ПП-ДБ пак поиска подкрепа от ГЕРБ за кабинет, чака отговор до връчването на мандата

Ако не я получи, ще върне празна папка на Радев
Обновена: 26 мар 2024 10:47 | 26 мар 2024 10:47, Камелия Цветанова
251
ПП-ДБ пак поиска подкрепа от ГЕРБ за кабинет, чака отговор до връчването на мандата
Снимка: БГНЕС

ПП-ДБ не се отказва от възможността да бъде излъчено правителство в рамките на настоящия парламент и да се избегнат предсрочни избори.

"Имаме шанс да предотвратим нова парламента криза и го правим. Дългът ни задължава да използваме последния шанс да съставим правителство и да не хвърляме държавата в криза и нови избори", обърна към депутатите от ГЕРБ Атанас Атанасов по време на дебата в НС за гласуване на отказа на Мария Габриел да стане премиер.

Ако и този път ПП-ДБ получи отказ от страна на ГЕРБ, от коалицията ще върнат неизпълнен мандата за съставяне на кабинет.

"Чакаме отговор до връчването на втория мандат от президента Румен Радев", каза Атанасов.

"Ние потвърждаваме готовността си да реализираме втория мандат като общ с ПГ на ГЕРБ. Готови сме да го направим съгласно споразумението, което поехме преди 9 месеци при няколко условия- подписване на споразумение от лидерите, взаимноприемлива кандидатура за премиер, излъчена от ПГ на ГЕРБ, запазване на досегашната структура на МС", каза той.

"Това не е покана за допълнителни преговори, а това е предложение с израз на готовност да изпълним ангажиментите, които поехме преди 9 месеца", настоя той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Знае ли ПП песента на Тодор Колев ,Канада )марш на Украйна предатели
145
1
 
14
 
! Отговори
hh88 преди 1 месец
До Парадокс Бг Президентът няма как да не го даде. Така промениха конституцията "умниците" евроатлантици. Всички, които са от списъка за премиери, са от ГЕРБ. Това е истината. Няма как Президентът да не спази конституцията.
144
1
 
26
 
! Отговори
дф преди 1 месец
Кирето има проблем с главата.Кокорчо има проблем с г..за.Гнома- с ръста. Нисък с изцъклени очи, злобен.Бойкикев има проблем с кривия нос. Прилича ми на човек налузил противогас.И тези искат да ме управляват......?Как да стане?
143
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
баси наглите отвратителници!
142
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Свърши тая - ГЕРБ да са в ролята на вълшебната лампа, която да изпълнява всички ваши желания. Имаше опит да има кабинет с първия мандат, но вие поискахте отново да имате цялата власт. Пренатегнахте пружинката и счупихте механизма. Нямате повече ракета носител - оправяйте се сами.
141
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Силно се надявам, нито една от сегашните парламентарно представени партии да не присъства в следващия парламент. Хора, обединявайте се и правете нови партии, но без досегашни политици!
140
1
 
22
 
! Отговори
ЕДИН БЪЛГАРИН преди 1 месец
Всички лидери от ПП - ПЪЛНИ ПРОДАЖНИЦИ - наследници на комунистически престъпници, агенти на ДС , изкуствено създадена олигархия , *** на Русия! За вас остава единствено мястото ви на политическото бунище!
139
1
 
1
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 1 месец
Любо, просто ми кажи здрасти БАТЕ ТИХОМИРЕ. НЕ САМО НОЖА ЩЕ ТИ ГО ДАМ. А И, ще им ги *** на тези от мисирките му. Той, ЛЮБО СИ МИ Е ПРИЯТЕЛ ОТ ДОСТА ГОДИНИ. МЪЖКАРЧЕ. С БАША ВАЛЦЬОР. ТЕЗИ ОТ МИСИРКИТЕ ИМ НЕ ГИ РАЗБИРАТ ТЕЗИ НЕЩА като приятелствата. НЕ САМО НОЖА ЩЕ МУ ДАМ. АЗ СИ ИМА И ДРУГИ. СИГУРНО И ТОЙ СИ ГИ ИМА. НАЗДРАВЕ ЛЮБЧО. САМО АЗ И ТИ СИ ГИ ЗНАЕМ. Опа, СИПИ. АКО ПЪК НЯМА, ДОНЕСИ. БАЛКАНДЖИЯ Е.
138
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПП предателите вън от България
137
2
 
22
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Нали ви писах тука неотдавна, че Атанасов е склонен да се нaдyпи и да го мине цялото ДПС, но да е на власт :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
136
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако бяха нормални хора щяха да се скрият и да не се показват от срам.
135
2
 
15
 
! Отговори
до Всъщност преди 1 месец
Не се притеснявай де, никой не е съвършен. Проблемът не е толкова в тези, които реално гласуват за ППДБ.Винаги има хора с умствена недостатъчност. Проблемът е в тези, които програмират машинките.
134
4
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Хахахааа интересно, но одеве един познат ПП-джия каза, че ще гласува за Копейката протестно?!? Този странен типаж. До изборите ще го вразумим.
133
1
 
17
 
! Отговори
Гномчо преди 1 месец
Ей, толкова близо беше сладката службица....председател на НС, хиляди левове пенсия....язък.....
132
2
 
18
 
! Отговори
Извинете преди 1 месец
Но това мпже да се определи само с две думи, тежка шизофрения
131
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Страшно падение! Мислех, чеБорисов, РКР и компания са дъното на интелекта, духовността, предателството, цинизма и нискочелието в политиката, но то имало още накъде да се копае и тия го доказаха! Що за наведеняк трябва да си, за да гласуваш за най-големите и явни мошеници в политическата ни история - Да, Украйна и Продължаваме подмяната?!
130
1
 
5
 
! Отговори
До Парадокс БГ преди 1 месец
A какъв избор има? Те са му сложили ги наредили - некадурник, продажник, некадърник... и той трябва да повери държавата на някого от тези. Ами хайде предложилите и гласувалите да си носят отговорността за това...
129
1
 
6
 
! Отговори
До Антикопейка преди 1 месец
Разбира се, че ще гласуваш за мекотелите, нали си им от партията и си с толкова акъл, като тях. Те иначе откъде ще докопат реалните си 3% на избори? От луди и посолствени каланки само.
128
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 143 Направо си го направи редник. Толкова разжалван в чин. Муахахахахаа..
127
1
 
17
 
! Отговори
. преди 1 месец
Гнома, Христо Иванов са много харизматични мъже.Те са мечтата на всяка жена.Чудя се как може нормален чоевк да глсува за тези бо... (отпадъци)