Осемте F-16 Block 70 пристигат до края на следващата година

Два от тях остават в САЩ за обучение
104
Осемте  F-16 Block 70 пристигат до края на следващата година
Снимка: БГНЕС

Целият пакет от осем самолета F-16 Block 70 ще дойде до края на следващата 2025 година, съобщи след края на заседанието на Комисията по отбрана в Народното събрание служебният военен министър Атанас Запрянов, цитиран от БТА.

Той обясни, че два самолета F-16 ще ни бъдат предадени от САЩ до края на тази година, но ще останат там за обучение на техните пилоти. Ще се произведе и още един самолет, който заедно с другите два, ще дойдат у нас до края на първото тримесечие на 2025 г., добави Запрянов.

След това още три самолета ще дойдат второто тримесечие догодина и още два до края на годината, посочи служебният министър и обобщи, че така целият пакет от осем самолета ще дойде до края на следващата 2025 г.

По този договор ние плащаме само това, което сме получили, изтъкна Атанас Запрянов. Ако дойде тренажор, ние го проверяваме, тестваме, подписват се приходно-разходни документи и от нашата сметка сумата се плаща с наше разрешение. Банковата сметка, разкрита във Федералната резервна банка на Ню Йорк, е под контрол на Министерството на отбраната, посочи министърът.

Комисията по отбрана на днешното си заседание одобри Законопроект за ратифициране на международен договор за Изменение и допълнение № 2 на международен договор (LOA) BU-D-SAB „Самолети F-16 Block 70 и свързана с тях поддръжка“, внесен от Министерския съвет.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още по темата: САЩсамолети
Още от Русия
Трябва решение на Брюксел, България не може да забрани вноса на руски газ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
3
 
! Отговори
Мухахаха преди 1 седмица
А дано....... Я напишете и че идват , както е по договор БЕЗ ВЪОРЪЖЕНИЕ което ние трябва отделно да си купим. напишете че нямане обучени механици за тия самолети и САМО ЕДИН пилот. Напишете че за всички ремонти трябва да ги изпращаме до САЩ НА НАШИ РАЗНОСКИ. Напишете и че СПОРЕД ДОГОВОРА полети с тия самолети ще стават единствено с одобрение на европейския щаб на НАТО. А ако ви остане място, напишете и за горивото.... Впрочем, в САЩ няма НИТО ЕДИН завод произвеждащ F16, тия от кой склад са ?
89
0
 
0
 
! Отговори
Км преди 1 седмица
Този кога и къде е учил и служил??????Колко пъти и на кого се е клел пред знамето на България???????
88
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До @@@- симулацията е едно, истинския бой друго! Видя се и за Абрамс и за Леопард! На теория сме девет, де факто-десет! Къде летаха, че инв бой влязоха, че и превъзходство имат? Над Зона В-2?
87
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ха ха хахааааа, два ще останат там за обучение на техните пилоти! У нас ще дойде един и още два други... Леле, леле, леле! УжасТ! Демек няма да е това, което е платено, а други-не компютри, а компоти... Да не са някои спаркита?
86
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Новото дяволче Фют.
85
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Дърт комунист американец стана и пенция влачи и заплата влачи :)))
84
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
всъщност са 6, 2 остават за обучение във ФАЩ
83
2
 
3
 
! Отговори
аха преди 1 седмица
Натовариха ли ги вече на влака? Само се чудя за какво ще са ни след още 2 години тези самолети. Дотогава н.нар "българска армия" няма да има нищо, освен някой и друг автомат. Евентуално.
82
3
 
9
 
! Отговори
888 преди 1 седмица
Да съ надяваме, че дотогава все още шъ има САЩ, че там съ задава Гражданска война-2...
81
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аз си поръчах пица Маргарита.
80
1
 
8
 
! Отговори
Я? преди 1 седмица
забравих какво сме поръчали вече?
79
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ние платихме и чакаме Михаля, а сърбите получиха безвъздмезно 20 мига 29 и сега до края на годината ще получат 16 Миража от Франция. Ние чакаме, какво ли.
78
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Преди началото на Втората Световна Война Българската армия е имала над 200 самолета като от Германия са доставени много от най-модерните Месершмид за по малко от 6 месеца.
77
3
 
1
 
! Отговори
@@@ преди 1 седмица
Има официална статистика колко сражения имат във военна обстановка, няма нито един свален във директна схватка,толкова е маневрен.Описани саи всичките им сваляния от ПВО, и други технически падания.
76
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До @@@ 74. Къде ги виде тия догфайтове бе не гледай глупави американски филми. И кои характеристики да гледаме по-конкретно за да разберем колко и топовен ?
75
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ше додат 8 но 2 остават ква математика само...
74
6
 
5
 
! Отговори
@@@ преди 1 седмица
F 16 си остава топ изтребител, няма прошка в догфайта, вижте му статистиките, много по-добре от уж новия f 35, но нумеро уно си остава f 22, неслучайно не го продават на никой, даже и на Израел не го дадоха, срещу 35-цата го свали 10/10 в симулацията
73
7
 
2
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 седмица
кАпейки днес започва окончателното срутване на любимият ви Съветски паметник,но този път вместо флекс ше има багер и булдозер:):):)Административния съд даде зелена светлина:):):)Мая Манолова Картечарката сигурно е там,а вие?:):):)
72
12
 
4
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 седмица
кАпейките са в паника:):):)кАпейки тези Американски изтребители рано или късно ще пазят небето на България от враговете а.к.а.Русия:):):)
71
2
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 седмица
Смех ?...Или РЕЗИЛ ?..-"Той обясни, че два самолета F-16 ще ни бъдат предадени от САЩ до края на тази година, но ще останат там за обучение на техните пилоти. Ще се произведе и още един самолет, който заедно с другите два, ще дойдат у нас до края на първото тримесечие на 2025 г., добави Запрянов."..Ще "предадат две фърчила,но били щялида останат ТАМ-в щатите,"за тренировка",все едно нямат там хиляди такива бройки..