и Христо Иванова не са част от това решение. Ако България не сформира сега правителство, целият този евроатлантически план се е провалил и на власт идват популистите. Според мен има два оставащи разумни варианта. Единият е програмно правителство на ГЕРБ с мандата на ГЕРБ с широка плаваща подкрепа от този, който я даде. Ако ДПС или ИТН дадат тази подкрепа, тя трябва да се приеме. Ако БСП или дори ПП-ДБ решат да подкрепят по някакъв начин - пак трябва да се приеме", обясни Плевнелиев.

Вторият вариант според него е правителство на малцинството. Ако бях на мястото на Бойко Борисов, щях да се замисля и за това. Омръзна ни на всички вече 4 г. да сме потънали в липсата на елементарен план. Правителство на малцинството дори с премиер Бойко Борисов, той знае как, аз нямам против, допълни Росен Плевнелиев.

Той прогнозира, че България ще бъде сполетена от същото, което се случи в съседна Гърция преди 10 г. - тежка криза и политическо противопоставяне. Освен това навсякъде в българската политическа система имало популизъм.

"Бих се радвал ПП-ДБ да се разцепи, винаги съм бил противник на тази сглобка. В политиката 1+1 никога не е 2, то може да е повече, може да е по-малко. Ето видяхме, че е по-малко. Ако бяха останали отделни партии щеше да им донесе повече. Ако ПП слязоха надолу, заради всичко, което счупиха, то ДБ щяха да са нагоре, но понеже са заедно не се случи", каза той.

Плевнелиев обясни, че не става въпрос дали "някой отвън ще ни каже какво да правим, а дали ние искаме да се интегрираме с него. Ако се интегрираме със Запада, това означава доходи, посочи още бившият президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
0
 
1
 
! Отговори
Деса Пливнелиева преди 1 месец
Ти кога се измъкна, кога започна да мислиш. Децата гледай, че ще се забавя с фитнес треньора, поне 3 дни тренировка
140
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Обидинени Сциентоложки Щати на Балканити,,The top secret Bulgravia plot was uncovered in Greece in 1995. For more than a decade, the church had been operating out of the Athens offices of KEPHE (the Center of Applied Philosophy of Greece), a Church of Scientology front registered as a non-profit organization....." "The name Bulgravia or BUL_GR_A_VIA, was a portmanteau of Bulgaria, Greece, Albania, and Yugoslavia"https://balkanist.net/scientologys-balkan-holy-land/
139
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Исторически Парк се изявява и бившият служител на ДАНС Ангел Кузманов Тодоров. Според изданието е--vestnik.bg Ангел Кузманов Тодоров завършил е академията на МВР, специалност Национална сигурност, учил е право и финанси. Работил в НСС (сегашния ДАНС) и във външното разузнаване. A сега е консултант по финанси и личностно развитие. Има доста видеа с него.
138
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гледах един филм за тайните служби на Сциентолозите "THE SPIES OF SCIENTOLOGY - OFFICE OF SPECIAL AFFAIRS O.S.A." които са ВЕЛЕЧИЕ на документалното кино, (има го в ютюб) настръна ми косата и ми се зави свят. Тука Боце няма шанс срещу Исторически Парк!
137
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тайна служба на сциентолозите е OSA (The Office of Special Affairs (OSA), прочетете в Интернет, има и филми за тях, плашешто е. Нещо като мрежата от ,,Воини на светлината "на Марков, по книгата ,,Воини на светлината" на Л. Р. Хъбард създателя на Сциентологията.
136
0
 
1
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 месец
Няма да е необходимо - при налипие на двете труженички славуцата и величието от джурасик парк. :)
135
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пациентът страда от раздвоение на Правителността, което е елемент на политшизофренията главния мозък
134
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наскоро Карбовски умуваше че ,, ....ако аз бях злото, щях да се скрия в СЯНКАТА на доброто." Мисля че това би било Перфектната и ужасяваща стратегия на злото. Мислите че за един Безбожник е проблем да ходи до Атон, да целува кръст, и да чете Евангелието с пропагандна цел?
133
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези от Величие са Секта, интересно е че много политици и журналисти го знаят, но всеки мълчи. Голям Страххх.Задай " Как сциентолозите Управляват парите си?-" и вижте как световно известния сциентолог СЦИЕНТОЛОГ Марк де Турк на 31:08 в клипа заснет в студиото на "together bulgaria" на ИВЕЛИН М. рекламира да се инвестират 30% от ПАРИТЕ в ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК.На страницата им се предлагар мн. книги на Л. Р. Хъбард създателя на СЦИЕНТИЛОГИЯТА
132
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С ортак като ДПС, ще се краде яко в следващия парламент.
131
1
 
5
 
! Отговори
Този ще го запомним преди 1 месец
Като придворния ш-у-т на Боко. По-жалък президент от този не сме имали, както и не сме имали по-жалък министър предсдател от Денков. Гошето от Сиришник и Коня също бяха мошеници и разбойници, но поне никой не се га-в реше с тях публично, както Боци се гавреше с тази шу-шу/мига. Някой му беше писал наскоро, че е време да се скрие окончателно и да спре да плещи глупости, но не, селския и- ди от има нужда да се изяви. Боко преди му биеше по някой чи-м бер и зад вратник и тоя га4 л фон спираше...
130
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нищожество , " разумът " свързван с човека , теза в която вече не съм убеден , *** функцията на така наричания изборен процес , като процес на назначаване от народа на управление на обществото и държавата му , превърна го в някаква спартакиада на обособилата се политическа каста , разиграваща си някакви игри по овладяване на ресурси , власт най-вече за гарантиране на безотговорност , осъщаствяване на лично облагодетелстване , гарант е , че народът не го разбра това и го позволи по всякакъв на
129
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя трябва да види решетките на затвора от вътрешната страна
128
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нема варианти. Герб или ще управляват или ще си ходят. Язък за тиквата. Явно не е от ранга на рундьо.
127
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз виждам 3-ти вариант, но на Плевнелиев няма да му хареса ...
126
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Жертва е на наследството от корупция на турското робство и после ссср мишшоо мишо
125
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На Буци глашатайчето , на мегданчето , с барабанчето , чете рецепти , да подготвя обстановката , че някой трябва да яде суровото ако , я ИТН , я БСП , я ГЕРБ ,ДПС-то е ясно , то няма кво друго да папка освен активи , турците са непретенциозни от към това кво правят господарите им , не че и ние сме много претенциозни.
124
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изчезвай малцинствен *** такъв!!
123
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен Той тогава си беше червен , даже още си е червен както се вижда от фотото .
122
0
 
3
 
! Отговори
Леля Янка преди 1 месец
заяви президентът (2012-2017 г.) Росен ПлевнелиевМа престанете да го наричате "президентът"!!! Той е БИВШ президент! В момента има действащ президент, настоящ! Този е БИВШ!!! Както има бивш директор, бивш министър, бивш министър-председател, така и това недоразумение е БИВШ ПРЕЗИДЕНТ!!!