Пеевски отвърна на Радев: Главозамаял се властолюбец с отнета еднолична власт

Вече имаме парламентарна република
Обновена: 22 дек 2023 11:00 | 22 дек 2023 10:49, Петър Бойчев
316
Пеевски отвърна на Радев: Главозамаял се властолюбец с отнета еднолична власт
Снимка: БГНЕС

Призовавам президента Радев да обърне светлината към президентската институция. С промените в Конституцията гарантирахме, че никога повече няма да има еднолична власт над държавата. Това заяви лидерът на ПГ на ДПС Делян Пеевски в специална позиция, разпространена от пресцентъра на ДПС.

Внимателно наблюдавах изявлението на Радев и разбрах колко важно е било да променим Конституцията, за да може наистина да имаме парламентарна република в пълния й смисъл, каза Пеевски. Думите на президента Радев показаха раздразнението на един главозамаял се властолюбец, на който е отнето пълновластието.

Още по темата
Който с едноличното си управление, чрез безконтролните си служебни правителства доведе страната до политическа и икономическа криза, от които, слава Богу, изведохме България с евроатлантическото мнозинство в парламента, категоричен бе Делян Пеевски.

И с промените в Конституцията гарантирахме, че никога повече няма да има властелин, който да вреди на народа и държавата, отсече той. А когато президентът Радев говори за корупция, първото, което трябва да направи е да се вгледа в себе си и около себе си, препоръча Делян Пеевски. "Преди време Радев каза, че светлината, неизбежно побеждава мрака, стига да има хора с доблест и кураж, които да не се страхуват да се борят за нея.

Призовавам го да има доблест и кураж да обърне светлината към президентската институция и тогава хората ще видят много, много интересни и некрасиви неща", заяви още лидерът на ПГ на ДПС.

По-рано тази сутрин президентът заяви, че според него с промените в Конституцията мнозинството изпълнява поредния етап от сценария в записа на „Продължаваме промяната“. „Явно апетитът им за власт не се побира в Конституцията и тя трябваше  да бъде пренаписана“, коментира той. Според него тези промени ще доведат до кризи.

Президентът отново подчерта, че ще сезира Конституционния съд за тези промени и вече се работи сериозно по това не само в президентската институция. Виждате призива и на изтъкнати конституционалисти, посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


316
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
255
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Горделивостта е грях. За повечето депутати и министри повод за размисъл.
254
0
 
2
 
! Отговори
ОНЗИ преди 4 месеца
Абе "онези", разберете и запомнете.... ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ !!! .... Зад този човек стоят над 3 млн. БЪЛГАРИ !!! Това е единствения и най-достоен БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИК !!! Всичко друго е Б..О..К..Л..У..К !!! И другото - ИДВА ВИДОВ ДЕН - отивайте при имотите и милионите си в чужбина !!! Но казъл го е великия О,ХЕНРИ - ВСИЧКО СЕ ЗАПЛАЩА НА ТОЗИ СВЯТ - за часовете в кото си бог заплащаш с тези в които си НИЩОЖЕСТВО !!!
253
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Самото заглавие не че нещо но е абсурдно. Радев е държавен глава. Никой не може да му отвръща. Депутатите не са му равни дори той да няма права.
252
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До истина. Истината е че повечето българи си го мислят това за едни други хора на позора.Те се изказват неподготвени всеки божи ден и това ще ги самоунищожи. Те са едни горделивци а това както е известно е грях.
251
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Според колегата по долу Радев можеше ли да не им връчи мандата макар че на записа се чува признаниеето им за 8.% . Президента и по рано нямаше никакви права. Но да прав си че Радев допусна доста грешки. Но на фона на тия шарлатани все пак се надяваме че е по честен човек поне от Пеевски който е санкциониран по Магнитски. Не знам защо е възможно да е депутат.
250
0
 
4
 
! Отговори
Само да уточня: преди 4 месеца
До Анонимен==За огромно съжаление точно Радев изтипоса харвардските *** във властта!!! Точно той им връчи мандата за съставяне на правителство,точно след като беше изтекъл записа "ала-бала"от среднощното им заседание! Радев носи огромна вина затова,сега една шепа престъпни продажници да дерибействат с 8% доверие и да затриват Родината ни!
249
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 269. А бе ти какво на страната на Пеевски ли заставаш бе? Дето вкара промените в конституцията и утре турци щете управлява. Гнус такава. Всеки който застава на страната на Пеевски не е българин
248
12
 
2
 
! Отговори
ИСТИНА преди 4 месеца
РАДЕВ българоу.... е руски агент МАНИПУЛИРА ИЗБОРИТЕ НИКОЙ НЕ Е ГЛАСУВАЛ ЗА НЕГО ДАНО ПУКНЕ!!!!!!!!!!!
247
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
toia kato go vidia se chudia narodnosabranie li imama ili svineferma da ni upravliava
246
0
 
