МС: Партии внушават страх и омраза като говорят за криза с мигранти-престъпници

Тези политически сили искали да ни отклонят от европейския път
Обновена: 12 мар 2024 13:45 | 12 мар 2024 12:50, Камелия Цветанова
211
МС: Партии внушават страх и омраза като говорят за криза с мигранти-престъпници
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

С наближаването на изборите за Европейски парламент се засилва публичното говорене на определени политици на тема „мигранти“, в синхрон с наратива на Кремъл за "бежанската криза", който се разпространява в цяла Европа, се казва в позиция на Министерския съвет, публикувана във фейсбук страницата от рубриката "Факти срещу дезинформацията".

Още по темата

Български партии, които искат да отклонят страната ни от европейския ѝ път и стандарт на живот, продължават да злоупотребяват със страховете на хората и да насаждат омраза и несигурност чрез фалшиви новини и внушения – този път за несъществуваща "криза с мигранти-престъпници".

В България няма "безпрецедентен мигрантски поток".  Към 11 март 2024 г. са върнати общо 192 лица от всички страни членки на ЕС според Регламента Дъблин, който България спазва от 2007 г. Още оттогава до ден днешен има редовни полети по договорени трансфери на мигранти, като през всичките тези години от заявените трансфери реално осъществените са не повече от 20%, посочват от МС.

От кабинета допълват, че капацитетът на бежанските центрове към Държавната агенция на бежанците (ДАБ) е 3 572 места за настаняване. Към момента той е запълнен eдва на 43%.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още по темата: правителствомигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А на вас цялото ви кирли*во управление се основава на бой по Путин и Русия! Всъщност вие си го казахте в прав текст....не е важно на българите да им е добре, а на Путин да му е зле. Когато си некадърен и несъстоятелен, винаги си измисляш външен "враг". Пример: ДП на САЩ. А вие сте тяхно творение....с краен срок на годност: 5 Ноември 2024г....
195
0
 
10
 
! Отговори
Хюго Бос до 184 преди 1 месец
В Дания башибозукът искал рамазанът да бъдел почитан и пищен както Коледа, Представяш ли си гнусната ислямска наглост? Отишли натрапниците там и вече се разпореждат как техните смрадливи и вредни празници да бъдат по-важни от нашите.
194
0
 
5
 
! Отговори
Хюго Бос преди 1 месец
Т.е. *** политици от ППДБ ще ни набиват канчето за европейския път, всеки път когато се обадим срещу терора на ислямските мигранти? Как не случихме на политици веднъж, бе? Трябва да търпим тези *** заради европейския път? И всеки път ще пеят една и съща песен, за да не правят нищо? Ами, да , МС няма проблем с мигрантите, НИЕ имаме проблем с мигрантите, те не, защото са охранявани и нямат досег с тях.
193
2
 
9
 
! Отговори
Възраждане преди 1 месец
Време е да изметем всички ротативки, сглобки и марионетки от ГЕРБДПСППДБЛГБТИ+
192
2
 
0
 
! Отговори
Шефът на шефовете преди 1 месец
Къде ги намерихте тези торби?! На левия жандарм униформата му е два размера по-голяма! С тези големите геги наместо палки, дето са за борба с масови безредици, как може да ги пратите с такива тояги в града? А това с автоматите Ж.К. ли го измисли? Този виден корифей на полицейската мисъл! Пуснали полицаите с автомати по центъра на София! Ами що не им кажете и с противогази да ходят, тогава хептен страшни ще изглеждат!? Алоу, меверето, айде влезте малко в час! Шматароци!
191
1
 
8
 
! Отговори
YUV преди 1 месец
И кой го казва това? МС!? Точния тия продажници и шушумиги, които управялват с лъжи! ПП и ДБ.
190
0
 
7
 
! Отговори
Сифилиско преди 1 месец
Тая година на коледа докато Остава и Галена пеят ще има арабско посрещане на жените, както в Кьолн. И от догодина жените няма да са по центъра на коледните празници, отново както в Кьолн
189
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На тези, които остават в Бг,да им се предложи работа и да се интегрират, все едно кой от къде е, всеки от нещо разбира и умее, като почнат работа, могат сами дасе издържат, без помощи.. Ако има агресия, явно същото ще последва и от др страна. Е бизнесът търси персонал, вместо да се вкарват др хора от Индия и къде ли не, тези хора, влезли в Бг могат да ги наемат.
188
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Може ли да обясните този наратив на Кремъл, защото на нас ни е забранена руската телевизия
187
0
 
22
 
! Отговори
Хмм... преди 1 месец
Ами от министерският съвет да се разходят малко ама като обикновени граждани и без охрана из София и ще се убедят че няма внушаване на страх, а съвсем реална заплаха. Тези не са никакви мигранти, дори не бягат от война, те са най обикновенни фанатични бандити престъпници и това е факт, а не страх и внушение.
186
0
 
21
 
! Отговори
Кире преди 1 месец
Ааа не е само внушение. Голяма част от нас вече са пообиколили света и са видели със собствените си очи на какво заприличаха градовете в Германия, Австрия и т.н. Трябва да им се покаже че тук е различно и или се съобразяват с дневния ред или обратно за Сирия. А и не мога да разбера защо не ги разселват в мюсюлманските им съседи, фрашкани с петро-долари?!?!:) Или нема смисъл да питам:)
185
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Централните части на София, Пловдив вече не са това което бяха. Днес морска мина край брега на Варна, утре дрон. Трябва задължителна военна служба.
184
1
 
18
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 1 месец
Продажници поредните!
183
2
 
31
 
! Отговори
Да попитам: преди 1 месец
Тия от сатанинската сглобка да не ни мислят за канарчета?! Не чакаме никой да ни казва,а с очите си виждаме самолетите,които ежедневно изсипват м**н*г*ли по летищата ни,които предателя денков договори! Виждаме и бандите,които се движат нобезпокоявано из всички точки на България! Виждаме и как трепят демонстративно полицаи,как пребиват младежи на "Витошка",а и на много други места в държавата ни! И от какъв стадарт на живот ни отклонявали,като сме най-бедната страна в ЕС?! Оставка на сгобката!!!!
182
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези сме шници от МС да ходят дружно да се гръмнат! Жалки продажници.
181
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Франкфурт , вече е украсен за Байрама
180
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много ми е интересно да дадат очет колко пари общо заминават за мигрантите . Може да се окаже много интересно .
179
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"От кабинета допълват, че капацитетът на бежанските центрове към Държавната агенция на бежанците (ДАБ) е 3 572 места за настаняване. Към момента той е запълнен eдва на 43%" И какво ,сега да вярваме ,че в България има само около 1500-1600 мигранти ли ? Аз не вярвам .
178
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Протестен вот няма да има , защото вота е контролиран . Страх ме е че може да стане революция и то бая жестока
177
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На очите си ли да вярвам аз ? Около женския пазар е бъкано с мигранти , избягвам да минавам от там . Сега ми обясняват , че е пропаганда ........