Протест пред МВР срещу оставането на Калин Стоянов като министър

Има и контрапротест, в района има засилено полицейско присъствие
Обновена: 8 апр 2024 19:56 | 8 апр 2024 19:20, Красимир Ангелов
108

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Граждани протестират пред Министерството на вътрешните работи (МВР) срещу оставането на Калин Стоянов на поста вътрешен министър и в служебния кабинет. Организатори на протеста са сдружение „Боец“ и е под надслов "Оставка на Калин Стоянов за честни избори!". Протестиращите твърдят, че Стоянов е отговорен за купуването на гласове по време на местните избори и казват, че разполагат с конкретни данни за неговата отговорност.

В района около вътрешното министерство има засилено полицейско присъствие и ул. "6-ти септември" е блокирана.

Събралите се на демонстрацията искат смяна на вътрешния министър, защото, според тях, той не си е свършил работата, както трябва и подозират, че е обвързан с политически партии. 

До министерството, в градинката пред храма „Свети Седмочисленици“, служители на МВР и граждани също се събраха, но  в подкрепа на вътрешния министър.

"Дошъл съм да поздравя и да благодаря на колегите за силната подкрепа, която имат към мен. Искам да знаят, че докато аз съм министър, няма да позволя, който и да било да ми нарежда кой, къде и на какъв пост да бъде поставен определен човек", заяви вътрешният министър в оставка Калин Стоянов, който също дойде на протеста.

(БТА, Саня Петкова)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още по темата: МВРКалин Стоянов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
5
 
12
 
! Отговори
Тарифа протести преди 1 месец
Тези от протеста са същите хора от протеста през 2020г.когато се търкаляха по палатките, палеха живи полицаите със слама, мятаха пъдпъдъчи яйца, риба, свински уши, тикви бяха изкарали и едни деца накараха да бият тиквите, носеха ковчега на Борисов и бесилки разпънаха насред София. Защо не се регистрират като протестиращи в сайта на Божанков? Или укриват доходи? Тарифа протести ще има ли или дневните остават същите? Поне да им дават двойна надница, че има свръх инфлация!
40
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Боко пак е бръкнал дълбоко в чекмеджето.Като гледам как се пенявят лелките по форумите в защита на Калин.ката,чак ми става смешно.
39
12
 
4
 
! Отговори
ЦПЗ София преди 1 месец
Калин Стоянов (Бойко Борисов) сам се подкрепи - Калин Стоянов ш.изи ли е или... !?
38
3
 
14
 
! Отговори
Хаха ха преди 1 месец
Подигравката с шарлатанята е тотал
37
3
 
13
 
! Отговори
ала-бала продължава преди 1 месец
"Нека продължим промяната за да няма политически назначение" " За нас министерствата не са важни" "Няма да управляваме с ГЕРБ", "Нито глас за Пеевски" "Сменяме Конституцията да не управлява Радев" "Ние сме против този политически служебен кабинет, призоваваме Радев да не връчва мандата" "ДАНС си вършат работата и заловиха руски агенти" "ДАНС е пробит и работи в полза на Русия"
36
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Калин Стоянов дошъл на протеста в подкрепа на себе си.
35
8
 
3
 
! Отговори
Позор сте фашаги преди 1 месец
Полицейски сайт
34
5
 
10
 
! Отговори
шарлатанче преди 1 месец
Бреее, колко трудно се прави наше МВР , за нашето си ала-бала на изборите !
33
7
 
14
 
! Отговори
OЛЕЛЕ преди 1 месец
Нео-мутрите от ПП мислят, че светът започва с тях.
32
7
 
2
 
! Отговори
Кметът преди 1 месец
Аз обичам мутрите,те начело с банкяра се "грижат" за българския народ.
31
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А Главчев е дебелоглав
30
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А другия протест за оставане на Калин като министър видяхте ли го или там хората са много и не е интересно? Какво ни интересува Гошо от Боец, че завел пет наемника да свалят Калин Стоянов? Пускайте новината с тагове комедия, смешки, шарлатани. Поне да я видят Денков и Киро!
29
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДОЛУ КАЛИН-КАТА на ГЕРБ!
28
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цяла сглобка мълчаха като бити зъгове,как им взеха кокала и изпълзяха.А както сега вият срещу герб така и ще им се молят за коалиция след изборите Всички го видяхте
27
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Заглавието е подвеждащо и неточно. Оказва се , че демонстрациите са две - една против и друга за Калин Стоянов. Той поне демонстрира мъжко поведение, не като онзи лигльо главния секретар.
26
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Против са срещу собствения си министър Калин Стоянов понеже не искал да сменя кадри под диктовката на Киро и Асен. Рашков и Гнома го предложили за министър, като са мислили да го вербуват. Но Калин ги разочаровал. Не изпълнявал нарежданията на шарлатаните. А те нали казаха в онзи запис, че ще правят избори с "наше МВР"? Сега си ударили чорапите в тавана от яд. Корав камък се оказал Калин. Не изпълнявал нищо.
25
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо повечето от протестиращите са от Перник?
24
14
 
6
 
! Отговори
Баце преди 1 месец
Моля ви,оставете го този човек на поста си,той напълно ще замени моят бивш първи заместник Цвинокио във фалшифицирането на изборите.
23
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Биричка и сандвичи има ли?
22
7
 
12
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 1 месец
На спирката на Орлов мост има повече хора. Смешници.