Димитър Ганев: Радев не е имал много опции извън Главчев

Той не е изненадан, че Калин Стоянов е останал вътрешен министър
9 апр 2024 13:47, Нели Христова
15
Димитър Ганев: Радев не е имал много опции извън Главчев
Снимка: БГНЕС

Не ме изненадва решението на Димитър Главчев да запази като номинация за вътрешен министър Калин Стоянов, защото преди няколко дни беше прочетено името му. Това каза политологът Димитър Ганев пред bTV. И обясни, че почти всички служебни кабинети имат този профил с лица от втория политически ешелон. Задължително беше за него да има представители на ПП-ДБ, за да не изглежда, че е кабинет доминиран от ГЕРБ. А колкото до това, че в него има фигури, които са свързани с управлението на ГЕРБ назад в годините ми се струва напълно нормално. Защото политическата кариера на Главчев се асоциира с ГЕРБ, а когато дадеш на някой да прави кабинет - той използва своята политическа мрежа. Липсват ярки партийни лица от ГЕРБ, каза още той.

Според него президентът Румен Радев не е имал много опции извън Главчев. Само 27% от българите пък са запознати с промените в конституцията, показа проучване на "Тренд", което не е публикувано заради динамичната политическа обстановка. Президентът ще има един проблем, защото той прави всичко възможно да се разграничи от служебния кабинет, но той ще бъде асоцииран с него, обясни още той.

Стана ясно, че Стефан Димитров ще е външен министър вместо Ивайло Ценов.

Зад министъра на вътрешните работи наднича и ДПС, които го защитава още през миналата година, каза пък политологът проф. Росен Малинов. Според него това ще е кабинет доминиран от ГЕРБ и ДПС. Според мен Главчев изобщо не се е колебал с кандидатурата на Калин Стоянов, а в случая неговите политически съюзници - директно Пеевски и Борисов са му казали - прави каквото искаш, но единствения човек на когото държим е Калин Стоянов, каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 1 месец
Щеше да е кабинет на Радев ако избора му не беше сведен до 10 назначени от парламента лица, от които 7 на Герб-ДПС и 2 на коалиционните партньори от ПП-ДБ и една уж независима която веднага подаде оставка! Щом са хора назначени от герб и си ограничен в избора си от тях, значи е техният кабинет!
13
1
 
3
 
! Отговори
Деди преди 1 месец
Този пишмат-политолог и ГЕРБ-креатура сякаш е "светил" на президента за да говори глупости постфактум (в сегашно време). Къде беше бе, хамсалак- анализатор нейдин, преди, когато се решаваше служебното правителство?
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 11, То нали за хората като тебе беше целия театър със промените в конституцията. Ограничаваш избора до ДенкоФ 2, 3 и 4 и като почнат да клепат като оригинала ставаш и казаш "ама как тоя/ тая е избор на радев, аз нищо общо нямам."
11
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е кабинет на Радев. Стига сте си измисляли! Не че кабинетите на Борисов не са крадливи, но очевидно не е кабинет на ГЕРБ.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали това беше целта на последните конституционни премени на герб. Да се отнеме максимално властта на президента. Последните ни правителства нито едно не си изкара мандата, сега на народа като му прикипи и се сурне правителство пак ще си идват същите мутри ама "служебно". Те наще бабанки докато не ги *** няма да има оправия. Требе всички да ги натоварим на двата бойни кораби дето Тагарев толко хвали и викинкско погребение.
9
1
 
4
 
! Отговори
Изнервен преди 1 месец
Какъв е този смешен анализатор Малинов, който се изкара, че е присъствал на разговор между Борисов, Пеевски и Главчев. И ако обича, да каже кои са министрите на ГЕРБ и ДПС, щото така на вятъра всеки може да си говори.
8
3
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 1 месец
На всички е ясно, че служебният кабинет е на Герб, нали това беше целта на промените в конституцията. Всички институции да са на една партия както беше по времето на родителите на младежкото БКП (Герб), дъртото БКП където почти всички гербери бяха членове.
7
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Къци ВапцаровПълни глупости говориш - той е човек на ДБ, даже им беше член
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ooo
5
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
9 други опции не са много? а 3 при първоначален вариант, как бяха?
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя Бойковист е набор 1988
3
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На юмручкото НИКАКВИ опции НЕ бива да се дават, съсипа държавата за ЧЕТИРИ години!
2
4
 
4
 
! Отговори
Къци Вапцаров преди 1 месец
ГАНЕВ.ЧО --ти си ХЛАПАК НАБОР 86...Боко те купи още преди 11 години, по време на Орешарския кабинет 2013 година !!!...Вече 11 години си слуга на Герб и Чекмеджан ...ТИ НЕ ДАВАЙ КОМЕНТАРИ И СЪВЕТИ И СВОЙ (ГЕРБЕРСКИ) МНЕНИЯ..ЗАПАЗИ ГИ В ГЛАВАТА СИ .
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Glavun vobste ne se e dvuumjl s kalinkata ama njma vozdove v Balgaria da povedyt toj saspal robski narod