Денков: Русия не може да спечели тази война, ще има правосъдие за военните престъпления

България ще продължи да оказва политическа, хуманитарна, материална и военна помощ на Украйна
24 фев 2024 08:25, Елка Василева
1109
Денков: Русия не може да спечели тази война, ще има правосъдие за военните престъпления
Снимка: архив, БГНЕС

Русия не може да спечели тази война. И един ден ще има правосъдие за всички военни престъпления срещу украинския народ, заявява премиерът Николай Денков в обръщение по повод 2 години отначалото на войната в Украйна.

„На тази дата, точно преди 2 години, осъмнахме с новината, че Русия е започнала война срещу Украйна. Непредизвикана, безпричинна, абсурдна война, която разтърси демократичния свят.

Още по темата
Повече от 700 дни сме свидетели на ужасите на тази брутална война, водена от режима на Путин - опустошаване на мирни градове в Украйна, убийства на невинни хора, разрушени семейства, над 20 000 украински деца, незаконно отвлечени от руските сили. Всичко това с отвратителната цел – една независима и свободна държава, в сърцето на Европа, или да бъде поставена на колене, или да бъде унищожена.

С действията си в Украйна Русия продължава да погазва човешките права, да нарушава международното право, да нанася удари върху икономиките на всички демократични държави. Независимо от мащабната дезинформация и пропаганда на Кремъ няма никакво съмнение, че Русия воюва срещу правото на мирен, щастлив и пълноценен живот на всеки гражданин на Европа, включително и на България.

Нашата страна отдавна направи своя избор – да бъде мирна, демократична, свободна европейска държава. Преди две години Кремъл ни напомни, че трябва да се борим за мира и да защитаваме нашите ценности всеки ден.
Днес ги защитаваме, като продължаваме да подкрепяме Украйна – жертвата на тази агресия.

България беше сред първите държави, които помогнаха на Украйна в началото на войната. Ще продължим да оказваме политическа, хуманитарна, материална и военна помощ, в максимална степен според нашите възможности и законодателство. Оставаме силно ангажирани в процесите по реализиране на Формулата за мир на президента Зеленски, Коалицията за украинските деца и в процесите по възстановяване на Украйна.

Русия не може да спечели тази война. И един ден ще има правосъдие за всички военни престъпления срещу украинския народ.

А България остава солидарна с Украйна в битката й за справедлив мир – за Украйна и за всички демократични народи!“, заявява премиерът Денков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
885
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Едни фашисти са партиите на мнозинството подкрепящи зглобката това е истината.
884
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Явно са ги подбирали с психични отклонения от ПП .
883
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Срещу англосаксонците Русия никога не е печелила война.
882
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Пояснявам тъмнолик костя обеснявам защото дребната ти жаба вожд в кремъл е мухлю
881
5
 
9
 
! Отговори
Пояснявам преди 6 месеца
Индианец Денкоф, защо излагаш Големия Бял Вожд от Фашингтон?
880
5
 
3
 
! Отговори
82-ОМБР преди 6 месеца
Ама кво става бре? Тая пРосия роди цяла армия млади руснаци еднокраци му-ха-хаааа
879
6
 
9
 
! Отговори
Мен преди 6 месеца
След декември друга песен ще запеете като дойде Тръмп..Тогава най много ще си проличи кой ви дърпа конците
878
3
 
8
 
! Отговори
юлиян до 949 Хелоу преди 6 месеца
Не е с лице на плъх.По-мяза на ''гладна костенурка''.
877
1
 
1
 
! Отговори
юлиян до 947 преди 6 месеца
Там е проблемът ти...Би,но не би.От доста време,вече забравих точно от колко,те използвам в качеството на ''боксова круша''.Чак ми става съвестно.Така съм те''нагАзил'',че не ти остава нищо друго освен да плюеш и кълнеш.Защо ли те държат още в ''нет-а''.Още като ми прочетеш името и''вдигаш баджораните''.Не ти ли стана ясно,че вече си ''бита карта''.Сменяй''позивната'',сайта,а най-добре направо сменяй професията,за да не ставаш за смях и на съседските кокошки.
876
5
 
4
 
! Отговори
юлиян преди 6 месеца
До анонимните и умствено затормозени''евроатлантици''.Голи приказки,''хвърлени в нищото'' войни не печелят.Вие си''джафкайте'',ние русофилите,ще отбелязваме акуратно на картата на бойните действия превзетите населени места и ще ви се чудим на акъла.Вие се късайте от злоба и фалшив ентусиазъм,а ние ще ви гледаме ''сеира''.
875
7
 
10
 
! Отговори
юлиян преди 6 месеца
''Специалната военна операция'' беше логичен отговор на действията на САЩ,НАТО и техните киевски ''неонацистки марионетки''.И Русия ще спечели тази война,независимо от постоянното повтаряне от всички ''евроатлантически ръководители на ''мантрата'',че няма как да спечели.Само с папагалско повтаряне, на с нищо незащитената теза за ''невъзможната руска победа'',война не се печели.Искат се реални военни успехи на бойното поле,а те са без всякакво съмнение на руска страна.Няма други варианти.
874
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До сергееФфТи не си в ред, в Бургас, Созопол, Стара Загора, Сливен, Нова Загора, Ямбол, живее силно преобладаващо българско население, бе "умнико", *** и се увери сам!
873
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Сам се навира в шамарите, *** тъ пия български академик. *** е единствената инфинитивна форма на глагол запазена в българския от старобългарския.
872
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"Заради влошените отношения с Русия се обсъжда ядрените отпадъци от АЕЦ Козлодуй да бъдат погребвани в Югоизточна България или Дунавската равнина. Ядрени отпадъци, получени от отработеното ядрено гориво на АЕЦ Козлодуй,може да бъдат заравянив Дунавската равнина или Югоизточна България.Двата района в България са подходящи за погребване на радиоактивни отпадъци, става ясно отписмен отговор на министъра на енергетиката Румен Радев", ................ няма да стане, няма да заравяте отпадъци
871
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Вярно ли е, че искате да заравяте радиоактивни отпадъци в Дунавската равнина или Югоизточна България? Почти цяла Югоизточна България е защитен природен парк, Странджа-Сакар, част от Стара планина, река Ропотамо и местността наоколо , също е защитена, а и в югоизточна България, най-много чисто българско население живее! Луди ли сте?
870
4
 
6
 
! Отговори
крепостни преди 6 месеца
превзехте ли цеха за винкели ваштаМамицаДолнаКурвенска
869
4
 
8
 
! Отговори
др0гаре плоскоземи преди 6 месеца
3дневната пародия продължава.....
868
5
 
9
 
! Отговори
Е? преди 6 месеца
Абе цайсатко, Русия спечели Донбас,Крим ,Запорожието,Азовско море,следват Херсон и Одеса и дай Боже Харков и Днепропетровск. Ти как ги виждаш да ги загубят отново ,аз лично не виждам как ...аахахахааха
867
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Денков, тебе ще те съдим за престъпления против българския народ.
866
3
 
5
 
! Отговори
Потвърждавам преди 6 месеца
Ласточкино и Работино са освободени ,за Кринки незнам.