ПП-ДБ иска временна комисия в НС заради "Турски поток"

Проектът бил символ на корупцията
85
ПП-ДБ иска временна комисия в НС заради "Турски поток"
Снимка: БГНЕС

Депутатите Венко Сабрутев, Мартин Димитров и Ивайло Мирчев от ПП-ДБ внесоха проект на решение за създаване на временна комисия, която да разследва фактите и обстоятелствата за изчезналата пътна карта, която в последствие беше намерена в мейлите на руски депутати, както и всички факти и обстоятелства за изграждането на "Турски поток".

Според Сабрутев този проект е символ на корупцията в България.

"Българските граждани трябва да знаят защо бяха похарчени 3 млрд. лева за руска тръба, която ще превозва руски газ", добави той.

Мартин Димитров добави, че трябва да стане ясно какви ангажименти от името на България са подкрепяни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само аз ли, видях, че при изказване против Киро просто, на депутати от опозицията, които му напомниха за неизпълнените му обещания, например, да вкара Борисов в затвора, той си плю на двата пръста на едната ръка, изплези език и започна да прави движения с ръката си, както старите роми на пазара... Има записи, нека ги прегледат. И този е бил превиер! Уф, отврат!
40
1
 
6
 
! Отговори
ПП + БСП = РОДНИНИ преди 1 месец
ЗАЕДНО, ЗАЕДНО ,ЗАЕДНО РАБОТЯТ.. ... ОЩЕ ОТ 2020 ГОДИНА.....
39
8
 
4
 
! Отговори
На Боко чекмеджето преди 1 месец
На Боко чекмеджето пълно. Ама заема за руски поток ние ще го плащаме.
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма нужда от комисия в НС! Хайде ПП-ДБ да демонстрират силата на "новините с отворен код". Много министри и много правителства се изредиха, много хора знаят! Не се правете, че трябва нещо да се разследва, то е много тайно и не става за пред редовите медии. Ние свикнахме на новините на "свободното слово", свързани с Русия.
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какви нагли властолюбиви шарлатани кого лъжете тези дето гласуват за вас Вън
36
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Та ББ бил средна ръка стратег? А Кирчо? Ако бе направен Южен поток, който ББ спря, сега щеше да е блокиран от санкциите. Чрез Балкански поток имаме газова връзка с Турция, която не транзитира само руски газ. Интересно по интерконектора какъв газ получаваме? Азерите изнасят и ползват газ повече отколкото добиват. И....имат договор с Руската федерация за купуване на газ. Искам крадливи политици. Интересно, че при честните парите свършват, борчовете се увеличават и нищо не се строи!!!
35
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лъжи лъжи лъжи потъвате шарлатани вън
34
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПП,ДБ удари дъното. Знаехме че Кирил Петков е на ниво 6 клас, не напразно му викат Киро просто, но че е толкова ограничен, не. Някой трябва да махне този клоун от НС. Когато се изказа последния път, му липсваше само мегафон в ръка и българския флаг, кокто изглеждаше на митингите, на които ПП протестиращи срещу самате себе си, преди година. То не беше ръкомахане, виковете му огласяха залата, която се заливаше от смях, на комичната и жалка гледка. Киро просто ревеше от трибуната и ръкомахаше силно
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сабрутев а комисионните от руският газ кои прибират обрачните Обслужвате само свои интереси Разследване за вас съд затвор Нахални алчни Лъжци Вън от парламента без машините сте Вън
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Идеята за Турски поток дойде, след като 2014 година Украйна спря руския газ преминаващ през нейна територия. Всички си спомняме газовата криза в Европа. Тогава ЕС се замисли за алтернативни газови доставки, заобикалящи Украйна. И така дойде решението за създаването на Турски поток.
31
3
 
8
 
! Отговори
Малко се осъзнайте преди 1 месец
Тези докараха ултраоскъпен газ чак с танкери от САЩ за да напълнят джоба на господарите си. Години наред не можех да се отоплявам на газ, защото сметката ми беше 700 лв. А сега ще разследват ГЕРБ, че направили поток, който беше пуснат 5 години преди войната. Бойко да не е Нострадамус за да знае, че Путин ще нападне Украйна? Освен това, от там получаваме такси, които са плюс, за разлика от минуса, които всички платихме с нагнетения скъп газ. Цените се сринаха, тук още плащахме тройно. Заради тези
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чудесно! Надяваме се тогава и на комисия разследваща колко помощи са дадени на Украйна и колко ще си върнем от НАТО. Какви сделки за газ, на каква цена и дали с руски посредници да сключвани от Кирчо. Денков дали и какво е подписвал против законите на РБ и ЕС. Има ли такъв документ и да стане достояние. Има ли отказ за плащане по плана за възстановяване и развитие защото искането е написано абсолютно малоумно. Нека се разследва, нека обаче да се оповестява не да събира прах..
29
4
 
3
 
! Отговори
Факти! преди 1 месец
чета тук, че тая тръба за 3 млрд. си е ОК - ако папкате от хранилката на герб няма да е проблем, но за трезвомислещият човек има проблем. Защо не я построиха с пари на Газпром - за тях тази сума се прави за няма и ден, но за България това е около 7% от бюджета за 2024 г........айде ползвайте тези глави по предназначение, а не да си закачате шапките и очилата на нея!
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Гражданин Имаше "хал хажер" и още как. Инфекцията почна през 2014. А ББ искаше "лодки и платноходки" в Черрно Море.
27
6
 
1
 
! Отговори
Евроатлантик преди 1 месец
Както каза Венко :"ГЕРБ са виновни за започването на войната в Украйна"!!! Със създаването на Турски поток, те развързаха ръцете на Путин да нападне Украйна!! Борисов в прав текст му е казал "Нападай! България ще ти пази гърба"
26
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Майорс Лъжа. Не е одобрено от ЕС. Не е забранено, което обаче в дадения контекст е съвършено друго. Тя и Меркел ще си понесе отговорността, ако не и съдебен процес, за това че проспа този ужас, който ни се натресе.
25
1
 
5
 
! Отговори
Гражданин преди 1 месец
До 23. Глу.пости. Ама големи глу.пости. Кагебейският иzрод *** щеше да си започне войната и без тази тръба. Само смешен наивник като теб може да разсъждава другояче.
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Турски поток" е с одобрението на Брюксел. Тръбите са българскафсобственост, от които България печели, от транзита на газ, за Сърбия, Унгария и Австрия. По тях може да тече не само, руски газ. Чрез "Турски поток" Българския не е изключена от енергийната карта на ЕС.
23
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Гражданин Ми то беше една от предпоставките Путин да почне войната бе, патенце. Как щеше да тръгне на тая война, ако 90% от газа минаваше през Украйна. Ей че сте "умници" от школата на Борисов.
22
1
 
8
 
! Отговори
Майорс преди 1 месец
Сабрутев стига с вашите искания за комисия за нещо , одобрено от ЕК! С кпга ще имс комисия за вас и по точно просто Киро и Кокорчо за далаверите с газта и нагнетяване на скъп газ в Чирен!