Радев и Ердоган за войната в Украйна и израелско-палестинския конфликт

Турският президент иска засилване на двустранното сътрудничество
Обновена: 1 мар 2024 14:08 | 1 мар 2024 14:07, Елка Василева
57
Радев и Ердоган за войната в Украйна и израелско-палестинския конфликт
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът Румен Радев се срещна в Анталия с турския държавен глава Реджеп Тайип Ердоган, с когото според съобщението на Дирекцията по комуникации на турското президентство са обсъдили двустранните отношения, войната в Украйна и израелско-палестинския конфликт.  

Българският държавен глава е в турския средиземноморски град по случай откриването на третото издание на годишния Дипломатически форум в Анталия на тема: "Насърчаване на дипломацията по време на криза" с участието на близо 90 високопоставени официални представители, включително държавни и правителствени ръководители и министри на външните работи.

Президентът Ердоган е откроил в разговора важността на по-нататъшното засилване на сътрудничеството между Турция и България, особено в областта на отбранителната промишленост и енергетиката, а така също и развитието на отношенията в други области, се посочва в съобщението на Дирекцията по комуникации.

Турският президент е изразил още готовността на страната си да си сътрудничи с България в износа на втечнен природен газ по шосе, в обмена на опит и в областта на възобновяемата енергия.

Ердоган е посочил също, че Турция си поставя като приоритет предотвратяването на разпространението на конфликти в региона както по отношение на войната в Украйна, така и по отношение на конфликта Израел-Палестина, и полага максимални усилия за разрешаване на проблемите чрез диалог и мир.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
5
 
1
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 месеца
До коментарист СИВИЯ(24).Чест за теб,Българино! Коментарът ти е прекрасен. Ала нека добавя и друго,което е същината докарала украинските военни части на Руската армия до окупацията на Майка България. Бе Кирил Сакскобурготски,в качеството си на регент,който ИЗДАДЕ ЗАПОВЕД ЗА БЕЗДЕЙСТВИЕ СРЕЩУ РУСКИТЕ АЛКОХОЛИЦИ. А в ония времена армията ни можеше да победи червените фашисти още на Дунава. Бе Борис Сакса,който организира атентата в "Света Неделя", а се скри ,докато покривът убиваше Опълченците.
28
9
 
3
 
! Отговори
Аскера е тук преди 2 месеца
Долу гащите бугараци
27
6
 
2
 
! Отговори
Честит 3 март преди 2 месеца
Асеера в Бг вилаета
26
7
 
0
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 месеца
А можехте да отразите тоя смешен гол купон,който си устроиха тримцата терориста в Масква. Добре,че Българите знаем по няколко езика,че да ни е още по-сърдечно да се смеем над неинформативните информащини в "българският" печат. Ето Ви линк.Барем го преведете,че да знаете какво Безсмъртен и любим на Българите Израел ще стори с грузински роми като ХерДоган. https://israelnoticias/franja-de-gaza/hamas-y-fatah-se-reuniran-en-moscu-para-tratar-de-un-gobierno-de-unidad/
25
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А в Москва какво става в момента? Или днес чака инструкции от пасольството?!
24
7
 
1
 
! Отговори
Пияния помак преди 2 месеца
Нас Ердоган ни пази от Москала. Само да каже Ердоган и ще играе пак калъча. Няма роми, ням каури.
23
5
 
9
 
! Отговори
Сивия преди 2 месеца
За съжаление станахме турски вилает и турски ***, преди бяхме руски, сега турски, ЖАЛКО, СЛЕД 1878 Г. В БГ имаше бая достойни хора, но антнародния съд през 1945 г. ги изби и останахме национални предатели само като Тодор Живков- Тошо Тъпотооо, Меди Доган, Пеевски (Шиши), Тиквата и така нататък. Даже вече Турция се дава за пример като по-добре от БГ, смях
22
11
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 2 месеца
Хахахаааа, след 500г. в Осм. империя българите още си говориха и пишеха на български. Обаче под руския ботуш за 45г. някои забравиха българският и заговориха само на руски. Копейки смешни!
21
7
 
