Слаб интерес към вота в Турция

Хората признават, че им е омръзнало от избори
10 юни 2024 17:30, Инна Ангелова
13

Вотът в Турция тази година премина при слаб интерес в сравнение с предходни кампании. В страната бяха разкрити най-много избирателни секции в чужбина - 166. Българите, живеещи в Турция, не образуваха опашки за гласуване, каквито сме виждали на предишни избори.
 
По неофициални данни над 46 400 души са отишли до урните, за да гласуват, съобщи специалният пратеник на Bulgaria ON AIR в Чорлу Теодора Георгиева. В Истанбул подадените гласове са над 13 500, а в Бурса - повече от 13 800.

В град Чорлу разкритите секции бяха 9. До струпване на хора не се стигна. В единия от кварталите, при 3 разкрити секции са гласували общо 900 души. За сравнение, на миналогодишните избори през април в една секция са гласували между 900 и 1000 души, каза репортерът ни в ефира на "България сутрин".

Много от българите, живеещи в Чорлу казват, че вече са се изморили от непрекъснати избори. Други казват, че вчера в Турция се провеждали кандидат-студентски изпити и те са били по-важни. Празникът Байрям също наближава и много хора вече празнуват.

Гласувалите пък изразиха надежда най-накрая България да има стабилен кабинет и по-добро бъдеще за хората. Над 90% от българските изселници в Турция са гласували за ДПС, сочат неокончателните данни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
При тази ниска избирятелна активност трзи гласове правят разлика. Да благодарим на Славчо за многото секции в чужбина! ДПС от 10 процента вече го докарва до 15-16.
12
1
 
3
 
! Отговори
Чичо преди 4 месеца
Тия хора защо изобщо имат БГ паспорти, след като сигурно нямат и идея какво се случва у нас?!
11
1
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
Напълно нормални хора - работливи, с усет за справедливост и достойнство. Не са кат командированите от евроатлантическа българия в брюксел - дребни безгръбначни и злобни душици.
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хората там не харесват говоренето на Пеевски как да ставаме роби на укрите.Харесват си Ердо.То и ние не харесваме говоренето на ДПС.Като искат да са укро роби да си ходят да робуват там,а не цялата държава да набутват.
9
0
 
0
 
! Отговори
Свидетел преди 4 месеца
В 5 сутринтта днес ДПС убедително печелеше пред ГЕРБ имаше и статий по въпроса. Не знам какво стана но до 9 сутринтта ГЕРБ надмина ДПС :)) Мислех си ДПС ако спечели дали с калашници или ми името към София ще се тръгва. Големи колебания имаше сутринтта :))
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 1 до 30 години туркиа ще е кюрдистан хахаххаха
7
0
 
0
 
! Отговори
ГерболИННА Ангелова преди 4 месеца
Нормално,вече 15 години турската партия Греб-ДъПъСъ ограбва и унищожава България! Защо им е да се напъват,след като Ристю Мравояда,Гнома, АкаДенкофф,ХараКиро, Кокорчо, ***,Криптомир,депутат Петроф,Мазол Гейков,С8ин4еф,Кити Божанков и Изи Митева изпраха Тиквуня и С8инята Магнитски,с любезното съдействие на поредица от златни патерици,наколенки и пръсти като Магарешки,Торбичката,Джамбазоглу,Далавери Симеонов,Корни,САтанишев и всякакви отходни елементи от криптата на костоффф,царя,Доганя!
6
7
 
3
 
! Отговори
верно си е! преди 4 месеца
Те са мюсулмански народ , свинското не им е интересно.
5
6
 
2
 
! Отговори
Искат в БРИКС преди 4 месеца
За какво им е ЕС ЕС краварник-свинарник?
4
8
 
6
 
! Отговори
Ердоган преди 4 месеца
Ердоган тръгва да се среща с биден в америка и казва : "Жена ми искам да не се къпе една седмица. Аз ще дойда след 2 седмици във турция. Искам да мирише на п...ка!" ФАКТ. Извратеняци!
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
турското кафе не прощава, остава спомени за цял живот
2
1
 
7
 
! Отговори
хахаха преди 4 месеца
тва го писахте вече бе иннчееее
1
18
 
8
 
! Отговори
30 преди 4 месеца
ДПС до 30 г ще е първа в страната . Евроатлантизъм му викат. ДПС в трройката е национална катастрофа, ГЕРБ+ДПС+ИТН борисов Паша превърна Балкански Поток в Турски Поток, и сега Ердоган ще обират парсата.ДПС,купи изборите чрез ромите и ромските барони. Всички роми, гласуваха за ДПС , 100 лева. Просто има договорка на Борисов и Пеевски за тези гласовеще. Ще организираме референдум след 30 голини за присъединяване на Дунавския Вилает към Тюркийе Джумхюрие

Спонсорирани публикации