11
 
! Отговори
Прас прес преди 4 месеца
Прасчо грухка щото са му казали или грухкаш или ти късаме картофите и при бат Сали салам ще прави свински. Затова грух грух Прасчо грухти и се въргаля в евроатлантическата кал примесена с турска тор ! На прасето на зурлата му е написано всичко !
245
1
 
12
 
! Отговори
Генерал-губернатора преди 4 месеца
Ех тея прасета как слушкат...брей ! Как подейства като им казах или в ко-чин-ката или ви късам картофите...глей сеаа и Лойко и Шишко, че и малкото прасенце Кирчо сичките слушкат. Зема да им сипя малко атлантически трици за послушанието...
244
0
 
12
 
! Отговори
Мен преди 4 месеца
О Шиши, какво да кажа за теб незнам за да не ми изтрият коментара.
243
1
 
13
 
! Отговори
БГ преди 4 месеца
Ако се надигнат от гроба капитан Ильо и капитан Петко войвода какво ли ще направят с това прасе туркоманско....със сабята и свински кюфтета ....
242
1
 
10
 
! Отговори
Бг преди 4 месеца
Прасчо колко е гнусен, а пък колко е смешен дали знае ? Голям евроатлантик, май резбата ще обърне да се докаже ! Как ли се смеят онея с конците....
241
1
 
4
 
! Отговори
Ангелина преди 4 месеца
Прокуратура винаги е била завладяна от "държавното предприятие" и Винету ,сред съдиите има достатъчно умни професионалисти ,в големите градове ,но вече не само м малките феодални бастиони те не са независими - ЖАЛКО Е УМНИ ХОРА СРЕД СЪДИИТЕ ,ЧЕ СТЕ СЕ ПРЕВЪРНАЛИ В ОБСЛУЖВАЩ ПРЕСТЪПЕН ПРИДАТЪК НА МАФИЯТА И ПОЗВОЛЯВАТЕ СЕ НАРУШАВАТ ВСИЧКИ ЧОВЕШКИ ПРАВА И ИЗВЪРШВАТ НЕЗАКОНОСЪБРАЗНИ ДЕЙСТВИЯ ВЪТРЕ В СГРАДАТА НА "ТЕМИДА"..."УТРЕ" ЩЕ ПОЛУЧИТЕ ВИЕ СЪЩОТО "СЛЯПО ПРАВОСЪДИЕ" ,КАКВОТО ПРАВОРАЗДАВАТЕ
240
2
 
5
 
! Отговори
Ангелина преди 4 месеца
Единственият ,който еднолично е управлявал е БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ ,КАТО СЕ ИЗКЛЮЧИ ОБСТОЯТЕЛСТВОТО ,ЧЕ И ДВАМАТА ВИ УПРАВЛЯВАТ ЕДНИ И СЪЩИ ,НО ТОЗИ ПЪТ НЯМА ТЕ ДА ВИ "ДЕТРОНИРАТ" ,А ЩЕ БЪДЕ "ОТВЪН " ,ВЪПРЕКИ ,ЧЕ СТЕ "ВИДНИ КОНСТИТУЦИОНАЛИСТИ" !!!АКО В БЪЛГАРИЯ ИМАШЕ ПРЕОБЛАДАВАЩА ЧАСТ ОТ ХОРА С ЧЕСТ И ДОСТОЙНСТВО ВИЕ ДВАМАТА И КОМПАНИЯ ОТДАВНА НЯМАШЕ ДА СТЕ В НС И ТО НА ПЪРВИЯ РЕД ,РЪКОВОДИТЕЛИ ДВИЖЕНИЕ.НЕ САМО КЬОВЕШИ ЩЕ ИМА ПРИНОС В ТОЗИ ПРОЧИСТВАЩ ПРОЦЕС...
239
9
 
3
 
! Отговори
Вече преди 4 месеца
Престои Демонтиране на Президенството, като Путин резиденция заливаща балканите с фашистка руско болшевишка пропаганда и агитация. Но остава поуката че и птичи мозък може е да се лети.
238
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В прекрасния нов свят идеалът е всички да сме икономически активни личности. Звучи прекрасно.
237
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Лудвиг фон Мизес, австрийски икономист, описва етатизма като пълно подчиняване на индивида на държавата, която му налага контрол, ограничаващ личната му свобода на действие. Търсейки начин да промени живота на индивида, етатизмът се стреми да замести личната инициатива със социален апарат. Това е причината според съвременните икономисти да няма етатизъм т.е.според тях държавата ограничава икономически активните личности. Да приемем, че който е разбрал, е разбрал.
236
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Способите, чрез които държавата упражнява и поддържа монопол, в една или друга степен, върху различните сектори: икономическия (предприятия, контролирани директно или индиректно от държавата), социалния, медико-социалния, културния, религиозния и медийния.