1
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 2 месеца
В последно време гъзззсът на раята пак почна да се повдига. Май ще се наложи пак да го млатим с тежкия османлийски бозСдуган.
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много българси турци са се били във войните за България. В момента има едни дето се опитват да всяват раздори. По селата от векове хората са приятели и си помагат. Не искаме калъч, а мир. Имаме братя и сестри тук
19
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Радев е *** като Янукович, накрая Турция ще ни нападне при един наш Зеленски.Само незнам как ще ни помагат на запад.Вече се опариха с Украйна...Турция ще си прибере Южна България.Поне ще имаме основание да забраним ДПС.Макар като зная т...я българин ще им позволи пак да са на мегдана. Доган ще се пише на патриот и ето.Така баламосват народа 35г.Не случайно 500 г са го баламосвали, че видиш ли да си рая е хубаво, не ходиш в армията, не вземаш решения, султана те пазел докато ти бачкаш.Идилия.
18
6
 
2
 
! Отговори
Тюркиемспор Берлин преди 2 месеца
тюркие е най ръзвитъта даржава ф сфета ердуан *** каза няма америка, франсия хол андия , кънАДА, или афстралия . тюркие е нумар бир с помущта на алах дустигнахме сичко
17
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Военни освиркаха Тагарев и аплодираха президента Радев на концерт в зала България. Публиката, сред които и немалко военнослужещи, освирка името на военния министър Тодор Тагарев след края на тържествения концерт вчера вечерта в столичната зала България.
16
8
 
2
 
! Отговори
Хасан Чорайбето преди 2 месеца
Тюркие нат сичко и пресидента рдев *** разбра и сега с ердоан ще се разбират за пресаединявънето на балгария към тюркие и ние бг турците няма да бадем мачкани и да ни каръте на сила да очим балгарски език
15
11
 
4
 
! Отговори
ЕРДОГАН преди 2 месеца
КАЗАХ ВИ БЕ БУЛГАРИСТАННННЦИ, ВИЕ ХАРЕСВАТЕ ТЮРКИЕТООО , ИДВАТЕ МИ НА КРАК, ХАРЕСВАТЕ ОРИЕНТА, КАКВИ ЕВРОПЕЙЦИ СТЕ, ВИЕ СТЕ ТУРЦИ ПО МАНТАЛИТЕТ И АЛЪШ-ВЕРИШ И КРАЖБИ, И РУШВЕТИ, КАКВИ ЕВРОПЕЙЦИ СТЕ БЕ, БУЛГАРИСТАНЦИИИ.
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Реално сме 1874.Народът пак чака освобождение от турско иго.Как може за 150 години въпреки модернизацията, комунизма , ЕС, НАТО да сме там откъдето почнахме?То затова напоследък модерен стана и Кольо фичето.ахахха
13
6
 
5
 
! Отговори
БАРЪШ преди 2 месеца
Турция вече е над 1 милион кв км - Азербайджан, България, Албания, Чечения, Ингушетия, Северна Осетия вече са турски вилаети. ИСЛЯМ , ИСЛЯМ И ИСЛЯМ И РАДЕВ ПРИЕ ПРАВАТА ВЯРА, В РУСИЯ ВЕЧЕ 35 % ОТ НАСЕЛЕНИЕТО Е ИСЛЯМСКО, В ТУРЦИЯ - 99,8 % , В БГ - 18,5 %, ВЪВ ФРАНЦИЯ Е МНОГО МАЛКО -4-5 %, НО В ГЕРМАНИЯ НАД 10 %. ВСИЧКИ ВЕЧЕ СА РАБОВЕ НА АЛЛАХ И НА НЕГОВАТА ПОДЛОГААА МАГОМЕД
12
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Трябва да сме благодарни на турците които съхраняваха и се грижеха 500 години за българският народ.След 150 годишно руско и българско управление българите са толкова колкото са били на Балканите през 1878г.След още 150години българско управление, българите и държавата ще изчезнат.
11
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ТУРЦИЯ НЕ Е ПРИЯТЕЛСКА ДЪРЖАВА, НО ВСИЧКИ *** В БГ ЩЕ ГО НАУЧИТЕ ПО-ТРУДНИЯ НАЧИН, КАКТО УКРАИНЦИТЕ НАУЧИХА, ЧЕ ПУТИНЛАНДИЯ НЕ ИМ Е ПРИЯТЕЛ.
10
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не вярвам на Радев както не вярвам в руската "опозиция"