ПП-ДБ в атака: "Турски поток" е каузата на ГЕРБ, БСП и ДПС

Къде бяха тези хора 9 месеца, когато се бяха прегърнали с ГЕРБ и с ДПС, пита Гуцанов
23 апр 2024 16:27, Александър Попов
125
ПП-ДБ в атака: "Турски поток" е каузата на ГЕРБ, БСП и ДПС
Мартин Димитров. Снимка: БГНЕС

Днес ГЕРБ, БСП и ДПС координирано саботираха комисията за т.нар. "Руско-Турски поток". Това заяви депутатът от "Продължаваме промяната – Демократична България" Мартин Димитров, предаде БГНЕС.

"Същите тези партии гласуваха в парламента преди няколко години за този проект, който е във вреда на България, струва ни 3 милиарда и помага на Путин да заобиколи Украйна. Сега саботираха комисията", каза Димитров и добави, че от ПП-ДБ са го очаквали и са знаели, че така ще се случат нещата.

Димитров е категоричен, че ще намерят начини и ще направят всичко възможно истината да излезе наяве.

Повече такива проекти не трябва да се сключват, заяви депутатът и добави: "За тях трябва да се поеме всякаква отговорност – и политическа, и друга, и затова е важно сега да я има тази комисия".

Димитров подчерта, че ДБ, след това и ПП, от първия ден са против този проект.

"От първия ден. И всеки един ден сме били против. Никога не сме си сменили позицията и това е важно. Докато всичките тези партии – ГЕРБ, ДПС и БСП, са били от първия ден за, те са съучаствали, те са го направили и всичкото това е във вреда на България", каза още той и допълни, че това трябва да чуят и да разберат хората.

Венко Сабрутев също потвърди, че са очаквали "този саботаж". "Очаквахме ГЕРБ, ДПС и БСП да се обединят отново в каузата "Турски поток". Това е тяхната кауза", заяви той.

Сабрутев съобщи, че именно затова днес от 16.30 ч. ПГ на ПП-ДБ организира отворена среща в НС, на която са поканени и журналистите, където всички заинтересовани лица – "Българските елфи", Илиян Василев, "Антикорупционния фонд", да изкажат информацията, която е публична и необходима, за да бъде представена на прокуратурата, за да се задейства имунната система на българската държава.

На въпроса защо не са имали време да се запознаят с вътрешните правила на комисията, Димитров отговори: "Това е такъв елементарен поетически трик от страна на ДПС и ГЕРБ".

Сабрутев също отговори, като уточни, че правилата са им били изпратени "буквално минута преди началото на заседанието". Той също определи това като "класически трик за саботиране на заседанието".

"Къде бяха тези хора 9 месеца, когато се бяха прегърнали с ГЕРБ и с ДПС и не изкараха "Пътната карта", не направиха комисия, а тогава, когато бяха изритани от ГЕРБ, решиха да правят този фарс, на който днес бяхме свидетели", попита депутатът от БСП Борислав Гуцанов.

Депутатът обвини народните представители от ПП-ДБ в политически пиар.

"Това беше пълен фарс от страна на ПП-ДБ и аз се радвам, че вие бяхте в залата и видяхте всичко, което се случва. Подкрепихме да има изслушване на Илиян Василев. Но не може това да бъде предизборна кампания", каза Гуцанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още по темата: Турски потокпп-дб
Още от Русия
Трябва решение на Брюксел, България не може да забрани вноса на руски газ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
1
 
! Отговори
Петър преди 1 седмица
Ползата за България от ДБ в управлението е нулева. Те си гледат само техния интерес
110
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Малтинчо, жена ти не те пита с какъв газ се отоплявате, а колко лв плащате месечно за газ. Ако много държиш този газ да бъде непременно гарантирано неазерски или неказахстански внасяй си го с цистерни директно от Саудитска Арабия. Аз предпочитам ЕВТИН газ.
109
0
 
