Атанасов: Калин Стоянов е имал секретна квартира

Една от целите е да се отклони вниманието от Нотариуса
Обновена: 24 апр 2024 11:39 | 24 апр 2024 11:39, Инна Ангелова
34
Атанасов: Калин Стоянов е имал секретна квартира
Снимка: БГНЕС

Атанас Атанасов, съпредседателят на “Демократична България” цитира разпит от 2023 година и каза, че Калин Стоянов е живял в секретна квартира и е свързан с Ники Митничаря. Разпитът е по досъдебно производство на Стефчо Банков, брат на арестуваната шефка на митниците - Петя Банкова.

"Беше публикуван разпит по досъдебно производство на СГП от 3 юли 2023 г. Разпитът е на бившия шеф на вътрешна сигурност на МВР Стефчо Банков - брат на задържаната Банкова. В този разпит той визира две досъдебни производства , които са образувани срещу неизвестен, но касаят вътрешния министър Калин Стоянов”, допълни Атанасов пред БНТ.

“Едното от тези досъдебни производства е за това, че той се е самонастанил в секретна квартира , което е абсолютно престъпление. И още едно досъдебно производство за свързаност на Калин Стоянов с Николай Филипов, т.нар. Ники Митничаря , с частна митница долу в Бургас. Да вземе прокуратурата да покаже тези дела да ги видиме какви са. Случайно ли е, че разпитът на Банков започва разработка на сестра му?"

Депутатът сподели, че така наречената “афера”, всъщност е един сюжет, който, според него, е активно мероприятие, което да изпълни няколко задачи. “Една от важните задачи на тези, които го инициираха и организираха, е да се отклони вниманието от аферата Нотариуса. Защото там има много тежки зависимости".


“Втората цел на организаторите е да дискредитират нашата коалиция предизборна, че ние сме организатори на контрабанда. Това са сценарии, които се разиграват. Председателят на ДАНС казва, че разработката е почнала преди година. Само че към онзи момент нито главния секретар, нито шефът на митниците са заемали постовете си. Ако имаше реализация за контрабанда. Това е измислен сценарий, всичко това е навързано с цел предизборно да бъдем дискредитираме. От вчера виждам настървеност по отношение на Бойко Рашков, споменава се името на Асен Василев. Това е целият сюжет. Чадърът върху тази престъпна група е между определени с реди в прокуратурата и в службите.”, каза още Атанасов

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от Русия
Евродепутати се опасяват от руска намеса в изборите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Я зарежи глупостите за Калин Стоянов, има си прокуратура, ако си толкова сигурен подай сигнал там, не глупости за пред пресата. Я кажи какво прави вашия *** с часовници за 50 000 и на събития с контрабандисти. И кой нормален човек ходи на рожден ден на кученце и то на контрабандистите? Човекът с честното личице.
8
1
 
3
 
! Отговори
АТАНАСОВ преди 3 седмици
НЕ СЕ ЛИ ПРЕМАХНАТ ТЪМНИТЕ СТАИЧКИ ДПС ЩЕ ВЗЕМАТ МНОГО ПРОЦЕНТИ
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А кой подслушва главния прокурор Никола Филчев
6
5
 
4
 
! Отговори
До карачанаков преди 3 седмици
Ти не помниш ли,че докато полицаите биха протестиращите срещу БФС, Калинчо беше на кино с любовницата си?
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Предизборно се хвърлят силно преувеличени (или пък не) нападки от всеки към всеки. Създават се перфектни условия за партийци и заклети фенове да със зъби и нокти своите, използвайки удобно спуснатите им опорки. Отнася се за всички, без значение от цвета, с който са се боядисали, или значката, която са закачили на ревера си. Дерзайте борци, вие сте в отбора на добрите :D
4
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Очертава се крах за ППДБ.Няма да имат и 8%
3
1
 
9
 
! Отговори
карачанаков преди 3 седмици
А любовница имал ли а Гномче?
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ти кажи за Военно разузнаване как се вербува , там си спец и на кого си искал да " пееш " информацията
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Атанасов, преди 23 години помниш ли как гледа Иван Костов след изборите?