Борисов: Няма да се кандидатирам за премиер, кабинет - само с първия мандат!

Другият изход е септември на избори, заяви той
Обновена: 13 юни 2024 12:48 | 13 юни 2024 12:17, Александър Попов
655

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За нас всяка победа е важна! Първият е първи, вторият е втори, третият е трети. В това състезание си има ред. За нас от особено значение е връщането на подкрепата в основни градове като Варна, Видин, Пазарджик, Шумен, Добрич, Русе - градове, където печелим. В София печелим 9 района. С тези думи Томислав Дончев от ГЕРБ откри първата официална пресконференция на партията на Бойко Борисов след изборите на 9 юни.

Дончев отбеляза огромното значение на персоналния вот - Рая Назарян и Лена Бориславова, например. Назарян има 1000 преференции повече. Георги Георгиев има два пъти повече преференции в Перник от Кирил Петков, отбеляза Дончев.

Лидерът Бойко Борисов няма да се кандидатира за премиер, но правителство ще има само с министър-председател от ГЕРБ.

Първият мандат е единственият, в който може да се направи правителство. Другият изход е септември на избори. Втори, трети, четвърти мандат няма как да са успешни, колегите от другите партии трябва да го знаят. Премиер, външен министър, отбрана ще бъдат на ГЕРБ като победител на изборите, заяви Борисов.

Борисов ще излъчи преговорен екип от Теменужка Петкова, Рая Назарян и Деница Сачева, в понеделник ще бъдат поканени лидерите на останалите политически сили в Народното събрание.

Според него победата на партията във вота е категорична. Не е време за самохвалство и егоцентризъм, нито за противоборство между институциите, а за държавнически решения. По общите национални въпроси трябва да има разбирателство между парламент и правителство. Ултимативното говорене и биенето в гърди, сърдитите и дезертиралите - не е време за тях. Светът е във война и пред голяма война, ако политиците в света не намерят начин да успокоят света чрез дипломация. Време е за мъдри мъже и жени", посочи той.

"Над 11% сме над втория, а си задаваме въпроса дали ще има правителство. Имаме обаче един депутат по-малко. Интересни са ми е колегите от малките партии, които бързат да кажат, че трябва кабинет, но няма да участват в такъв. Те могат да говорят от името на народа, но не и ние. ГЕРБ обаче не го и прави", подчерта Борисов.

Очаквайте подробности!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


655
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
502
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кое е възможно? - Тиква да изяде прасе или прасе да изяде тиква? Май въпросът е с неповишена трудност!
501
2
 
3
 
! Отговори
Идеалист преди 4 месеца
Баце, прави правителство, че клиентелистите чакат "мазнинки". Не им ли дадеш, през есента ще гласуват за Полковника!
500
1
 
10
 
! Отговори
Главанак преди 4 месеца
Отново и отново с номерата на Борисов! Е, добре, нали е най- можещия, най- компетентния , да си прави правителство и да не се крие зад думите за отговорност! Въпросът е- кой ще се хване на въдицата? ППДБ още си *** раните, и ще продължават да си ги ***, понеже бяха изключително глупави, за да тръгнат даедно с мафиота!А в историята има още много други примери- Марешки, МВРО, В.Симеонов , и т.н.Така че, който иска провел, нека влиза в съюз със мафиота!
499
1
 
11
 
! Отговори
Лойко Разбойко преди 4 месеца
Ау , не знам как ще живея без Боко Мутрата и неговата джипка! Много ме боли!
498
0
 
3
 
! Отговори
Академиче Мрънколай преди 4 месеца
А бре Кире бре Кокоре бре требен партизанска съпротива да поведем БРЯЯ...да окупираме шумкарските землянки БРЯЯЯ..Боко и Шиши да катурнем бряя
497
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Повече от гнусна мутра. Цял свят разбра, че 12 години ни управлява бандит и крадец, бивш бодигард на Т. ЖИВКОВ, свързан яко с БКП и Комунистическата ДС , и до днешен ден тикан от нейните АПАРАТЧИЦИ само *** закотвили се в правосъдната система, в министерства и агенции в регулатори и др. държавни институцийки не увира! За тези люде , определени като *** матриал далаверата стои над всичко и всички.
496
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Баце вече е кандидатиран и одобрен за пенсионер с пълно мнозинство от НОИ! Вчера се сдоби и с точките за възраст.
495
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 4 месеца
Ми нови избори, какво очаквахте от това, което си избрахте и 70% не гласувахте. Щом са ГЕРБ, ДПС и ПП на първите 3 места, не очаквайте да има правителство изобщо. Ще стане след 50 години предсрочни избори.
494
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Боко иска да върне член 1 на БКП ,в смисъл ,че само и единствено ГЕРБ може да прави правителства.
493
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
.м..у.т..р..и и м.утреси..някои доста застарели, но всички много противни.
492
1
 
11
 
! Отговори
Dtrumpp преди 4 месеца
Отвратотелен
491
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Правителство не тядва да има,защото ще е правителство на мафията,на Лоеко и Шишко,правителство ,което ще продължи с корупцията,рекета и бухалките.Правителство ,зад което ще стой корумпираната прокуратура.Правителство,което ще краде и ше тегли нови заеми на гърба на българският народ.
490
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Каква победа ,бе Лойко ,изгуби 1 милион гласа,нали щеше да имаш 90 ,депутата,бе смещник !
489
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Гледах един филм "THE SPIES OF SCIENTOLOGY - OFFICE OF SPECIAL AFFAIRS O.S.A." които е ВЕЛЕЧИЕ на документалното кино, и ми се зави свят. Тука Баце няма шанс.
488
0
 
7
 
! Отговори
Славчо преди 4 месеца
Лъха на безпомощност и мафия... и ония дебелеия като се появи да лала направо лъха и на *** ***
487
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Tagesspiegel съобщава на 26.06.2012 че Aмериканските консулства по целия свят, се явяват като ,,отваряч на врати" (Tueroffnener) за сциентологията във Политиката и Обществото. "die amerikanischen Konsulate seitdem weltweit fuer Scientolgy einsetzen und als Tueroffner in Politik und Gesellschaft fungieren. "
486
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тайна служба на сциентолозите е OSA (The Office of Special Affairs (OSA), прочетете в Интернет, има и филми за тях, плашешто е. Нещо като мрежата от ,,Воини на светлината "на Марков, по книгата ,,Воини на светлината" на Л. Р. Хъбард създателя на Сциентологията.
485
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тиквата създаде невъобразима атмосфера на корупция, във вече прогнилата от комунистическо управление държава, през която се просмука Дебелян
484
0
 
1
 
! Отговори
До 461 преди 4 месеца
Сциентолозите успяват да заемат мн. високи позиции пише списание Шпигел :Шефът на полицията в Берлин Otto Dreksler през 1998 е уволнен и разследван за членуване в сектата и оказване на натиск на подчинени които са искали да я напуснат.Един от личните Телохранители на Фрасоа Митеран е разкрит и съден за това Сциентолог. Арсений Яценюк според много източници е високопоставен член на сектата на сцеантолозите. След официално запитване, той отрича това.
483
0
 
3
 
! Отговори
akudдфгх преди 4 месеца
подкрепа за електронно правителства и електронни институции . дпс не трябва да има министерството на земеделието, само това трябва да се подкрепя на този етап. пълна дигитализация на министерствата , трябва да се избавим за нарочно направените обръчи от фирми ( министерства) от който се точат милиарди и се занулява Българския малък и среден бизнес......