Асен Василев за Лукойл: Няма риск да останем без горива

Финансовият министър е "радостен", че компанията е обявила намеренията си
5 дек 2023 12:16, Нели Христова
150
Асен Василев за Лукойл: Няма риск да останем без горива
Снимка: БГНЕС

"Радвам се, че "Лукойл" официално са обявили намеренията си. Ние имахме изпреварваща информация, че този процес започна още в края на септември-началото на октомври".

Това заяви финансовият министър Асен Василев, след като по-рано днес от "Лукойл" съобщиха, че комапнията преразглежда стратегията си за активите си в България, включително възможност за продажба на бизнеса, предаде  БГНЕС.

"Всяка една компания има възможност сама да прецени къде да оперира и какво да прави със собствените си актив. От гледна точка на българското правителство, ние трябва да подсигурим с нашия представител в компанията, че ще продължи да оперира рафинерията по възможност със стратегически инвеститор и, че българският интерес ще бъде защитен", заяви още министър Василев.

Запитан дали съществува риск държавата да остане без горива, Василев бе категоричен, че такъв няма.

Финансовият министър каза още, че правителството спазва стриктно законодателството, което е прието от парламента. "Няма дискриминация", каза той, относно твърденията на компанията за значителни промени в условията на работа на предприятията от групата на "Лукойл".

В България "Лукойл" притежава петролната рафинерия в Бургас, мрежа от бензиностанции и петролни бази.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
0
 
0
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 5 месеца
На Асенчо (както и на всички с малко инженерна / техническа мисъл в главите) му е напълно ясно, че оня туч край Бургас не може да работи с нищо друго освен гоморашка уралска тиня и са нужни доволно големи промени, за да се говори за каквато и да е различна суровина. Също така му е ясно и че гоморашките содамиди (sodamide / содамид - натриев амид, NaNH2) няма да си мръднат г..., а'е да не казвам какво, да променят каквото и да е по туча. Ergo без блатна тиня онова става един голям камък.
129
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Най страшно е, когато кокорчо каженяма страшно.
128
0
 
0
 
! Отговори
Лъки преди 5 месеца
БЕЗ ГОРИВА ЗНАЕМ,ЧЕ НЯМА ДА ОСТАНЕМ,НО БЕЗ БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ И С РЕКОРДЕН ДЪЛГ Е СИГУРНО!!!
127
0
 
1
 
! Отговори
Хари преди 5 месеца
За вас ,от халтавата сглобка знаем,вие никога няма да останете без ....нищо! Маскари!
126
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Без горива едвс ли ще останем,но каква ще е цената е отделен въпрос.
125
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"Асен Василев за Лукойл: Няма риск да останем без горива. "Това е ясно, а за хората в държавата?
124
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Най мръсния лъжец на снимката.
123
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Как може да останем без гориво в отворен и глобален пазар. Отговорът е ясен на всички: НИКАК!!! Въпросът обаче е друг: Защо ни занимават с това? Защото, не особено интелигентните ни маси се връзват на всичко, както се връзваха на въпроса: Защо горивата са на същата цена както в Европа, при положение, че ползваме уралски нефт??!!!
122
0
 
5
 
! Отговори
Сатир преди 5 месеца
Кокорчо, спецов бая те е напрегнал! Изчакай малко и тогава започни да мислиш, ако можеш извън схемаджиството.
121
0
 
4
 
! Отговори
Идеалист преди 5 месеца
Преди няколко минути познатият ми от началото на 90 години Иван Сотирив говори по БНР( моя поправка ) за " Лукойл ". Беше много обещаващ и умен младеж. През последните години изглежда е изпаднал, та говореше само заучени политкоректнази фрази. Съжалавам го
120
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Хилядите пушещи таралясници по улиците ни изтровиха ! Искам 10 лева за литър гориво!
119
0
 
2
 
! Отговори
Идеалист преди 5 месеца
Преди няколко минути познатият ми от началото на 90 години Иван Сотирив говори по БНТ за " Лукойл ". Беше много обещаващ и умен младеж. През последните години изглежда е изпаднал, та говореше само заучени политкоректнази фрази. Съжалавам го.
118
0
 
13
 
! Отговори
Деди преди 5 месеца
На каква цена бе серсемин такъв? И аз знам, че без бензи няма да останем, такъв е пазарния закон! Ама защо джурналката Хубавелка ни "гали" с това "безценно" инфо?
117
1
 
18
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 5 месеца
Нали така докара и евтина газ с онези миражни танкери помниш ли как заблуждаваше заедно с Лена и Киро по телевизиите кои гласуват за шарлатаните само нямам отговор
116
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Още един бизнес изгонен от Бг. Сега да вдигне данъците и да види как София се изпразва от към технологични компании. Супер си Пульо.
115
1
 
12
 
! Отговори
ГЕРБ преди 5 месеца
Делян Добрев и А.ВаСИЛЕВ ОТ ХАСКОВО ГОЛЕМИ крадци нишо не разбират от политика.Политиката не за селяните.
114
0
 
17
 
! Отговори
американеца преди 5 месеца
то няма страшно но ти ли ще ми плащаш завищените цени н а горивата -нали щяхте да изкупувате по 65 долара барела май нещо оплетохте конците
113
0
 
7
 
! Отговори
Така преди 5 месеца
Четете "медия мол" - потърсете в интернет. Всичко за корупцията на политиците ни. Разпространявайте до когото можете, да научат всички.
112
0
 
11
 
! Отговори
кокорчо, преди 5 месеца
дано може да караш колело и тротинейшън!
111
2
 
17
 
! Отговори
Идеалист преди 5 месеца
Кокорчовците с гласовете на 8,4 % от избиратеките ( токова са извратеняците в София и няколко други града ) държат цялата власт в България, поради предателствата на Буда и опитите на Шопара да му бъдат опростени американските далавери. Академика не го броя даже за човек. Народът го залъгват с подаяния, младото поколение по официални световни проучания 50% не разбира какво чете, не може да пише и само толкова разбират природните закони. Радвайте се на Кокорча - алчен, отмъстоителе, бездетен!