Кирил Петков: Този акт не беше срещу човека Росен Желязков

Председателят на НС изпълнявал волята на Пеевски и Борисов
25 апр 2024 14:33, Нели Христова
140
Кирил Петков: Този акт не беше срещу човека Росен Желязков
Снимка: БГНЕС

"Този акт не беше срещу човека Росен Желязков, а срещу председателя на Народното събрание Росен Желязков, който наруши системно, не веднъж, правилата на това Народно събрание. По съжаление една единствена причина - когато изпълняваше повелята на г-н Пеевски и г-н Борисов, които неведнъж му подвикваха от първия ред".

Така съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков коментира свалянето на шефа на парламента Росен Желязков.

Още по темата
"Това, което искаме да кажем чисто политически, много ясно съобщение: г-н Пеевски и г-н Борисов не притежават тази държава и, ако иска ГЕРБ да има евроатлантическа посока, те тази дума я повтарят отново и отново, ще трябва да се отърват от зависимостта си от Пеевски, а правилата и институциите, които трябва да работят в българската държава, трябва да не бъдат подвластни на нито един човек", каза още Петков.

Той бил убеден, че ако Желязков действал по собствена воля, нямаше да ги има нарушенията, описани в мотивите на ПП-ДБ за свалянето му.

"Много е важно да се каже, че България ще бъде законова и институционална държава, никой няма да е над закона и ясното послание към ГЕРБ: ако те продължават да бъдат подвластни на г-н Пеевски, резултатите ще бъдат като днешния", каза още Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от Общество
Бивш министър: Пенсионната система е консервативна, но трябват промени
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кирето въобще некогиш пуща ли го , Роската бил мноо арен човек , ама много лоши неща вършел ?!
68
0
 
1
 
! Отговори
888 преди 3 седмици
Ба си Симфонията!!! Първо го нае... чилякъ групаво, после му съ извинихъ!!! -)))
67
0
 
4
 
! Отговори
това от мравояда ли преди 3 седмици
Кире па му се пръкат причинно следствените връзки , ами нарушенията са тъкмо защото такъв е човекът , няма шизофренно разделение между човек и действия на същия , иначе ква би станала да се съдят действията а не хората извършили ги , това от съдебната ви реформа ли е , ептен че ошашавите съдебната система , ще трябва да призовава духове , не физически лица .
66
4
 
25
 
! Отговори
Муморандюма преди 3 седмици
Такъв нагъл,долен и нахален некадърен тип като Киро мастията...нашите зЕми български НЕ ПОМНЯТ...
65
2
 
20
 
! Отговори
Кричо ще захрани БГ преди 3 седмици
В главата на Кирчо духа вятър, който може да захрани половин България. Само трябва да насложим перки на подходящи места около ушите му и да уловим тази природна стихия.
64
5
 
12
 
! Отговори
Делим един мозък преди 3 седмици
Членувам в ППДБЛГБТ. Ние всички си поделяме един мозък. Кой взел по-голямо парче кой по-малко. Затова когато Мария Гаргамел бълва клишетата си в ефир, Кирчо заеква. Мозъкът е претоварен и дава накъсо. Най-добре е Мравояда Ицето. Не говори много, а само усвоява грантове.
63
2
 
7
 
! Отговори
Тодар Колев преди 3 седмици
" Де е Киро на кирия следва подпис и печат. Вместо дансинга килия две на пред едно на зад експрес танго..." песничка
62
6
 
4
 
! Отговори
Пеевски преди 3 седмици
До Гербер 63. Браво мойто момче. А сега ми донеси ибрикчето и вземи вазелин.
61
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
СЛЕД ЕДНА ГОДИНА ЩЕ ПЛЮЕМ КОПЕЙКИН! ПОСЛЕ ПОЛКОВНИК НАБИРА СИЛИ И ГОВОРИ ЗАГАДЪЧНО!ПОСЛЕ ОЩЕ 3 ГОДИНИ ЗАСТОЙ И ВСИЧКИ ЩЕ ПОИСКАТ ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА! НАПРАВО В СКУТА НА МАТУШКА РУСИЯ! ВСИЧКИ СМЕ ПОД ДРЕСИРОВКА!ДАЙТЕ ТОН ЗА ПЕСЕН ВЯТЪР ЕЧИ БАЛКАН СТЕНЕ!НООО НЕ СМЕ БЪЛГАРИ ЮНАЦИ!САМО СМЕ ЗАГУБЕНЯЦИ!ИГРАЯТ СИ С НАС КАТО КОТКА С МИШКАТА ПРЕДИ ДА Я ИЗЯДЕ!СВИРЯТ НА ТЪНКАТА СТРУНА НА НАРОДА!
60
4
 
