Димитър Ганев: Предвид непрекъснатите обрати последната седмица всичко е предпоследно

От опити за надиграване се изпусна ситуацията, на мнение е той
Обновена: 24 мар 2024 19:46 | 24 мар 2024 19:40, Нели Христова
53
Димитър Ганев: Предвид непрекъснатите обрати последната седмица всичко е предпоследно
Снимка: БГНЕС

Предвид непрекъснатите обрати последната седмица всичко е предпоследно. Може и това да се окаже предпоследно. Утре вероятно ще получим отговор. Всяко алтернативно решение на избори 2 в 1 ще бъде пагубно. Това заяви политологът Димитър Ганев от "Тренд" в "На фокус" по NOVA.

Повод за изказването му е, че по-рано днес Мария Габриел заяви, че ще оттегли кандидатурата си за министър-председател и от ГЕРБ няма да подкрепят втория мандат.

"Без подкрепата на ГЕРБ и ДПС няма как да има правителство. Това автоматично ни отвежда към предсрочни избори. Третият мандт по традиция вероятно ще бъде връчен на БСП. По този начин пази едно поле в лявото пространство, че все пак има връзка с тях, въпреки че няма да бъде реализиран", допълни Ганев.

"От опити за надиграване се изпусна ситуацията. Натрупва се напрежение в преговорите. Влизаш в спирала в скандали и никой не може да дръпне спирачката. Много неприятна предизборна кампания ни чака."

"Да отиваме през една или две седмици на избори е рецепта за катастрофална активност. Това ще роди правителство с много ниска легитимност. Задължително трябва да се направят избори две в едно", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
8
 
! Отговори
Нане преди 1 месец
герверастията и пепедебейските кравежки слуги се сръфаха яко за кокала... ===)))
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че разглобката не беше ли с рекордно ниска легитимност?Рекордно нисък резултат за ГЕРБ откакто я има,ПП-ДБ са ясни - те избиратели нямат,разчитат на ала-бала с машинките + ДПС.Кирчо-кокорчовците краднат като за последно,а другите две излизат и викат "Това е най-доброто,"евроатлантизма"...бля-бля.Щом е най-доброто да те краднат днеска и нощеска,представете си каква жалка картинка имаме в парламата.Избори до дупка,докато не свършат парите на спонсорите на шарлатаните.
4
1
 
14
 
! Отговори
ВЪН ПП ДБ преди 1 месец
Избори и наказателен вот за ПП ДБ! Спомнете си обещанията им и какво направиха после. Вън от властта завинаги!
3
0
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Вината за цялата ситуация носят единствено и само умните и красивите, които нито са умни, още по-малко са красиви. Толкова им се услади властта, че искаха всичко само за себе си. Само че хапката ГЕРБ и Бойко се оказа прекалено голяма за тяхната уста. Ето за това и се задавили или останали с пръст в устата.
2
8
 
2
 
! Отговори
По Борисово време преди 1 месец
Последен валс...сбогом Бокиньо!
1
14
 
5
 
! Отговори
Евроатлантик преди 1 месец
Българския народ не иска избори! Още има шанс да се състави редовно правителсто с втория мандат и без участието на ГЕРБ-ДПС! Правителство на малцинството.