Делян Пеевски: Решението за оставка е лично на Карадайъ

Ахмед Доган поема председателския пост, потвърди той
7 ное 2023 18:42, Анисия Иванова
65
Делян Пеевски: Решението за оставка е лично на Карадайъ
Снимка: БГНЕС

Мустафа Карадайъ е взел решението си сам да подаде оставка. Това е негово лично решение, заяви съпредседателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

На 17-ти ще имаме Централен съвет, където ще насрочим нашата конференция, уточни Пеевски. Мандатът на Карадайъ изтича в края на годината. Пеевски потвърди също, че Ахмед Доган поема председателския пост.

От 16 октомври депутатът Делян Пеевски е съпредседател на парламентарната група на ДПС. Той делеше поста с досегашния лидер на партията Мустафа Карадайъ.

През последните месеци Пеевски е човекът, който изразява позицията на партията по ключови теми. Съпредседателският пост му дава възможност и легитимация да участва в председателските срещи в Народното събрание, които определят дневния ред на парламента.

На VII НК на ДПС през 2009 г. Мустафа Карадайъ е избран за член на ЦС на ДПС и след това е избран за секретар на ЦОБ на ДПС от Централния съвет по предложение на председателя на партията д-р Ахмед Доган. Като секретар на ЦОБ на ДПС Карадайъ работи два мандата, до 2016 г.

На 24 декември 2015 г. Мустафа Карадайъ е избран за съпредседател на ДПС, а четири месеца по-късно – на 24 април 2016 г. IХ. Национална конференция на ДПС го избира за председател на ДПС. На проведената на 12 декември 2020г. Х. Национална конференция на ДПС е преизбран за председател.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ е председател на ПГ на ДПС в 43 и 44 НС. Като народен представител е избиран в 42, 43 и 44 НС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Важното е, Доган да го поеме....
8
2
 
14
 
! Отговори
напълно самостоятелн преди 6 месеца
Почетният ви подбира според ситуацията , Карадайъ не е подходящ за обстановката , малко му е в повече клоунадата , сега си требе човек строг да дърпа конците на онова слабохарактерно соросоидче на министър председателския пост , да го командори и така да управлява територията из от зад .
7
2
 
13
 
! Отговори
Хр Иванов преди 6 месеца
това че дебаркирах като пират покрай сараите не означава, че няма да работим с ДПС
6
2
 
17
 
! Отговори
Сандо преди 6 месеца
хайде, и Доган излезе от инкогнито
5
0
 
25
 
! Отговори
мдаа преди 6 месеца
Така е, лично е, НО не на Карадайъ.
4
0
 
10
 
! Отговори
Сараи преди 6 месеца
И от къде ще го упражнява този председателски пост - от сараите ли?
3
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ама тоя шо пар наистина ли мисли, че някой му вярва.
2
0
 
12
 
! Отговори
Dohan bey преди 6 месеца
Или доброволно , или като някои други $амоубийство. Нещо не му влияе добре деменцията на доган. Само шишо е недосегаем, какво ли има в наследените ДС папки от баща си
1
0
 
20
 
! Отговори
Ашколсун бе преди 6 месеца
Заслужаваш една кофа пържоли (свински, разбира се).