Денков отговори на Добрев: Дерогацията не сме я издействали ние

Тя е договорена в предишното редовно правителство
12 ное 2023 15:50, Нели Христова
46
Денков отговори на Добрев: Дерогацията не сме я издействали ние
Снимка: БГНЕС

На критиките на Делян Добрев, който обвини кабинета, че заради дерогацията пари отиват директно в Кремъл, премиерът отговори: дерогацията е издействана в края на предишното редовно правителство, а след него е имало служебен кабинет.

"През януари, именно под ръководството на г-н Делян Добрев беше приет закон (за по-евтини горива - б.р.), който очевидно не работи. Според мен г-н Добрев се опитва да прехвърли проблема за това, че е направил неработещ закон върху правителство, което съществува от пет месеца".

Тези думи на премиера станаха повод за реакция от страна на Делян Добрев, който обяви, че ще подаде сигнал в прокуратурата и ДАНС срещу Николай Денков и членове на кабинета.

Причината - неизпълнението на закона за компенсациите на горивата, който предвижда отстъпка от 73 стотинки на литър.

"Денков прекали! Законът за компенсациите на горивата със 73 стотинки на литър бил мъртвороден и затова не го изпълнявали. Не, не е мъртвороден! Мъртвородени за вашето правителство са интересите на България и на българския народ", пише Добрев по повод изказване на премиера от по-рано днес.

Смени на министри в правителството няма да има до ротацията през март. Това обяви пред журналисти премиерът Николай Денков.

"Не подготвям смени преди края на деветмесечния период. Девет месеца така или иначе е минималният срок, в който може да се разгърне някаква програма, самата управленска програма е за 18 месеца, до края на 2024 година".

Той не вижда каква промяна може да бъде направена в така наречената сглобка между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

"Ние имаме правителство, избрано с подкрепата на ГЕРБ, ПП и ДБ, докато това правителство работи, това е форматът в който ние работим, или някой ако иска да свали правителството да го прави или това правителство ще работи по правилата, които са заложени до момента".

Денков коментира и предложения от финансовия министър бюджет. По думите му, той ще бъде внесен в сегашния си вид в Народното събрание и впоследствие депутатите ще решат какво да гласуват.

"По отношение на темата корупция, повдигана от ГЕРБ, не виждам какво трябва да коментирам. ГЕРБ има толкова много отговори да дава, че не би трябвало да тръгнат от тях обвинения за корупция. Пари трябва да се дават там, където има добри проекти в полза на хората, това е справедливо. Доколкото чух вчера, справедливо е: "Дайте на този и този кмет и не питайте за какво ще се дават парите", каза Денков по повод вчершното изказване на Бойко Борисов.

Премиерът също така коментира, че няма да има и отпадане на дерогацията за внос на руски петрол до март. Той подчерта, че към момента рафинерията в Бургас изпълнява всички законови изисквания и е направила необходимите плащания.

"Лукойл са ги изпълнили, не защото са обещали на някого, а защото това е тяхно задължение. Те изпълняват закона днес, въпросът е защо законът е бил такъв допреди няколко седмици. След като го оправихме и се видя, че тези средства ще идват в българския бюджет, защо изведнъж това се оказа голям проблем за същите, които приеха този закон?".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
успехите са за герберастите, неуспехите са за другите. Продавачът от пазара в Гасково защо не разясни как бивш шеф се сдоби, събори и построи хотел до паметника на Левски.
14
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Делян Добрев, Борисов, Президента, те са лични защитници на интересите на Лукойл. Не Денков играеше карти и ходеше по кръщенета с генералния директор на Лукойл. А Доган живее от години на територия, лична собственост на Лукойл....
13
6
 
7
 
! Отговори
чучело преди 5 месеца
И тоя не е наясно , че проблемът не произтича от дерогацията , или това което би трябвало да означава понятието , а от начина на практикуване , а се има за министър председател
12
9
 
7
 
! Отговори
Майка Русия преди 5 месеца
Идвайте братушки! Освободете ни от робията на ФАЩ. Корпоративния западен камшик плющи безпощадно по гърба ни вече 30 години. Нищо не ни остана. В управлението са полуграмотни лакеи и слугинаж като Кирчо Петков тъпира, Ицето Иванов грантояда а сега и този НЕкадемик с нулева държавническа грамотност. Положението е много зле. Единствено Майка Русия може да ни помогне както винаги го е правила.
11
7
 