5
 
! Отговори
Реалността преди 1 седмица
ППДБ ни намериха "гръцка газ са 330Е , Радев ни намери Азерска за 25Е и им развали схемата затова е тази всеобща атака срещу Радев.
108
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
генерал Атанасов е 1.50 м и не вижда истинската мафия около него ....предателство, шпионство, доносничество, чуждопоклонство и умишлено отбягване на националните интереси......за мАРТИНЧО да не говорим, изключително малка душица
107
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аз лично вярвам, че Генерал Атанасов ще ни спаси от корупцията на Генерал Борисов!
106
2
 
3
 
! Отговори
путинските преди 1 седмица
проксита от ППДБ изпълнават ударно задачите спуснати им от Кремъл. Цел-дестабилизация и хаос в България.
105
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Разбрахме че Бойко Борисов е предател на България и е работил за Русия.
104
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
САМО САЩ И САМО ПП-ДБ! ТОВА Е БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ!
103
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ПП и ДСБ 9 месеца се заплождаха с ГЕРБ и ДПС, сега пищят за връзка между БСП, ГЕРБ и ДПС. След 9 месечната им любовна история, само лоботимирани могат да гласуват за ДСБ и ПП.
102
1
 
9
 
! Отговори
Диоген преди 1 седмица
Най-интересното днес беше депутата и член на ПП ,големия борец срещу Мафията - Бойко Рашков! Скандалите ,които заформи в комисия още веднъж ни убедиха,че ни управляваха некадърници.Излезе че контрабандистите ,които са му били на рожден ден,са 1.непознати довчера,2.днес вече лични информатори,3.фантомни гости на ФинМин. през задния вход,4.тайни кадровици в МВР и митниците според други сведения!? А бе, Рашков,магаре боб яде ли?
101
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ТУРСКИ ПАТОК ЗАПЛОДИ БАТЕ ГЕЙКО
100
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Eйй... много долни 0трепкi са тия лакеи на 'посолството'..
99
6
 
5
 
! Отговори
некъв преди 1 седмица
тогава защо бойко тиквата плати за руския газопровод с наши пари и ни заключи с тях?
98
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Гледах Рашков как безобразно се държа в комисията за Митниците АРОГАНТЕН ЧУВСТВА СЕ НЕДОСЕГАЕМ ВИКАЛ 100 ЧОВЕКА В МВР МИНИСТЕРСТВОТО ДА СИ ПРАВИ РОЖДЕН РЕД И СЕ КАРА НА КОМИСИЯТА ТАКАВА НАГЛОСТ ОТ РАШКОВ КОМУНИСТИЧЕСКИЯТ СЛЕДОВАТЕЛ ПОТРЕС СЪМ ОТ НОВИТЕ ПРОМЕНКИХОРА ЗАЩО ГЛАСУВАТЕ ЗА ТОЗИ И ОНЕЗИ ПОКРАЙ НЕГО НЕДОСЕГАЕМИ СЕ МИСЛЯТ
97
2
 
6
 
! Отговори
Дора преди 1 седмица
Леле егати атаката,с дебелашки лъжи за наивници
96
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Господин Общи Пликазки!
95
3
 
7
 
! Отговори
БАНДА КОНТРАБАНДА преди 1 седмица
КАЖЕТЕ КАКВА Е КАУЗАТА НА ВАШИЯ ГУРУ - РАШКОВ.......ДА ТРУПАТЕ ИМОТИ ЛИ..??
94
1
 
2
 
! Отговори
Сатир преди 1 седмица
Питай кире, това е не ти е работата.
93
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 1 седмица
Жалки, безплодни напъни на ПП/ДБ-ейци да намират виновни в какво ли не само и само да отвлекат внимание от собствена коалицийка, потънала в корупционни скандали.
92
1
 
7
 
! Отговори
Стела преди 1 седмица
Погледнете ги бе,погледнете ги какви печени мошеници са.