Лена Бориславова предлага на ГЕРБ да договорят нов меморандум

Сегашният бил покана, а не ултиматум
22 фев 2024 08:53, Петър Бойчев
193
Лена Бориславова предлага на ГЕРБ да договорят нов меморандум
Снимка БГНЕС

Не разбирам свръхреакцията на ГЕРБ откъде дойде. Меморандумът, който предлагаме, е покана за преговори, а не ултиматум. Това каза Лена Бориславова от „Продължаваме промяната“ в „Тази сутрин“ пред бТВ.

Още по темата
В сряда външният министър Мария Габриел заяви, че няма да подпише „т.нар. меморандум“ и ясно се заговори отново за избори. „Ние не поставихме ултиматум на колегите от ГЕРБ, напротив – поканихме ги на разговори върху конкретна преговорна рамка. Още в първите 10 реда на меморандума е записано, че това е предложение за преговори“, категорична е Бориславова.

Тя посочи, че има два големи проблема, които трябва да бъдат решени – избирането на шефовете на регулатори, както и проблемите в съдебната система. „Искам да чуя каква е тяхната визия за регулаторите. Дали искат плаващи мнозинства, дали в регулаторите трябва да влязат зависими политически лица, както стана с КС, дали стоят зад идеята си делението да бъде една трета за ДПС и после една трета за ГЕРБ“, уточни Бориславова.

„Виждаме как работят тези регулатори. Пепи Еврото и Марто Нотариуса са еманация на този процес – регулаторите са избирани с вътрешнопартийни уговорки в едни кабинети. Този процес не може да продължава по този начин“, допълни още тя. Бориславова е категорична, че от „Продължаваме промяната“ не поставят ултиматум, а канят на преговори за механизъм, за който настояват месеци наред.

На въпрос какво мисли за срещата между Спас Русев и Кирил Петков, Бориславова отговори така: Тази среща не е направена в Банкя, не е в тайна стаичка, а е на обществено място, където всеки може да мине и да чуе за какво си говорят. Мога да ви уверя, че няма да приемаме номинации на Спас Русев за медийните регулатори, а ще търсим най-добрите кадри, които се ползват с обществено доверие.

Бориславова допълни, че регулаторите трябва да бъдат категорично независими.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Когато ни събра имунитета и Пеевски ни викна в кабинета щом надушим малко власт сглобка стана завчас Бойко Мустафа Асен и Аз.Повикахме и мойта Кака Лена да барне както може два-три члена Конституция стана пуснахме пералнята Бойко Мустафа Асен и Аз .Ще взема да се върна във Канада,защото всяка нощ сънувам ада как отиваме в затвора и попадаме на хора Бойко Мустафа Асен и Аз
36
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Грозноватичко, но вървежно по партийните редици и парапети.
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
бау - бау
34
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ленче, много ли се комплексира от песента, че си си ощавила мустака? Впрочем нали щеше да съдиш Дългия ***? K'во стана мааа?? Муахааххаа...те хората му преди да пуснат песента не са се консултирали изобщо с адвокати дали ще ти мине номера. Те пасат трева...Муахахахаа...
33
4
 
7
 
! Отговори
ПП ДБ преди 6 месеца
ИСКАТ ПАК ДА ПРАВЯТ КОАЛИЦИЯ С БСП И ИТН....ЗАТОВА ПОСТАВЯТ НЕВЪЗМОЖНИ УСЛОВИЯ, ЗА ДА ПОМАГАТ НА ВОЙНАТА НА РУСИЯ И ПУТИН...... НЕ ГИ СЛУШАЙТЕ КАКВО ПРИКАЗВАТ, А КАКВО ВЪРШАТ - ФИНАНСИРАТ ЛУК ОЙЛ
32
4
 
2
 
! Отговори
МВР са ТЕРОРИСТИ преди 6 месеца
МВР ги влечат масови убийства, Бобов дол е превърнат в зона за убийства от полицаи - Емил Димитров, Маджарски, Шейнов и Пернишки полицаи убиват зверски!Никой не реагира!
31
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Голяма паника обхвана Пепетата последните часове, не спират да обикалят по телевизии и да не искат избори, защото знаят, че от 30 депутати в следващия парламент ще останат половината, а с 15 депутати дали пак ще искат премиер.
30
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Рано рано е обръснала мустакя.А от долу ?
29
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Този капацитет не е ли по майчинство?
28
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Единственото което Лена може да предложи е и тя да се мушне в спалнята на мутрата за да скрепят още повече евро атлантическите връзки.За нея е без разлика в коя спалня ще се мушне женката е дашна и не отказва а щом е и за партийна полза винаги готова. Мемурандума Лена ще го изготви под чаршафите дибидюс гола.Тя какви мемурандуми знае да прави само ?
27
1
 
16
 
! Отговори
Ристо преди 6 месеца
Това нещо на снимката ходи няколко пъти до тайната квартира, качва се на парапета и на други работи, роди си от простокирчуто и вместо да седи да си няляга партакешите и да си глади мустака, тръгнала да казва кой какъв да е в държавата!!!
26
1
 
13
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 6 месеца
Страх ли прозира ,заедно с му стака
25
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Зарежи го тоя меморандум мари льонке и вземи кажи кой е тейкото на детето,лопатара или про100то кирУ?
24
3
 
16
 
! Отговори
Майора преди 6 месеца
Ленче , що се правиш на неразбрала нещата , на това ли ви учиха в престижните университети , които децата на обикновените хора не могат да завършат? Не ви ли е всно чр не сте в позиция да пиставяте условия и да искате изпълнението им! Явно още сте в детската градина на упрсвлението и не сте си научили урока за управление!
23
7
 
7
 
! Отговори
баницата преди 6 месеца
Трудно ще разделят баницата... ЕС ще ги озапти! Евросглобката ще продължи!
22
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
избори и тези да отичат в канала , никой не ги иска вече , а ония гнумм ще ми говори, че хората не искали избори, ами то избори така или иначе ще има та по добре да махнем и тези тогава
21
3
 
22
 
! Отговори
с.т. преди 6 месеца
Вероятно така нареченият меморандум също е нейна измишльотина. Чудя се няма ли кой да озапти тази жена? Няма ли си грижи с детето, ами е тръгнала напред-назад да се прави на политик. Ама като има кой да се връзва на акъла й, така ще бъде - глупост след глупост!
20
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
БОЙКО БОРИСОВ СЕ ПРОВАЛИ И ОПОЗОРИ ПРЕД ЦЯЛОТО БКП ЗАТОВА ГО СМЕНИХА
19
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тая пак ли изпълзя!!! Хахахаха!!
18
3
 
19
 
! Отговори
Км преди 6 месеца
Никой не ви вярва,,овър.толени хар.в.ардци,,