7
 
! Отговори
НАВЕДЕН - ков преди 5 месеца
От Козяк с по една ръка са бръкнали в задните отверстия на двете дебели момчета юристчето и пожарогасяча. А те на свой ред са бръкнали с по две ръце в задните отверстия на Кричо и Кокрочо. Това обяснява кривата усмивка на единия и ококорената физиономия на другия. И накрая, Кричо и Кокрочо са бръкнали с четири ръце в злощастния отвор на едно безгръбначно, амебоподобно, силно наведено създание на име НАВЕДЕНков. Движат ръцете му и го карат да кима когато е нужно. Това сламено *** е образа на България пред света.
10
5
 
13
 
! Отговори
Потресен съм преди 5 месеца
Потресен съм от ниското ниво в Българската политика. Първо пробиотика Кирчо дето две изречения не може да върже, после Гълъб ли беше врабче ли беше някакво дето кквото му казаха това подписа и направи. И накрая инсталираха на ротационен принцип някаква с мозък на амеба и това безгръбначно на снимката, което буквално му се виждат конците как ги дърпат. Тая държава запАда пред очите ни.
9
6
 
11
 
! Отговори
Това нещо какво е? преди 5 месеца
НЕкадемик Дрянков на каква позиция се намира в момента? То знае ли? А ние знаем ли? Чии интереси провежда този проводник мисля,че е ясно на всички мислещ хора. Скъп уран, скъп газ, реактори на безценица за Украйня, оръжия подаяния за Украйна, договори за милиарди за Американски оръжия на хартия, затвяряне на ТЕЦовете, затваряне и на проекта Белене. А във външната политика провал след провал! Това са резултатите от свръх здравословната политика на на това недоразумение.
8
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Този ако мълчи няма да се излага толкова много, факта е следния - от както дойдоха новите има промяна, но тя е в пъти към по-лошо, банки, оператори, модерна търговия, лукойл направиха десетки милиарди на гърба на хората и е нагло до безобразие 1 стотинка да не им вземат от свръхпечалбите а на нас да ни вдигнат всички възможни данъци, няма да платим добре го запоменте ПРОМЯНТАДЖИИТЕ!
7
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ППДБЛГБТ закопаха енергетиката ни, закопаха армията ни, закопаха валутата ни, закопаха производството ни, закопаха външната ни политика. И какво ли още не. Денков е гробар! Закопава държавата!
6
7
 
6
 
! Отговори
Къв Денков кви 5 леа преди 5 месеца
Кенет Мъртан направо да се кндидатира за МП. А министърът на ПпДБ да му пусне една флашка с 52% и да се свършва! Какво ни измъчват с екземпляри като тоя. Безмозъчен, нагъл илитерат без капка дар слово и логична мисъл плюещ клише след клише! Плюе! Плюе! А платените медии събират тия плюнки и го славословят в статии какъв голям академик бил. Да идва Мъртан и да върти София и България и това е. Стига вече с тия чу-ча-ла.
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А дали някой с милионни задължения от тец Варна не иска да прилапа бизнеса на Лукойл?
4
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ккто баба Ванга е казала. Водата ще стане по-ценна от петрола.А в България има и вода и плодородни почви. И точно затова има планове за нас. Да съсипят Българската икономика и демография. Сега като ни спрат и тока и приватизират и водата България ще стане ивицата Газа. Следва екстерминация на останалото население, преди Блакрок, Вангард и другите да изкупят и земята ни и да я ползват както намерят за добре. Тези планове се изпълняват стъпка по стъпка от Денков и австралопитеците около него.
3
2
 
7
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 5 месеца
Асен Василев ходи в ЕК да моли за тази дерогация Денков кого заблуждавате вече незнам
2
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да припомним на старчето с деменция, че предходното редовно правителство беше на ПП.
1
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Денков,върши си работата както е заложена по план и престани да се обясняваш на тоя и оня,дето са бесни,че от три години не са крали,сега изпуснаха и общината,а както изглежда и повече никога няма да управляват.