Ексглавсекът на МВР: Поискаха ми оставката след посещение на партиен лидер

Два дни преди да се върне Васил Божков в МВР вече знаели
Обновена: 31 авг 2023 12:46 | 31 авг 2023 12:45, Камелия Цветанова
99
Ексглавсекът на МВР: Поискаха ми оставката след посещение на партиен лидер
Снимка: БГНЕС

Два дни преди бизнесменът Васил Божков да се върне в България, в МВР е имало информация за това, съобщи в интервю за БНР подалият оставка главен секретар Петър Тодоров. Той допълни, че министърът на вътрешните работи Калин Стоянов е поискал да се оттегли от поста след посещения на политически лидер във ведомството. Първоначално Стоянов е бил готов да работи с Тодоров.

Пред БНР Тодоров уточни, че още на 23 август в министерството имало информация, че Божков възнамеряват да се прибере доброволно.

Още по темата

"Ние имахме информация два дена преди това, че той ще пътува, и съответно такова пътуване беше осъществено на 25 август", каза той.

На въпрос дали в МВР са имали информация, че бизнесменът ще се върне доброволно, или че той е екстрадиран, главният секретар на МВР в оставка отговори: "Имахме  информация, че след два дена предстои пътуване. Това, което ние знаем към момента е, че той се върнал доброволно. Това се случи, както знаете в петък пред медиите".

По повод исканата му оставка от вътрешния министър Калин Стоянов Петър Тодоров уточни, че първоначално министърът е поискал да работи с него. В последствие обаче е променил позицията си.

"Когато вече беше встъпил в длъжност и след посещението на един партиен лидер в кабинета на министъра, бях извикан няколко часа по-късно и, гледайки така надолу в земята, зачервен целият, ме попита няма ли да си подам оставка, тъй като имало напрежение около длъжността ми. Бях искрено учуден за тая промяна на позицията му. Попитах в какво се изразява това напрежение около длъжността ми, не ми беше отговорено с нищо конкретно. Явно към този момент не са били написани тези опорки, които впоследствие бяха изведени", поясни още подалият оставка главен секретар на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още по темата: Петър ТодоровБожков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
президента не трябва да има право да назначава хора във властта. Ние парламентарна република и всичко трябва да се управлява от парламента и излъченото от парламента правителство.
76
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ГДБОП-чето от Бургас явно е доста отмъстително! Той му се закани веднага..
75
1
 
4
 
! Отговори
от посолството преди 8 месеца
Като не слушкате, ви махаме!
74
0
 
3
 
! Отговори
фен(бивш) преди 8 месеца
Мдааааааааааааааа,ДРУГ,ТОЖЕ ХОТЯТ,КОКАЛА.ИМА ОЧЕНЬ МНОГО МЕСО ПО НЕГО.
73
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Главен секретар с физиономия и акъл на пиян мyжик :)
72
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тоя беше дясната ръка на 12-токенeфника :)
71
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Какъв главен секретар може да бъде някакъв тъпaнаp, дето не може да запомни 2 изречения, а си ги е записал на листчето и ги срича през журналистите?
70
2
 
3
 
! Отговори
проз милиционер преди 8 месеца
Ексглавсекът на МВР: Поискаха ми оставката след посещение на партиен лидер ------------- а как те назначиха бе ***?
69
3
 
7
 
! Отговори
toti преди 8 месеца
Ай стига си ХЛЕНЧИЛ а си отиди с ДОСТОИНСТВО и знай ,ние всички сме сакратени,пенсионирани по политически причини и сме хиляди!!
68
5
 
4
 
! Отговори
ББ преди 8 месеца
и...не се се заблуждавай,че "глупавите"американци" те "ОБУЧАВАХА" в Алабама...къде е пригожин р.бе???това ви чака с копейкин...самолетни...автомобилни...Бог да пази САЩ...от "служещи им опитващи да оцелеят"!!!
67
8
 
5
 
! Отговори
ББ преди 8 месеца
рзидентО да попита "народа си"одобрявате ли убийствата на жени и деца в Украйна,да попита Народа си...искате ли да сте на мястото на Украйна,да им обясни,че мине ли путин през Украйна...ЕС ще е новата ...останалото са лъжи и руски манипулации!Само мразещ Народа си може да води такива политики като резидента.БГ имаме резидент мразещ децата ни...българите!!!уау...нечовешко!!!
66
3
 
5
 
! Отговори
ББ преди 8 месеца
"чистка"уау,"наше мВр пращащи началници на смърт бг полицаи",началници назначени от радев през служебните му да му служат и обслужват руски интереси,само факти!България си "избра" назначен от корнелия през службите...резидент за позор на Народа си!Служебните по Конституция имат ЗАДЪЛЖЕНИЕТО да осигурят Свободен и Справедлив Избор,те сменяха проф.със обслужващи ги,обслужващи путин и ограбващи Народа ни...40 Х.ЛВ заплата на шаман-доктор,крадящ и от ЗК,рекетиращ ви да му давате и под масата...авери
65
3
 
10
 
! Отговори
Ал л а ба л а преди 8 месеца
И милицията е наша!
64
2
 
22
 
! Отговори
Стамболов преди 8 месеца
Какво искате от полицията без стабилна прокоратура и независими съдии полицаите само ги хващат.Всеки убиец напоследък е с по 20-30 криминални прояви ,но на свобода.Семерджиев беше с 50 акта и дела .Просто няма кой да ги съди когато са със чадър.
63
6
 
13
 
! Отговори
Груйо Михалов преди 8 месеца
Плана от записите върви не го бърка .
62
0
 
1
 
! Отговори
Драгалевци преди 8 месеца
До Германов112...
61
1
 
4
 
! Отговори
Германов преди 8 месеца
Професионални убийци от перник убиват хора в бобов дол,помощ
60
8
 
13
 
! Отговори
Е то ясно преди 8 месеца
И малките деца знаят, че това беше политическа чистка с идея да се овладеят службите и изборите "да се правят с наше МВР", както сами си казаха на записа. Те срам нямат - изтекло, освтено - няма значение - решили са, искат да си изпълнят плана. Друг е въпросът дали ще им се получи, защото те са организирани, щедро финансирани, овладяващи власттовите инсрументи все повече и със здрав гръб "навън", НО-са шепа, а ние сме милиони, макар да не сме като тях И господарите днес с тях, утре-без.
59
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До хора коментирали кога и от кой е назначен Петър Тодоров. Кирил Петков беше министър председател, Бойко Рашков беше министър на вътрешните работи. Бойко Рашков назначи Петър Тодоров, а сега се правят на три и половина. Те го назначиха и те си го свалиха. Явно не е направил каквото искат.
58
1
 
12
 
! Отговори
Iron Maiden преди 8 месеца
До Бивш от МВР...Много мнооого правилно!Като си казал А, кажи му направо пълното име, за да го видят всички и да си правят изводите, за кого и защо гласуват!