Очаквано Борис Белазелков и Десислава Атанасова бяха избрани за съдии в КС

Двамата бяха кандидатури на управляващите
Обновена: 19 яну 2024 13:19 | 19 яну 2024 13:00, Камелия Цветанова
208
Очаквано Борис Белазелков и Десислава Атанасова бяха избрани за съдии в КС
Снимка: БГНЕС

Доскорошният председател на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова и съдия Борис Белазелков са новите членове на КС от квотата на парламента. Те ще заемат поста през следващите девет години.

Още по темата
Атанасова беше избрана със 159 гласа „за“ от депутатите, а Белазелков със 154.
 
Атанасова и Белазелков сменят Атанас Атанасов и Гроздан Илиев в КС, чийто мандат беше изтекъл преди две години.

Кандидатите за нови конституционни съдии бяха трима. Освен Атанасова, издигната от ГЕРБ и Белазелков, номиниран от ПП-ДБ, за пост в КС се бореше и Цвета Рангелова от „Възраждане“. Очаквано тя не събра нужната подкрепа, за да стане конституционен съдия.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че левицата ще подготви жалба до КС, за да обжалва решението за 9-годишния срок на конституционните съдии, защото това решение на НС противоречи на решение на КС от преди два дни. Тя отсече, че днес КС пада в жертва.

"Той е превзет отвътре с новите конституционни съдии, защото без никакво съмнение тези хора ще изпълняват политически поръчки. В КС се взимат ключови решения за държавността и нямам никакво съмнение как Десислава Атанасова ще вземе едно решение, ако й се обади Бойко Борисов", отсече тя.

"През цялото време говорите за нов модел, че тежката политическа криза изисква нови решения и диалог, но не, господа Иванов, Борисов и Пеевски няма нов модел, това е същият модел създаден от Борисов, който вие обогатихте, вие не променихте режима, а го задълбочихте и записахте корупцията в закона и край с нейното преследване", обвините тя управляващите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
This is true!?Алиилуя!
182
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Партията на морала и борбата срещу корупцията ДСБ, чинно гласува за вкарването на машата на Бойко, Деса в конституционния съд. Малко неловко наистина, но избирателите им не помнят дълго, и след няколко години ДСБ отново ще вдигнат гордо байряка на борбата срещу корупцията.
181
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До А Честито Това да не е печатна грешка? В "независима" и "демосратична" "правова" държава България можеше да им пробутат в конституцията едно 20 -30 или сто години и раята ще си трае. Нали в Евро-гей ценностите уж беше главно мандатността, за да се вземат честни решения?
180
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Браво Това е пирон в главата ти, но там е кухо и затова не можеш да разбереш.
179
1
 
18
 
! Отговори
Обективен преди 3 месеца
И сега могат да си променят конституцията ,както си искат. Ако при Тодор Живков е имало тоталитарно управление , то сегашното управление е два пъти по-тоталитарно.
178
2
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 3 месеца
Към Цвета Рангелова е показано неуважение. Как ще напускат, когато тя трябва да бъде изслушана. Защо?!Самозабравили се и са некадърни.Аз не мисля, че на народът само му е омръзнало, че са само такива хора, на които им е омръзнало. Някои просто смятат за редно всичко, което се случва, а други са просто много пасивни. Познавам хитреци, които примамват и прикоткват удобни хора. Но всеки човек с чувство за справедливост ще се възмущава. В България има достатъчно такива. За Лорер и Василев мислете.
177
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дано повече никой не гласува за ПП-ДБ. Най-големите шарлатани на света.
176
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Кандидатите за нови конституционни съдии бяха трима. Освен Атанасова, издигната от ГЕРБ и Белазелков, номиниран от ПП-ДБ, за пост в КС се бореше и Цвета Рангелова от Възраждане. Очаквано тя не събра нужната подкрепа, за да стане конституционен съдия." Сложили я в списъка за замазване на очите... Обаче понеже не е от постоянното присъствие в посолството, не е цункала там, не е обещавала, че ще слуша безпрекословно и е отпаднала от списъка. Така е в колониите...
175
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 3 месеца
Грубост, цирк, незачитане на чуждото мнение се вижда в тази Сглобка. Тази кариеристка Атанасова иска да се изявява навсякъде. Който не помни, тя беше здравен министър, смени Стефан Константинов, пак неподходяща за този пост. Избраха я, Бойко се отърва от нея, както от всички други, които не му бяха удобни, тъпчейки им достойнството (това за достойнството е спорт). ПП-ДБ си избраха удобен човек. Те не искат нашите обиди, но си правят каквото си искат безогледно. Ще си идат, заслужават го.
174
0
 
