Нинова си посипа главата с пепел, че издигнала Радев за президент

Ако имах възможност да върна времето, не бих издигнала кандидатурата му
23 дек 2023 17:48, Александър Попов
156
Нинова си посипа главата с пепел, че издигнала Радев за президент
Снимка: БГНЕС

Ако имах възможност да върна времето назад, не бих издигнала кандидатурата на Радев, заяви Корнелия Нинова пред Нова тв. Според нея президентът си сменя позициите спрямо това, на кого говори. Освен това, според нея, има поводи да се мисли за това как да се „конкретизират” правомощията на служебните правителства, но настоящите промени в Конституцията не решават проблемите.

БСП се обяви вече твърдо против всички приети промени.

„Конституционният съд ще каже дали има противоконституционни текстове. Но от близо 50 отрицателни становища от всички юридически съсловия – адвокати, съдии, прокурори, НПО, граждани, има изразени съмнения за противоконституционност на някои от текстовете. Да, ние категорично се обявихме против всички текстове. Имаме своите аргументи. Трябва да се обединим с другите опозиционни групи, защото на нито една от нас не ѝ стигат гласовете за жалба до КС, ние сме готови за това”, каза Нинова.

Сред критиките на БСП са за двойното гражданство. „Ние категорично смятаме, че допускането на двойно гражданство е риск за националната сигурност и е предателство към суверенитета. Представете си, че бежанец с 3-годишно разрешение за постоянно пребиваване в България се кандидатира и бъде избран за депутат или министър – това допуска тази промяна в Конституцията. Този човек, без да бъде проучван, получава достъп до секретна информация. В бежанските групи може да има някои инфилтрирани, терористични ядки. Този човек става народен представител, става министър на отбраната и има достъп до най-висока степен на секретна информация, участва в КСНС. Това крие риск за националната сигурност”, каза лидерът на левицата.

Именно по въпроса с възможността хора с двойно гражданство да стават депутати Нинова отправи сериозни критики към президента.

„Той не си е променил мнението. Той просто има две мнения по важните въпроси, в зависимост от това къде и пред кого говори. Мога да ви дам примери. На срещата в Мюнхен през 2022 на върха на НАТО. Там се взе решение, че Русия е най-голямата заплаха за Европа, че е терористична държава, затова да се отпуснат 20 милиарда допълнително. Той се съгласи. В България каза, че Крим е руски. В България – едно, пред партньорите - друго”, коментира Нинова.

Тя коментира още, че именно служебно правителство на Радев е дало възможност за премахването на Паметника на Съветската армия.

„Много се спори кой е дал старт и как е тръгнал демонтажът на паметника. Служебният кабинет на Румен Радев дава старт на тази процедура”, каза Нинова и показа документ. „Ето го документа от Министерството на културата от 30 март 2023 от служебния кабинет, който дава становище. В него пише: Паметникът на Съветската армия не е елемент от Недвижими културни ценности, не притежава статут на военен паметник и не е културна ценност по смисъла на закона”, прочете Нинова.

Според нея събраните подписи за референдум за запазване на 3 март за национален празник, ще бъдат използвани за създаването на нова партия.

Запитана дали съжалява, че е издигнала кандидатурата на Румен Радев за президент, тя каза: „Не бих го направила отново. Особено първия мандат той го дължи на мен лично, като издигане на кандидатурата”, каза Нинова.

„Няма лошо да се правят нови партии. Но на един президент не му е това работата. Ако иска партия – да напусне президентството, да я оглави, да се състезава”, продължи Нинова.

Тя отправи критики и към бюджета. Според нея се „изсипват пари”, а няма промени.

Оценката на Нинова за първите 6 месеца на кабинета е „слаба”. „Целите, които самите те си поставиха, не се изпълняват. Планът за възстановяване и устойчивост, Еврозона, Шенген. Хайде за Шенген имаме добра полуновина, дано да стане. Говоря за целите, които си поставиха за Нидерландия. Но остава Австрия. И остава това да ни приемат пълноценно, а не само по въздух. Има още доста неизвестни. Така че оценката е слаба, незадоволителна”, каза Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Около Дунава се раждат дини и пъпеши, но не и политици!
116
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Много проста и злобна жена! Затова електоратът й падна от 900 хил. на 200 хил, а може би вече и на 150 хил. От това печели ген.Радев, който подгонен от късогледи политици , нищо чудно да направи голяма партия. Милиционер Боце, Пеевски, Генералчето, вие с акъла ли мислите или с някой друг орган? Продължавайте да ядете торти с човешки органи и да накарате хората отвратени от вас да формират партия Антидесни!
115
0
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 4 месеца
Момичето си отива,Позитано за нея се отдаличава,затова е бясна.Над два милиона и половина българи уважиха Р.Радев,както за първия мандат,така и за втория мандат.Той си е президент с тежест, докато ти олекваш с всеки изминат ден.
114
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А защо не мразиш сегашните управляващи които продадоха България.
113
1
 
8
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 4 месеца
До иван: Тия лакърдии сме ги чували и чели и друг път. Да се обяснава всичко с бивши комунисти е п'росто обяснение за лековерни хора.
112
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Радев нямаше права и досега а те му ги отрязаха. Подли шарлатани. В ада ще гори Зглобката.
111
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Радев е по малкото зло от всички останали фактори.
110
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Иванчо управлява ППДБ споделено с Герб и ДПС.
109
8
 
