Гешев представи политическия си проект: Цялата власт се осъществява от народа

Според бившият главен прокурор "сглобката" в управлението се разпада
9 ное 2023 14:33, Нели Христова
105

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

"Днес ситуацията в България наподобява тази през 1934 г., когато всички партии са фалирали морално и са изпразнени от съдържание". Това заяви бившият главен прокурор Иван Гешев, който представи политическия си проект, предаде репортер на БГНЕС.

Според Гешев партиите са се превърнали в корпорации, търговци, които изпълняват интересите на техните собственици. "Консервативни, патриотични, и най - вече български формации липсват, а именно от това поле произхождат ценностите, които са ни запазвали като род, родина и държава", каза още Гешев.

"Затова днес създаваме платформа “Граждански блок”. Цялата власт се осъществява от народа и се упражнява от него", подчерта Гешев.

Още по темата
Според бившият главен прокурор "сглобката" в управлението се разпада.

"Двамата основни участници в управлението - ГЕРБ и ПП-ДБ, са загубили сумарно подкрепата на 500 000 гласоподаватели”, коментира Иван Гешев, след което коментира, че това значи, че сегашните партии са загубили легитимността си сред гражданите.

"Жизненоважно е да върнем гражданите в политическия процес, но чрез активното им участие във властта. Дошло е времето за политическа организация от нов вид, такава, каквато не е партия. Затова десетки граждански организации създаваме "Граждански блок". Влизаме в политиката, за да оцелее България", уточни Иван Гешев.

"Ние искаме промяна на член 12 от Конституцията и в изборите да участват граждански сдружения, както искаме и промяна в Изборния кодекс. Промяна в закона за пряко участие на гражданите в изборния процес на местната власт, като се улесни процедурата за провеждане на референдум, искаме и предимство на мажоритарния елемент за избор на народни представители в НС. Ще участваме в следващите избори с изцяло граждански листи”, подчерта Гешев.

Лиляна Друмева, председател на "Съюз на репресираните от комунизма – Памет", каза, че в моментите на прехода са видели ДС, разграбване, неистински лидери и сега продължават да ги виждат.

"Искам да отстоявам демократичните принципи и докато съм жива ще се боря за тях. Искаме решенията да се взимат прозрачно, а не в тъмните стаи", коментира Друмева.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 10 месеца
До Ангелина- продължение ЩЕ ОТСТОЯВАМ ДОКРАЙ - ИСТИНАТА И СПРАВЕДЛИВОСТТА ,КОИТО СА ЕДИНСТВЕНИТЕ МИ ПРИОРИТЕТИ В ЖИВОТА ,ОТ МОЕТО РОЖДЕНИЕ ,ДО СМЪРТТА НА ЗЕМЯТА!
63
0
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 10 месеца
И аз ще отстоявам ,докато ме има ,но не "демократичните принципи" ,които са "химера" и липсват ,защото няма демократични хора .Няма разлика между репресиите срещу неудобните поради някаква причина хора ,както при "комунизма" ,който не е "идвал",така и при демокрацията ,която също не е "идвала". Дори в съвремието - репресиите са по- жестоки ,защото не са "скрити" и имат масов характер и публична показност. Ще създам и оглавя "Съюза на репресираните от демокрацията -съвременна холокоста"...
62
0
 
2
 
! Отговори
Иван преди 10 месеца
Достатъчно му е да има 1 депутат вкаран в парламента и да го играе депутат под наем. Който повече пари даде, него да подкрепя. Този модел отдавна е ясен. При ниската избирателна активност, която имаме е достатъчно да налее 50-60 000 лева в едно гето и да си напазарува избиратели.
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аз очаквах да е поредната псевдопатриотична партия, която да бори хомосексуализма и да пази българското семейство, пък то било тъпотия тип пряка демокрация. Надявай се да изкараш достатъчно гласове за субсидия. Струва ми се обаче, че и тая цел е прекалено далечна. Поне един ПР да си беше наел, да ти каже, че визията мутри със слънчеви очила е преекспонирана вече.
60
0
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 10 месеца
Имам чувството, че всички партии преписват от едно и също съчинение разсъждение на един и същ второкласник! Каскет, я кажи за толкова години като главен прокурор: колко политика осъди и вкара в затвора? Когато беше на върха избра да си слугиня на мафията, сега като си в калта очакваш някой да ти повярва, че като се върнеш на върха няма да си същото продажно същество което беше преди! Освен това номера се изтърка вече: Цвъ Цвъ, Лютвито, Костя Копейкин сега вече и ти си в списъка!
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 45:Честно казано той получи ангел-хранител по време на случая със Сашко от Перник,защото повярва в Бог тогава.Наистина си беше чудо,че оцеля от атентата само че вие не вярвате в чудеса.Това му даде криле да се пробва да изобличи някой корумпиран и това му струваше загубата на работата.Но дали става за политика не знам...за какво му е да се занимава с макашита?Беше по-добре като ги хващаше за наркотици.
58
0
 
6
 
! Отговори
Възмутен преди 10 месеца
Еееее, стига де. 310-тата партия в България. Трябва да има някаква хигиена за политическите наглеци еднодневки. Например, ако на избори си получил по-малко от 1 или половин процент, партията ти служебно да бъде дерегистрирана. Сега намират хора да се регистрират и после живуркат с години с 5 души актив.
57
0
 
6
 
! Отговори
Гледна точка преди 10 месеца
А ве, оххлюв, такива организации като твоята в България вече има стотици. Поредният ялов проект на провалила се личност.
56
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не можа да си намери никаква работа затва... Аз знам за едно място където търсят пазач...
55
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Целта му е да мине 1% и д цоца субсидии
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ке-ле-леФ блок
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Клоооун
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хи, хи, хи "Граждански блок", оглавяван от *** Гешев!
51
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
То къде другаде да влезе, ако не в политиката. Требе да се краде нещо.
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
офффффффффф аман!
49
5
 
1
 
! Отговори
Искам меле преди 10 месеца
Не знам Гешакът корумпиран ли е или не, но знам, че е смел за разлика от много други политици и управници. Това да си скъсаш оставката докато пистолет е насочен срещу детето ти и гръмва в случай, че не я подадеш говори че трябва да си тотален изр0д с желязна психика.
48
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
Отново ще стане за СМЯХ,това лице е просто човече,няма нищо в главата си очевидно
47
1
 
6
 
! Отговори
бай 100ян преди 10 месеца
Реве ми се като го слушам!Нали поради некадърност не можа да изкара пълен мандат за главен прокурор?Как пък един нормален във власта няма бе?Само от репки и калпав материал.Един качествен мой познат си остави бизнеса и отиде депутат - но след няколко месеца се отказа с думите"Ти знаеш ли какъв ужас е в Народното събрание и с какви откачени хора общувам.Не мога да ги издържа-напускам" и аз разбирам че нормален човек не може да има в лудницата.Ама пък как ще се оправим тогава???
46
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Много комунистически лозунги.....
45
1
 
16
 
! Отговори
Хюго Капет преди 10 месеца
Гешеф морални... Очаквам 0 гласа за граждански блок на следващите избори, дори гешеф няма да гласува за себе си.