МВнР: Осъждаме незаконните избори за президент в Русия

Страната ни непоколебима за цялостта на Украйна
18 мар 2024 17:30, Красимир Ангелов
172
МВнР: Осъждаме незаконните избори за президент в Русия
Снимка: БГНЕС

България остро осъжда незаконните избори за президент на Руската федерация във временно окупираните територии на Украйна, в Приднестровието, Южна Осетия и Абхазия, се казва в позиция на Министерството на външните работи (МВнР).

Още по темата
България остава непоколебима в подкрепата си за независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна, Молдова и Грузия в техните международно признати граници и териториални води, посочват още от ведомството.

Както е известно, руската Централна избирателна комисия обяви днес, че президентът Владимир Путин печели петия си мандат с рекорден брой гласове. До изборите бяха допуснати само трима кандидати, а самият Путин е начело на Русия като президент или премиер от декември 1999 г.

Европейският съюз (ЕС) не признава руските президентски избори в завзетите украински области, се посочва в изявление на върховния представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел от името на държавите от Общността.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
9
 
3
 
! Отговори
До 90 преди 5 месеца
Е щом папата ти е авторитет за едното, логично е да ти е авторитет и за другото. Ааа, забравих, че вие го карате избирателно. Ако беше казал, че не признава изборите, щеше да го плюете. Лицемери. :)))
85
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Кой ви пита и кой се съобразява с вашите 'осъждания'?! Гледайте си пазарлъците за състава на кабинета за второто деветмесечие. И двете страни на т.нар. некоалиция са несъвсем чисти и се надлъгват като роми за цената на една изпосталяла крава.
84
4
 
10
 
! Отговори
Asan преди 5 месеца
Кой си ти ,та да осъждаш покварена главо
83
3
 
6
 
! Отговори
До 77 преди 5 месеца
С нетърпение чакаме ефките, които американците ни обещаха, за да "изгубим" случайно някои класифицирани документи, които пак така случайно ще се окажат в чекмеджето на Шойгу. И за Шенген същата работа. Софийския кмет - потомък на ДС, Христо Иванов - потомък на ДС, ББ - охрана на бай Тошо, патриарха ти от ДС, а опозицията в парламента редовно на доклади при Митрофанова. За президента да не говорим... Пък ти си вярвай, че сме натовска държава...
82
3
 
9
 
! Отговори
#83 преди 5 месеца
До Анонимен 83 "Папата поздрави и еднополовите двойки...." Едното няма нищо общо с другото. От това, че е поздравил едни за нещо си и други за каквото и да е, абсолютно по никаква логика не следва, че някои трябвало по тази логика да приемат Истанбулската конвенция. Русофобската логика е меко казана странна, по скоро няма логика и е типично поведение на психично болен индивид. А русофобите по принцип са приели Истанбулската конвенция и си мислят, че и другите са като тях. Както казах странно поведение, на непълноценни жълтоцентовчици.
81
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ами за да не спечели, е трябвало да им изпратят машините с кодовете, а то и по интернет там гласували. Изостанала работа, друго си е с химикалката.
80
3
 
18
 
! Отговори
асдаа преди 5 месеца
Че то пък откога МВнР има собствено мнение? И кой ги пита какво мислят? Говорят това, което им кажат от козяк.
79
8
 
4
 
! Отговори
До 77 преди 5 месеца
Е, защо задаваш реторични въпроси? Не обърна ли внимание как се блокираха антипутин коментарите (съвсем културни между другото) по време на изборите? Руската агентура у нас все още държи всичко, а пък те ме лъжат, че сме натовска държава. Хахах, ама друг път. България е в НАТО и ЕС единствено в качеството си на руски шпионин.
78
2
 
12
 
! Отговори
Поредно отвратен преди 5 месеца
И как точно му пука на дядя *** за дрънканицте на на шето МВнР? Или просто *** залягат пред брюкселските *** и хамериканските ковбои.
77
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
При рашките били незаконни, абе друго си е с машинките и кодовете-чиста работа.
76
2
 
17
 
! Отговори
Хан Крум преди 5 месеца
Много е важно да се знае, че мненията на което и да е от министерствата, министерски съвет и техните лакеи НЕ Е мнението и отношението на истинския Български народ.
75
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Украйна не съществува. Това е територия 404, ако става въпрос за земите между Черно Море и южната граница на Русия. Хохлите никога не са имали държава. ЕС да им осигури територия.
74
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Добре, че се разпадна СССР!!
73
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Папата поздрави и еднополовите двойки. Явно копейките се готвят да приемат Истанбулската конвенция. :)))
72
3
 
16
 
! Отговори
така..... преди 5 месеца
Путин, ако се кандидатира в България и тук ще спечели същите проценти!!!
71
1
 
8
 
! Отговори
Путин: преди 5 месеца
Местя го... :)
70
1
 
8
 
! Отговори
Хаха ха преди 5 месеца
И той ли е ползвал опцията ала бала на машините
69
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Мечо ще си го премести фара от другата страна на борда...Смешковци
68
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Дреме ми за папа Франциск, не съм католик.
67
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Защо не пишете за протеста срещу Путин на и зборите? Защо криете събития от голяма важност? Отишли в 12 часа големи опашки!! Хахах и какво? Пак са пуснали бюлетина н а ***, той разбира се се прави, че нищи няма и си ги отчита за себ,е си!! Протест, значи късаш му бюетината и му я пращаш!!