9
 
! Отговори
иван преди 4 месеца
Комунизма е най голямото зло. Докараха България до поредната национална катастрофа. Нали не си мислите че ви управляват демократи. Управлява ви утайката на комунистическите простаци .Ограбиха ви по най долния начин. Ще дойде време и ще препишат всички грабежи на демократите а те всички до един са наследници на престъпници - БКП!!!! За да си искате отново комунизма . Продадоха България заедно с хората и ни направиха заложници на ежегодните им милиардни заеми.
108
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Новина няма. Изненада също. Нинова винаги е против. Кога е била съгласна някой знае ли.
107
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
НЯМА ПУСНАТ СЛУХ ОТ НИНОВА!!!САМИЯТ РЕШЕТНИКОВ В ИНТЕРВЮ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА ОБЯСНИ, ЧЕ НЯМА НУЖДА ДА СПОРЯТ РУМЕН ПЕТКОВ И НИНОВА, ЧИЕ ПРЕДЛОЖЕНИЕ Е РУМЕН РАДЕВ, АЗ ГО ППЕДЛОЖИХ ! И НАРОДА МЪЛЧИ!РУСКИ АГЕНТИ КАДРУВАТ ЗА НАЙ-ВИСОКИТЕ ПОСТОВЕ В БЪЛГАРИЯ! СЕГА ПРАЧАТ, ЧЕ МОЖЕ С ДВОЙНО ГРАЖДАНСТВО ДА СТАНЕ ПРЕМИЕР! ЕЕЕ ГЕОРГИ ДИМИТРОВ! КОЛАРОВ! И ЕДИН ВАГОН РУСКИ АГЕНТИ УПРАВЛЯВАТ ВЕЧЕ ЕДИН ВЕК!
106
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
НИНОВА НЕ Е ВИНОВНА!РЕШЕТНИКОВ ГО НАТРЕСЕ! КАКТО И ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА ИЗПРАТИХА В ЕП!ТРОЯНСКИ КОНЕ! *** НА МОСКВА!
105
1
 
7
 
! Отговори
Феминистът. преди 4 месеца
Нинова каза точно трите становища, но нито дума за това дали тези становища са истина или не. Защото, ако този паметник не е със статут на военен, не е елемент от културна ценност и не е паметник на културата, имаме зелена светлина за евентуално негово демонтиране. Какъв е проблемът тогава? Ако Нинова не експерт по тези въпроси, то Министерството на културата е.
104
0
 
14
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 4 месеца
КАКА,хвани си плати дължимите суми към държавата от фалиралата ти телевизия.Още не си ни изчистила и заплатите....измислена социалистка със син в Америка.....дано БСП по скоро се отърве от кърлеж като теб
103
3
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 4 месеца
А сега др.Нинова хубаво да си измие главата и най-вече очите и да погледне какъв е рейтинга на Президента и какъв нейния.Колко избиратели събра Радев и колко БСП начело с Нинова? Разликата е съкрушителна в полза на Президента.
102
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кака Корни по-добре да не се изказва за президента,защото ако не беше той щяха да изнесат абсолютно всичко на безценица.Пак успя да спре някои неща въпреки заплахите.Явно пак Кирчо я е омотал...искат да слагат дрогирана марионетка,за да обявява войни и да ни продават оръжия...Едва ли ще е с Русия.Кръвожадните настройват брат срещу брата,а на нас най-близки са македонците.
101
5
 
5
 
! Отговори
Идеалист преди 4 месеца
Нинова заедно с Баце излъгаха много хора. Нинова пусна слуха, че Румен Радев е човек на Решетников ( пенсионер от руските служби, монархист ). Подлъга и десните русофили да гласуват за натовския генерал. Тогава 15 % от гласовете му дойде от тях. Баце издигна неизбираема кандидатка - лелка Цеца, за която мнозинството мъже не можеха да си представят как ще застане пред войската на Гергьовден. Радев в България говореше като умерен русофил, в чужбина подписваще санкциите срещу Русия. Натовски генера
100
1
 
6
 
! Отговори
Токмаков преди 4 месеца
До Анонименнинова ще си пръска парите на Бахамите а Вие ще работите до гроб за да има пари за огромните им пенсии. Никой не може да върне България. Тя отдтавна е продадена. ПРОДАДЕНА .Честита Коледа.
99
7
 
9
 
! Отговори
Шопендар преди 4 месеца
И тя и той са типични комунисти,интереса клати феса,готови са да минат върху трупове за да останат в властта.жалки червенотиквеничковчета
98
5
 
6
 
! Отговори
Токмаков преди 4 месеца
Не другарко нинова. Той ти е предложен и минимум е минал няколко години обучение по манипулация. Това партията ви го умее. Нали и ти си там благодарение на същата причина. Всичките сте от една партия. Нима партията ви предаде власта 1989 г. Промяната е само в цвета за пред робите.77 години .Нали не си мислите че държавата ще оцелее при тези хайдушки грабежи и огромен дълг. Някой трябна да плати сметката ви.