Предизборната кампания - доста пълна с компромати, виждало се отсега

Марин Райков: Служебният кабинет трябва да успокои обществото
41
Предизборната кампания - доста пълна с компромати, виждало се отсега
Снимка: БГНЕС

Най-важното е служебното правителство да успокои обществото и то да повярва, че институциите ще намерят формулата да преодоляване на недоверието, което расте, коментира пред БНР бившият служебен премиер Марин Райков пред БНР.

"Служебният кабинет трябва да продължи да работи по Шенген и еврозоната. Няма да вляза във вътрешнополитически коментари, като посланик не съм го правил, няма и сега да го направя", каза Райков, който сега е посланикът на България във Великобритания.

Според него скандалите у нас имат негативен ефект върху образа на българските институции и начина им на функциониране.

"Не мога да кажа, че случващото се отнася благоприятно на досиетата за Шенген. На този етап не съм видял официална реакция, но тези процеси, без съмнение се следят. Основният проблем е как функционират нашите институции. В демократична страна като България се очаква институциите да намират решение на тежките предизвикателства. Не може да няма отражение върху оценките по нашата готовност по досиетата Шенген", предупреди той.

Той припомни, че настоящата политическа ситуация му прилича на онази, преди 10 години, когато той става служебен премиер.

"Важно е начинът, по който премиерът действа, дали ще успее да успокои българското общество. Преди 10 години пак беше същата степента на напрежението и тогава имаше хора, които се палеха по улиците", каза Райков.
Според него всеки служебен кабинет е повече или по-малко самотен, а този рискува да е по-самотен от предишните, защото всички политически сили се дистанцират от него.

"За първи път критиките започнаха още преди служебният кабинет да се закълне, това е безпрецедентно. Ние също бяхме с едно усещане на известна самота с изключение на последните дни, ние нямахме парламент. В този случай целият кабинет и министрите ще бъдат пряко следени и контролирани от НС. Тази разлика никак не е малка", коментира Райков.

"Тази кампания рискува да бъде доста пълна с компромати и желание за създаване на напрежение, това се вижда отсега. Няма начин това да не се отрази на работата на служебното правителство и то трябва да прояви самообладание и с конкретни стъпки да покаже, че всякакви атаки са неоснователни", предупреди Райков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от Политика
Експерти: С промените НС може да прави каквото си иска
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Радослав преди 3 седмици
До 29: явно четене с разбиране е доста над мозъчният ти капацитет! Ще се опитам да го кажа просто като за анонимна биомаса: аз се радвам, че Костя Копейкин не е бил във властта и се надявам никога да не стигне до там! Достатъчно ясно ли е за мозъчен инвалид като теб?
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Заради ягодите в UK електоратът на Коцето няма да гласува за евроизбори. Иска се уседналост.
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Възраждане То това го шльокате, откакто бяхте в Атака. След колко века, смяташ, ще ви се сбъдне?
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Радослав Твоят Копейкин е предварително провален. Власт няма да види, не бой се.
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Копейките как ще стават на химна в Европарламента, смех!
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Как Райков ще изпусне случая да се подмаже на новата власт? Този човек от колко години е посланик? От 20 години вече???
24
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
НЯМА НИКАКВИ КОМПРОМАТИ САМО ИСТИНА: БОЙКО И РАДЕВ СА РУСКИ ИБРИЦИ
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ежко бежко где така? тръгнал за листа.
22
2
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 3 седмици
След като всички партии са компрометирани, каква да е изборната кампания? Те затова хората от край време са казали: с дърти комунисти нов бардак не се прави! А всички партии и лица вече се изредиха през управлението (с изключение и слава богу за което на Коста Копейкин) и всички се провалиха както отделно, така и задружно!
21
4
 
0
 
! Отговори
Vol'Jin преди 3 седмици
Васил Ангелов има един лаф: Човечеството е изминало твърде дълъг път за да се върне обратно към маймууууната откъдето е тръгнал! Принципно е от малкото хора дето тролите го уважаваме по заслуги, обаче изказването е многопластово. Борбата за човешки права от Средновековието досега е твърде голяма и твърде важна едни селяндуууриии като Треторайхниците и някой САЩоамериканци да се гаврят с нея всеки ден!
20
2
 
1
 
! Отговори
Vol'Jin преди 3 седмици
Васил Ангелов има един лаф: Човечеството е изминало твърде дълъг път за да се върне обратно към *** откъдето е тръгнал! Принципно е от малкото хора дето тролите го уважаваме по заслуги, обаче изказването е многопластово. Борбата за човешки права от Средновековието досега е твърде голяма и твърде важна едни селяндуууриии като Треторайхниците и някой САЩоамериканци да се гаврят с нея всеки ден!
19
3
 
2
 
! Отговори
Българин преди 3 седмици
Кой ще регистрира ППБ /Партия на прие.аните българи/ за да гласуваме масово за нея? Писна ни политици нагли и алчни аматьори!
18
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Kaлин от герб работи по команда. Главчев от герб - също.
17
4
 
4
 
! Отговори
Възраждане преди 3 седмици
Време е за възраждане на България
16
5
 
1
 
! Отговори
Vol'Jin преди 3 седмици
К'викомпромати бе? Селянннндури! Главния секретар на МВР снимка с двама души. То и на улицата може да го снимат с тия двама души дето го питат колко е часа. Няква маса с пачки? Ама истински ли са? Ама на кой са? Може да пуснати на цветен принтер. И а една конкретна *** дето съм дошъл да изпържа и докато не я изпържа.... Ще пееш сопрано и после фалцет ***......не като нея.... https://m.youtube/watch?v=EseMHr6VEM0
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тоя гербераст защо е с женска прическа ?
14
0
 
2
 
! Отговори
тоти преди 3 седмици
Какво толкова по ралично,нали всички знаят колко се краде,разхищава,мародерства и педофили колко щеш...с какво ще се изненадаме,освен някой че му подарили ,,часовниче''за 50к ,яе това са джобни бе драги за някой де се връщсат от смяна на митниците,а колко се дават по веригата ...мани бегай..важно е да са доволни уважаемите !!!! къде сиромаха е чувал такива компромати..той сега да се е родил с това заспива ейййй!!
13
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мартин Райков и Плугчиева са най-големите мазници на Външно министерство
12
1
 
2
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 3 седмици
Никаква вяра в това,че едни на други се цупят ! Никаква вяра! Това са роми и ромите винаги са били отвратителни актьори. Не гледайте телевизия и ще бъдете добре.Който и да влезе във властта,все се е допазарил с предишните. Избягвайте да скитате по улиците.Ромите масово практикуват "уличен mobbing". Или се правят,че не Ви виждат и ходят нарочно срещу Вас,или докато минават покрай Вас изведнъж изтъркват шумно кракът си,за да Ви стреснат,или пушат пред Вас хашиш,или не отвръщат на "добър ден"...
11
1
 
5
 
! Отговори
Василев преди 3 седмици
Давайте една натовска база на Черно Море и да приключва този безкраен театър!Велики и всемогъщи са англосаксонските банки и корпорации!Агент Норман Касиди!ЦРУ!!!