Ще пращаме ли войски в Украйна?

Денков и Тагарев обясняват пред депутатите днес
29 фев 2024 06:34, Александър Попов
147
Ще пращаме ли войски в Украйна?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Депутатите изслушват днес премиера Николай Денков във връзка с посещението му в Украйна, както и министъра на отбраната Тодор Тагарев.

От БСП настояват министър-председателят да разясни думите си в Киев за сключване на двустранното споразумение за сигурност с Украйна и дали това предполага готовността на България да предостави войска.

Хамид Хамид от ДПС предложи към изслушването на Денков да се включи и това на министъра на отбраната Тодор Тагарев и то бе прието.

Корнелия Нинова изрази притеснения относно възможността България да изпрати жива сила на фронта в Украйна и затова поиска изслушване на Денков.

„В контекста на срещата на европейските лидери в Париж, разчитаме като готовност да се предостави войска. Знаете, че в Париж президентът Макрон направи изявление, че макар и да не е постигнат консенсус сега и веднага, в бъдеще стои открит въпросът за предоставяне на жива сила по двустранни споразумения между държави - членки на НАТО и Европейския съюз и Украйна“, каза Нинова.

Денков от своя страна пък контрира като каза, че темата за изпращане на войници от България не е дискутирана с президента на Украйна Володимир Зеленски, след което увери, че помагаме на Украйна само с техническа помощ и че жива сила няма да се праща.

Напрежение има и около военния министър Тодор Тагарев след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза, че министърът е неработещ, че БТР-ите, които бяха гласувани в пленарна зала да се изпратят към Украйна все още са тук и че Тагарев трябва да бъде сменен. Председателят на ДПС Делян Пеевски пък определи свършената му работа като нулева.

За оставката му призоваха и от опозицията. Тагарев пък каза, че няма смисъл да подава оставка сега, след като премиерът Денков ще подаде на 6 март във връзка с ротацията. От ПП изразиха учудване от исканата оставка на Тагарев, тъй като партньорите на България много харесвали военния министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
7
 
1
 
! Отговори
Аз познавам преди 6 месеца
Сина На един генерал който е гей като баща си.И жената на соц генерала го шие с ***.
78
16
 
2
 
! Отговори
БеГе армията на НРБ преди 6 месеца
Е била заета да си прави сексуални хомо гаври пред портрета на Бай Тошо вместо да изпълнява функцийте си.И сега някакви дърти гейови разправят ме са били велики войни.Велики хомосексуаристи-комунисти.
77
2
 
16
 
! Отговори
Муа ха ха преди 6 месеца
Кой ще пращате бе. Още през 90-те, когато казармата беше задължителна на нищо не ни научиха, освен да честим спалните помещения и плаца и да си сгъваме провилно дрехите. Сегашните са още по-зле. Познавам на мое колежки няколко от въжете им. Сами си казват, че са в армията сомо за заплата. Първи ще духнат. Та гледайте нас да не ни подпукат, че ще ни размажат за два часа буквално като ударят с ракети инфраструктурата. На вашето НАТО не разчитайте.
76
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Хора, до къде стигнахме; търсеният от Магнитски, да определя какво да става в страната. Какво да правим?
75
4
 
2
 
! Отговори
КурБайЙване преди 6 месеца
92 Написал си "иЗточният" франт и ми говориш за грамотност Бах ти мрасноту Мамииии Мухахаха
74
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Вчера питах един военен , дали ще ходи. Вика ми - да ходи който е бил на студентски бригади.бАз от американците нищо хубаво не съм видял, че да се трепя за тях.
73
5
 
1
 
! Отговори
Источния Фронт преди 6 месеца
92 Пиши го както искаш ше те товариме на конски вагони с другите рус0роби е ше ни пращаме да се биете с Русняците ако трябва и насила.
72
1
 
5
 
! Отговори
До 87 преди 6 месеца
"иЗточният" франт, неграмотнико. за там са илитерати, като теб, няма да е загуба за България!
71
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Обръщам се към всички майки.НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА НЕКОАЛИЦИЯТА сега на евро-изборите , защото после ще плачете като ви връщат децата в чували, затова че зеленски решил да се прави на голям бабаит.
70
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Обезателно. Един баталион. 240 депутати + 100 министри, зам. министри, областни управители и техните заместници, целият щат на МО. В едно със служебните им коли и камиони натоварени с 340 опаковки за товар 200.
69
9
 
1
 
! Отговори
Ако ще ни пращате преди 6 месеца
На источния фронт пращайте и му р ви и бело от стоката на Рундьо
68
2
 
3
 
! Отговори
BAD RELIGION преди 6 месеца
А според вас аз шизoфриник ли съм или ***
67
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Дивайло Мирчев и Кристо Иванов от ДБ са готови да пращат войници още от първия ден на войната - и двамата бяха декларирали тази готовност във фейсбик профилите си. Само чакат да им свирнат техните господари и са готови. За тях смъртта на синовете ни е цената, която струва това те да се представят като лоялни чкенове на нато, убий.ци с човекоомразно отношение. Уби.йци.
66
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А ти откъде знаеш че са гласували за нато, а не е имало ала-бала с бюлетините..
65
10
 
0
 
! Отговори
BAD RELIGION преди 6 месеца
Аз съм хомосексуалист и се гордея с това
64
2
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 месеца
ВСИЧКИ над 2 милиона гласували на 2 Април за евроатлантизъм ТРЯБВА да бъдат пратени на фронта. България няма нужда от тях.
63
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 65... А какво да прави Русия с милионите натовски бандюги на границите си..
62
2
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 месеца
До 70 ".. тук ще има по-голямо партизанско движение от времето на втората световна " - мухаха.. Ботев патриот. Абе про'с'так неграмотен, нали на 2 Април 85% гласувахте за война с Русия? Какво ревеш?!
61
2
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 месеца
До 54 " ... но да бъде доброволно ,,," - мухаха... Про'с'такът гласува на 2 Април ЕС да му дава МРЗ, но като стане дума да си я заработва, да бъдело доброволно! Даже неграмотните афганистанци са по-стока от местния европеиден про'с'так!
60
8
 
2
 
! Отговори
BAD RELIGION преди 6 месеца
Аз съм сатънист и мразя Бог защото съм се родил в България а не в хубава европейска държава без *** ба ни комунисти!В свисъл какво повече може да искаш от този живот освен да си Англичанин Американец Канадец Фпанцузин Германец Белгиец Хорандец Италянец Грък или Турчин!България е срам!Богатите да ходят на фронта!