18
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 3 месеца
ЩО ЗА КОНСТИТУЦИОНЕН СЪД ИМАМЕ КАТО ВСИЧКИ ЧЛЕНОВЕ СА ПАРТИИНИ КАЛИНКИ?ТАЯ НИКАКВИЦА АТАНАСОВА КАКВА СИДИИКА ЩЕ БЪДЕ?КАКЪВ СТАЖ ИМА КАТО СЪДИЯ? НИКАКЪВ,ТАКА Е НАВСЯКЪДЕ ПО ВСИЧКИ ИНСТИТУЦИИ,ВСЕ НЕКАДЪРНИ ПАРТИИНИ КАЛИНКИ.
173
2
 
17
 
! Отговори
дърт преди 3 месеца
Ох на дядо, честната съдийка! Ъъхмм ...
172
4
 
22
 
! Отговори
Скоро ще е ! преди 3 месеца
Всички мошеници и подлеци които грабиха и унищожиха тази държава от 1989 година до сега, няма да избегнат съдбата на своите роднини от 1946 година,съдени от Народния съд ! Някои от тях ще успеят да избягатпри своите ментори в чужбина, но по-голямата част ще бъдат хванати в България !Като болшенството от тях ще бъдат изпратени в Колима (до живот) с руски товарни вагони, за да правят компания на чифутина Навални , който е осъден за присвояванияв . . . особенно големи размери
171
2
 
20
 
! Отговори
До 173 преди 3 месеца
До АнонименТази голяма специалистка беше дори и министърка на здравеопазването. ако има някакъв морал би трябвало сама да си направи отвод за КС. .. но едва ли. Тя се самопохвали като кристално чиста и почтенна. Пази боже от такива многофункционални специалист.
170
1
 
3
 
! Отговори
Уроди преди 3 месеца
Чакам некакъв отговор на въпросите които ви зададох.
169
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
да нямаш професионален опит и да се натискаш за конституционен съдия, това си е чиста доза девалвация на морални стойности.
168
3
 
37
 
! Отговори
Уроди преди 3 месеца
Защо искате Пеевски да ви управлява??? А ББ мафиота??? А гнома генерал Атанасов??? А Ристо Конституцията дето беше против първите двама??? А киро простото и асенчо??? Не ви ли е срам от самите вас??? Какво ще постигнете с тия си водачи
167
6
 
7
 
! Отговори
СЪМНЯВАМ СЕ преди 3 месеца
НА ДРУГИ КОНСТИТУЦИОННИ СЪДИИ НЕ СА ЛИ СА СЕ ПРАЗНИПИ ПО ЛИЦАТА? А НА КОКОРЧО, НА ЛЕНА ПАРАПЕТИНА?
166
11
 
3
 
! Отговори
Безпартиино сираче . преди 3 месеца
До Анонимен 147 Времето за Шенген и Еврозоната отмина. При Борисов инфлация три процента и нулев миграционен натиск.Тогава беше момента , но Радев не хареса това и вдигна юмрук.Сега гоним дивото.
165
20
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 месеца
По добре Десислава Атанасова, от колкото кандидат на Възраждане! Няма как да допуснем руски агенти в българския конституционен съд! ----- /// ----- Aтанасова каза ли нещо срещу Боко, когато целуваше г3 на Путин?
164
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 165По добре Десислава Атанасова, от колкото кандидат на Възраждане///А,кой е кандидата на,, Възраждане", май няма такъв!Когато,, Възраждане" издигнат кандидат тогава може да правим сравнение.