Наблюдаваме контрол в правителството, за който няма аналог

Експерти анализират
Обновена: 29 сеп 2023 15:40 | 29 сеп 2023 15:39, Росен Стойчев
8
Наблюдаваме контрол в правителството, за който няма аналог
Снимка: БГНЕС

„Очевидно е, че между партньорите в управлението прескачат искри и започва нанасяне на удари в навечерието на политическата кампания за местните избори с цел извличане на политически дивиденти“.

Още по темата
Това коментира в студиото на БТВ политологът доц. Петър Чолаков.

„От тази гледна точка идват обвиненията за изчезнали милиарди, но „ние сме във властта с тези хора, които са помогнали да изчезнат тези милиарди“, добави той.

„Не мисля, че темата за националния празник е „фалшив заек“. Те се нахвърлиха да променят всичко. Аз се шегувах, че само законът за гравитацията не са решили да реформират. Темата за националния празник не събира съгласие в обществото. Поради тази причина лидерът на по-голямата формация в управлението даде заден ход и се извъртя. От гледна точка на конституционната реформа – там е големият залог за ограничаване на правомощията на държавния глава. Мен ме интересува датата. Ако е 6 декември – идеално. Това трябва да е датата“, иронично каза Чолаков.

„Наблюдаваме контрол, за който няма аналог. Във всички други коалиционни управления малкият партньор излизаше и се оплакваше, а големят – изпълняваше някакви искания. Този път виждаме реален контрол в живо време, което е добре за самата изпълнителна власт. В тази сглобка и ротационна коалиция – това е добро“, добави политологът Цветанка Андреева.

„Винаги говорим за пари. Политиката е разговор къде отиват нашите пари – парите на данъкоплатците. Това е най-сериозният разговор и най-големите трусове. По-добре е потокът да не тече в една посока, а да напоява повече линии.“, коментира Кольо Колев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: диалогправителство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
8
 
! Отговори
Сбъркан автор преди 7 месеца
Контролът на посолството била добро. Сглобката била добро. Объркали сте автора - това го писала Галя от посолството.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Посолсвото-всичко идва от посолството!
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Боко, ритай им столчето на тези обесници. Сега е моментът. Ритай смело, да увиснат и да танцуват танца на обесниците.
3
1
 
5
 
! Отговори
Някакъв орган взема преди 7 месеца
някакво решение.То се оспорва от противниците му в съда.Двете страни призовават вещи лица,експерти и други такива.Едните доказват,че то е велико и ще доведе до неимоверно развитие и прогрес.Другите доказват,че то е не само погрешно,но и вредно и ще съсипе цели региони и сектори.Отива се на арбитраж в ЕС.ЕС не го боли носът за нашите дивотии и дипломатично връща при вносителите.Десетилетие имаме решение,но нямаме изпълнение,въпреки че куп чиновници са хрантутени по въпроса.Демокрацията у нас.
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Какъв контрол . Тези национални предатели само ги интересува да коленичат на Посолството и да си редят обрачите от фирми .
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Росен написал нищо но нищо не се разбира