15
 
! Отговори
Гербер преди 3 седмици
До 24. Нещо си прекалил с кристалите, та затова си изръсил тези глу.пости. Първо, най-малко пък Желязков може да бъде мафиот, и второ, никакъв удар не е нанесен на ГЕРБ, защото това, което направиха, работи изцяло за тях. Отделно, че ударите са към ПП-ДБ, които загубиха властта, а ГЕРБ отново я владее. И, следиш ли социологическите проучвания?
59
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Баджанаците и дамаджаните ....без думи.
58
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Вижте колко стратегически е подхода на РЕШЕТНИКОВ?НАЙ-НАПРЕД ПОЗИЗИОНИРА РАДЕВ, ЗАЩОТО БСП КАДРИТЕ СА ОВЪРГАЛЯНИ,А РАДЕВ ГОДИНИ НАРЕД ДАВАШЕ МИЛИОНИ НА РУСИЯ ЗА РЕМОНТА НА СТАРИ САМОЛЕТИ, МОСКОВСКИ ЧОВЕК! ВЛИЗАМЕ В ЧАКАЛНЯТА НА ЕБ И ВДИГНАТ ЮМРУК С ПАРИТЕ НА МАФИЯТА СТАВА МЕТЕЖ!ИДВАТНАДЕЖДНИТЕ ВНУЦИ ЗАВЪРШИЛИ ХАРВАРД!ЗА ВСЕКИ СЛУЧАЙ ИТН НА СЛАВЧО С ПЕСНИ ПРЕВЗЕМА ВЛАСТТА!ПРАНУВАН КРАХ!ДЕЦАТА НАБИРАТ СКОРОСТ!КРАХ НА МОШЕНИЦИТЕ И СЕ ИЗПРАВЯ ВЪЗРАЖДАНЕ! ЧАКАМЕ КРАХ И СЕ ПЕЧЕ НОВ ПРОЕКТ НА БИВШ ДАНС
57
4
 
19
 
! Отговори
Гледна точка преди 3 седмици
Докога тези некадърници и шарлатани ще продължават да се оправдават с глу.павата и втръснала мантра "Пеевски и Борисов"? Ама то вече е някаква параноя.
56
2
 
2
 
! Отговори
Пуделът преди 3 седмици
Срещу него е,той е отстранен!
55
2
 
19
 
! Отговори
Гражданин преди 3 седмици
Ами нали две години ВИЕ бяхте на власт бе, кре.тен? Държавата по-нормална и по-институционална ли стана? Или?
54
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Без коментар!!! -))) Продължаваме да гледаме сеиръ на Киру Т.!!! -)))
53
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
имаше едно време един кире либерало от Перник. Съвременния кирчо не е по-различен от либерало, ни по визия, нито по интелект! Даже май е малко по-разконцентрован !
52
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Абе кога тия кикита ще спрат да клеветят политическите си противници пред стопанина си?! Каква е тая политика- Моля другарке бате Бойко ме бие?! Това простокирие съвсем на секта заприлича- не виждат ли, че ги лъжат тия измамници и не стават! Взимат си едни грантове и крадат с пуделите и толкоз. Не, че и бате е стока, ама има някаква мисъл в него за държавата донякъде.
51
4
 
5
 
! Отговори
Koko преди 3 седмици
Сори баче Кире ама един евроатлантик не може да гласува предложение на Възраждане. Виж, че Баце и Костадин ви правят на маймуни. Всъщност те са си едно. Поне като не знаете какво да правите си трайкайте и мислете. Като измислите как да консолидирате милионите проевропейски ориентирани българи тогава действайте, или просто изчезнете.
50
2
 
14
 
! Отговори
morgan преди 3 седмици
този от както влезе в парламента с неговите пудели на България и на хората нищо хубаво не се е случило само краде милярди и обяснява колко е полезно за страната и хората да се маха с скороста на светлината