Мария Габриел няма да подпише меморандума, нарече го "политическа търговия"

Според нея той е в противоречие с българската Конституция
21 фев 2024 19:15, Нели Христова
336
Мария Габриел няма да подпише меморандума, нарече го "политическа търговия"
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ-СДС няма да приемат меморандума на ПП-ДБ. Меморандумът на ПП-ДБ е опит за политическа търговия. Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел в изявление тази вечер.

"Търпеливо и умишлено не коментирах предложенията за ротация както от премиера Николай Денков, така и от ПП-ДБ. Достатъчно дълго слушах коя е подходящата позиция за Мария Габриел и как трябва да се случат нещата. Чух идея да си сменим местата и екзотиката за още едно министерство, за да има за всички място. Излизам от среща с посланиците на ЕС и САЩ, на която им казах как аз разбирам управлението на държавата", обясни вицепремиерът.

Според нея меморандумът на ПП-ДБ влиза в противоречие с българската Конституция.

"Този документ предлага 2 политически сили да се споразумеят в абсолютно противоречие с демокрацията, правовата държава и европейските ценности за подялба на служи, регулатори и съдебна система", категорична е Габриел. "Намирам го за ултиматум и опит да променяме закони според партийните си интереси. Цели овладяване на независимата съдебна система."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
259
4
 
6
 
! Отговори
Истината!!! преди 6 месеца
Коалицията ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ е политическа формула, която ще остане в историята. Тази правителствена формула има всички шансове да остане в историята като "политическа формула, която преведе Българию през един от най-трудните периоди след световната криза!!! И сега Мария Габриел иска да разбие на пух и прах всичко постигнато за 9-те месеца!
258
0
 
8
 
! Отговори
Принципни хора преди 6 месеца
ГЕРБ са принципни хора. Или с нас или цялата държава да ходи по дяволите. Властта с цената на всичко. Власт или смърт. Ако спечеля, печеля само за себе си, ако загубя, губи цялата държава - ОПГ ГРОБ. Тези трябва да бъдат обявени за терористична организация.
257
0
 
8
 
! Отговори
Руски Ред в хаоса преди 6 месеца
Румъния изоставаше след България, но 2 години "Работа Работа" на ГЕРБ бяха достатъчни да ни надминат по всички параграфи до такава степен, че даже искаха да ни разделят за Шенген. Видими резултати.
256
0
 
4
 
! Отговори
Прекуроизмисляч преди 6 месеца
Мара Вампира. Мара Селската. Шимелчето. Жирафа. Жената-Мъж. Токачката. --- да измислям ли още прякори или ще си изберете някой от тези?
255
0
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 6 месеца
Румъния правиха миналата година ротация, но бяха по-цивилизовани от нас българите и никой не нарече преговорите преди ротацията "политическа търговия", като Мария Габриел, нито пък "пазарлък", като Слави Трифонов!
254
0
 
3
 
! Отговори
ШОК преди 6 месеца
В "Ергеня" вкараха, ЗАБЕЛЕЖЕТЕ(!!!) "пожарникарка, която обича да прави ред от хаоса". Ах .............. дългата ръка на Боко Тиквуча.
253
1
 
6
 
! Отговори
Въй преди 6 месеца
Маро, това да не ти е селcкия мегдан да си праиш квото си искаш?! Това е Държавата, ГЕРБ-аджийке. Верно е, че за всички ГЕРБ-ани държавата е бащиния, но трябва да ги поставяме на место. Не ги оставяйте да дишат. СЕГА ЗАПОЧВАМЕ
252
0
 
4
 
! Отговори
Румъния ротация преди 6 месеца
Мара да вземе пример от Румъния, където миналата година също имаше ротация през юни. Ротацията се забави заради трудовия спор за образованието. Малко преди ротацията имаше срещи, за да се определи стратегията на управление след ротацията, имаше преговори за министерствата като са се обсъждали няколко варианта. Процедурата по встъпването в длъжност на бъдещата изпълнителна власт включва консултации с политическите партии, номиниране на кандидат за министър-председател от страна на СДП, формиран
251
0
 
4
 
! Отговори
Думата ми е камък преди 6 месеца
В "Ергеня" са вкарали няколко гербаджийки. Тука лично Боко се е намесил с половин кюлче. Залагам 3 лева. Ако не съм прав, ще дам на един от вас 3 лева.
250
0
 
5
 
! Отговори
Мара Селската преди 6 месеца
"Можете да ме изкарате от село, но не можете да изкарате селото от мен" - Мара Селото
249
0
 
5
 
! Отговори
Хазартен тип преди 6 месеца
Готов съм да се обзаложа на 5 лева с трима човека едновременно, че Урсула си е отворила бутилка Дон Периньон, когато се е отървала от ГЕРБ-аджийското нищожeство Мара Селската.
248
2
 
2
 
! Отговори
АБ ХОРА преди 6 месеца
Само ПП ли са проблема в тази снадка?!?!?!?!?!? ГЕРБ са цвете, ТАКА ЛИ? Щото почва да ми писва как само се упражнявате върху менталния инвалид Кирчо, но за Бойо - нищичко. Вие мишки ли сте? Нямате ли малко тoпки?! Тоя Бойо върна масовите убийства. Дойде на власт с тях, сега си тръгва с тях. И всички трябва да си мълчиме ли, кво? Айде до тука с вашите педераcтки поклони пред ГЕРБ. OKADAR
247
0
 
5
 
! Отговори
Съвет преди 6 месеца
Денков да забави оставката си няколко седмици, докато не подпишат Меморандума!
246
0
 
7
 
! Отговори
Магнитски преди 6 месеца
Нито Мария, нито Бойко са чели меморандума, ама са против !
245
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Атака пубеда с Костя Копейкин :)))
244
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Бойко да обясни сега на НАТО и ЕС защо дава власт на прокремълския Радев...
243
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Чудесно. Нови избори и Бойко в магнистки...Само не ми стана ясно какво тилкова четеше Габриел понвреме на изявлението. Бележката от Бойко?
242
11
 
2
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 6 месеца
ГАБРИЕЛ Е ДОСТОЕН ПОЛИТИК ЗАРЯЗА СИ КАРИЕРАТА В БРЮКСЕЛ ДА ПОМАГА НА БЪЛГАРИЯ НО ШАРЛАТАНИТЕ СА СИ ШАРЛАТАНИ РАДЕВ КАЗА НОВИ ИЗБОРИ
241
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Споко, ще се сдобрят накрая
240
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Индийски сериал епизод 462