Денков пред "Файненшъл Таймс": Правителството се разпадна заради Москва

Според него Русия е виновна и за корупцията у нас
Обновена: 9 апр 2024 14:07 | 9 апр 2024 14:06, Нели Христова
454
Денков пред "Файненшъл Таймс": Правителството се разпадна заради Москва
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Корупцията в България продължава да бъде основна причина за руска намеса и е допринесла за разпадането на управляващата коалиция. Това каза пред "Файненшъл Таймс" Николай Денков, който днес отстъпи поста на министър-председател на служебния премиер Димитър Главчев.

Той обясни, че кабинетът му се е борил да изкорени дълбоките връзки с Москва.

"Голяма част от руското влияние в миналото, например в енергийния сектор, идваше чрез корупция", заяви Денков по повод на енергийните сделки, сключени от предишни правителства, от които се е възползвал руският енергиен гигант "Газпром".

Денков сподели и за договора за „Турски поток". Той беше сключен по времето на правителството на Бойко Борисов. Според бившия премиер такива сделки трябва да бъдат разследвани. Борисов твърди, че газопроводът не пречи на българските интереси.

Николай Денков посочва, че ПП ще продължи борбата срещу корупцията и руското влияние, които според него са свързани.

Денков коментира и ролята на депутата Делян Пеевски в политиката. Той заяви, че Пеевски е имал силно влияние върху ГЕРБ, като припомня коалиционни срещи, на които Пеевски е бил поканен от ГЕРБ и в крайна сметка е доминирал дискусията.

От ГЕРБ отхвърлят твърденията, като говорител на партията е посочил пред "Файненшъл Таймс", че Пеевски е подкрепял кабинета през последните 9 месеца, но той не е присъствал на вътрешнокоалиционните разговори. "ГЕРБ е най-голямата политическа партия в България и ние вземаме всички свои решения самостоятелно", добавя говорителят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


454
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
351
4
 
14
 
! Отговори
марш в канализацията преди 1 месец
академик ***
350
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те Борисов и Пеевски крадат не за себе си, а за Путин явно.
349
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да знаете, че ако Денков се изпъъррди, отсега ви казвам, че Путин е виновен!
348
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До МагеланСкрий се, комунистите са западно творение, а не руско, какво си запляскал лъжи тук? Я виж къде е живял Ленин, какъв е Парвус, Троцки, Маркс, Енгелс, Роза Люксембург, Карл Либкхнет и че точно сестрата на Ленин е правила атентат срещу руския цар още преди Октомврийската революция! Писна ни от лъжите и грозната ви Гьобелсова, лъжлива пропаганда! Не се свените и историята да манипулирате по най-груб начин!
347
13
 
4
 
! Отговори
Магелан преди 1 месец
За да скъсаме пъпната връв с Русия трябва да скъсаме дипломатически връзки с тази държава на Антихриста и Сатаната и със закон да се забрани руския език.
346
2
 
17
 
! Отговори
Исторически парк преди 1 месец
Денков що крадете на митниците беДенков: щото путин е виновен
345
6
 
10
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
344
1
 
10
 
! Отговори
Джендър преди 1 месец
ПУТИН Е ВИНОВЕН!
343
14
 
4
 
! Отговори
Магелан преди 1 месец
Шок и ужас.За информация на Българските русофилчета Путинофилчета.СССР.1917гд.Октомерийска революция.Ленин.Избито без съд и присъда и незнайно къде заровени труповете на цялата Царска Фамилия Романови като има между тях 4деца.Няма фен за да не станат символ на протести и отмъщения.Това се случва в Русия 20 век с претенции за цивилизована страна..С това започва геноцида над собствения си народ от нации и народности в границите на СССР.Следват репресиите на Сталин ,Берия .10млн.и ГЛАДОМОР 5млн. жр
342
2
 
11
 
! Отговори
Стилиян преди 1 месец
Не заради Москва, а заради това че не можете да крадете като ГЕРБ. Хем сте алчни хем не особено интелигентни.
341
1
 
15
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 месец
След като България е пълна с менте професори и менте генерали, отнякъде се пръкна и тоя менте академик. Значи скоро можем да очакваме и менте маршал... Що не и генералисимус, като ще е гарга, да е рошава.
340
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Този прекалява. Хем нас...н хем голям. Само глупости говори. Бил академик ?! Офффф
339
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този не**щ**а*стник няма спиране в тоталното си пропадане! Най-скапаният,гнусен и жалък премиер,който България някога е имала!!! Дано се разкара завинаги от политическия хоризонт,да ходи да си духа сапунените мехури и никога повече да не се мярка пред очите ни!!! Никога повече подметките на шошоро от ПП във властта!!!
338
2
 
8
 
! Отговори
Бай Чеп преди 1 месец
На този господин това "академик" прякора ли му е? Не е ли по-добра титлата "бягащия в подлеза"?
337
1
 
17
 
! Отговори
ТОП НОВИНА преди 1 месец
Лош Путин!Убав Денков!
336
1
 
13
 
! Отговори
Денков преди 1 месец
Ся, кво да ви каа: Путин е виновен! Аз, като академик, т.е. велик учен, напълно реалзиирало се, мучащо говеду на ясла, нема как да съм виновен. Академика не греши! Бог е той, Бог в очите на електоралните добици!
335
1
 
7
 
! Отговори
Магелан преди 1 месец
Шок и ужас..На последните избори в Турция стана някакво чудо.Всички са с мнение че турците не я чуват демокрацията.Но в случая излезли да гласуват на местните избори почети 80% от право на глас показа че в Турция има едно голямо демократично мислещо общество което осъзнава ще колкото повече хора гласува,политиците ще изпълняват народната воля.И сега да се върнем на предстоящите избори в БГ.Борисов навсъде говори че те били най голямата партия.Голяма лъжа при положение че само 40% ще гласуват.
334
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Той много е вещ по украинските дела ,сега е спец и по руските дела,че хване влака от Полша за Украйна да иде при Зеленски да изпишат по една )
333
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стане ли дума за Русия коментарите стават стотици за броени минути.Доказателство, че русофилите се интересуват повече от Русия, отколкото от България
332
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако тоя е Академик, аз съм диригент на духов оркестър. Добре, че не целият бг народ е изтрещял като него