Главчев: Ако Радев не издаде указа за промените, ще понесе своята отговорност

Аз съм готов за диалог, каза премиерът
Обновена: 18 апр 2024 10:38 | 18 апр 2024 10:36, Петър Бойчев
204
Главчев: Ако Радев не издаде указа за промените, ще понесе своята отговорност
Снимка БГНЕС

"Президентът Радев трябва да издаде указ за смяна на предложените от мен министри, но съм готов на диалог. Ако не се съобрази с моите предложения, отговорността ще е негова". Това заяви служебният премиер Димитър Главчев.

"Отговорността за министрите, които предлагам, е изцяло моя. Ако някой има други виждания по въпроса, този, който осуети предложените от мен министри, ще понесе отговорност. Винаги съм бил в контакт с президента, комуникирали сме при нужда", подчерта той.

Още по темата
Президентът Румен Радев няма да подпише поне до петък указите за безпрецедентната смяна на двама служебни министри и даде ясен знак, че не приема предложението зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов да стане външен министър.

Държавният глава обаче остави отворена вратата за смяната на земеделския министър Кирил Вътев с Георги Тахов.

"В петък ще поканя г-н Главчев, за да обсъдим неговите предложения, които не могат да включват заместник-председатели на политически партии. Досега аз не съм назначавал такива в служебен кабинет“, посочи Радев пред журналисти в сряда.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от Образование
Една легенда се завръща: "Яйцето" в СУ живее нов живот
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ГЛАВЧЕВ ОТКАЖИ СЕ И ШАРЛАТАНИТЕ РАДЕВ И БСП И ВЪЗРАЖДАНЕ ДА НАПРАВЯТ ПРАВИТЕЛСТВО НЕ СИ ЗАСЛУЖА
106
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Естествено, че не може да го сплашите!
105
3
 
8
 
! Отговори
До 91 мнение преди 3 седмици
В чужбина вече няма да гласуваме масово ! Това е гарантирано от разговорите които съм провел и чул мнения ! Процентът на гласували ще е под 20, вече никой няма да се заинтересува от бъдещето на България !
104
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мафията се поразшава , трябва да я понатиснем на изборите .
103
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Фаза заплаха в действие. Ще разглеждат договора Боташ, сключен да покрие договорът на ППДБ за корабите с газ. Още помним интервютата на Петков.
102
2
 
8
 
! Отговори
шукри преди 3 седмици
плашим Президента!ле ле, мале!
101
0
 
11
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 седмици
Ако продължаваме по този начин, ще станем като Хаити - държава на пълната анархия, където са суспендирани всякакви закони. В момента там няма легитимна власт. И правото е на силния. И всеки прави каквото си иска. Много сме близко до това състояние.
100
0
 
13
 
! Отговори
Стилиян преди 3 седмици
Любимата фраза на политическата класа - нося отговорност. Като я чуя и знам че нищо няма да стане. Ако носеха отговорност за постъпките си всичките трябваше да са в затвора или в гробищата
99
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
герб отдавна е овладян от дпс, те са ОПГ, управляваща България, за това сме бедни и изоставащи, където упрравлява мафията е така
98
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Започвам да се убеждавам ,че в Герб все повече последната дума не е на Борисов.Май повече се надува като пуяк..Не е това,което беше.
97
2
 
7
 
! Отговори
alf преди 3 седмици
мръсн, подл, грозн, милицнер, ти си едно говну мазн като твоя шеф
96
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
промените в конституцията са такива, каквито герб-дпс са разрешили, защото демокрарите нямаха мнозинство, та за това са такива, удобни за герб-дпс
95
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Боко за толкова дълго време в политиката, си е пуснал пипалата навсякъде, шефовете му са доволни от това нещо :))) За Главун нема како да коментираме, прозрачен е отвсякъде :)
94
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
боко построи путински поток за сметка на Българите без да има газ за България, радев сключва договор с боташ, който ощетява България с милион на ден без доставка на газ, абе само на мен ли ми се струва, че тези двмата са закопали държавата за десетки години, а искат да управляват?....
93
4
 
12
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 седмици
Христо е един некадърен юрист, завършил с тройки, по втория начин. Кой го знае дали не си е и плащал за изпити... Да, връзкар е, затова Борисов го направи министър на правосъдието. Както беше написал великият Радой Ралин: "Колкото по-***, на толкова по-висок пост!". Тука е така, за съжаление! Ако Христо не е депутат, какъв би могъл да бъде? Да, може да управлява лодка. Ами да стане лодкар! Така би било по-добре, отколкото да бърка с ръце в Конституция и други важни закони.
92
1
 
12
 
! Отговори
Позор! преди 3 седмици
Бързата смяна на външния министър с техния човек Митов е, за да овладее ГЕРБ и вота в чужбина! ГЕРБ овладяха всички институции. Това Не е Демокрация!
91
0
 
6
 
! Отговори
за отговорностите преди 3 седмици
Радев доказа ,че допуска грешки с кадровите си решения , с мотив , че си ярка партийна кандидатура и не е допустима да си служебен премиер трябваше да остави шарлатаните с Конституционните си " риформи " да вкарат страната в констуционна криза и да си " понесат своята отговорност "
90
1
 
7
 
! Отговори
Мнение преди 3 седмици
Бързата смяна на външния министър е, за да овладее ГЕРБ и вота в чужбина!
89
1
 
5
 
! Отговори
до 81 преди 3 седмици
Там е работата, че нищо не сме забравили. И най-вече - България е мирна държава, не иска войни и по конституция, който поддържа войни, трябва да бъде подведен под отговорност. Квъвожадната политика на господарите ни трябва да ви каже да си смените господаря, ако не можете без такъв. Защото един път жертвата му може да е далече, вторият път по-наблизо, след това сме ние. Що кръв се лее и в Грузия,където изтребиха хиляди, за да им вземат органите (Саакашвили и подобни), в Молдова се готви огън
88
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Копейкин нема никакъв електорат, но понеже е наследник на Волен, му позволиха да влезе в парламента със СРС-та, отново съмнително :)))