ПП-ДБ ще подкрепи Димитър Радев за управител на БНБ

Основната цел е ясна - Еврозоната най-късно на 1 януари 2025
Обновена: 12 юли 2023 19:46 | 12 юли 2023 19:46, Красимир Ангелов
12
ПП-ДБ ще подкрепи Димитър Радев за управител на БНБ
Снимка: БГНЕС

След днешната среща и тази ползотворна дискусия, Димитър Радев ще има нашата подкрепа.

Това заяви съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков след срещата с кандидата на ГЕРБ-СДС за управител на БНБ Димитър Радев, предаде БГНЕС.

“Това е точно начинът, по който искаме да се взимат този тип решения - информирани, а отговорите на въпросите ни са изцяло в посоката на нашата програма. Може би най-важното заключение от дискусията е, че България трябва да бъде в Еврозоната не по-късно от 1 януари 2025 г. БНБ и парламентът ще работим заедно да постигнем тази цел.

Другото, за което се обединихме е, че комисията КВЕС /Комисия по европейските въпроси и контрол на европейските фондове/ ще бъде със задачи за Еврозоната и Шенген. По този начин координацията между правителство, БНБ, парламент, да се случи в синхрон, така че да постигнем тези общи цели”, добави Петков.

Димитър Радев каза, че целта трябва да бъде да се присъединим най-скоро в Еврозоната, но не по-късно от 1 януари 2025 г.

“Много е важно, че политическата подкрепа за процеса се разширява, защото без такава политическа подкрепа целта ще бъде нереалистична. Амбициозна цел, но изпълнима”, коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 10 месеца
Едно добро решение.Димитър Радев е добър специалист.ПП/ДБ не разполагат с подготвени кадри.Само празни приказки и локум на килограм.
9
1
 
1
 
! Отговори
До Димитър преди 10 месеца
Браво на тебе. Значи на следващите избори Пп дб ще имат цял един глас
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всичко което са случва в последните дни ми се струва някак познато, като дежа вю. Чудих се, чудих се защо ли, и се сетих. Чувал съм го на един запис
7
5
 
2
 
! Отговори
Димитър преди 10 месеца
Много хубава новина. Гласувал съм за ПП-ДБ и като се замисля най добре да управляват с ГЕРБ-СДС, отколкото с ИТН, БСП и недай Боже Копейката. Да приемат бюджет на второ четене, да влезем в Шенген, еврозоната, да помагаме на Украйна и да държат президента много далеч от реалната власт, защото положението е отчайващо иначе.
6
2
 
1
 
! Отговори
Гербер преди 10 месеца
До 5. Това отдавна не е актуално, не го ли разбраха такива като теб?
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Браво! Димитър Радев е изключителен банкер.
4
2
 
5
 
! Отговори
Богомил преди 10 месеца
Димитър Радев нито е калинка, а международно доказал се банкер, нито е на ГЕРБ. Да ГЕРБ го поканиха да се върне от САЩ, където имаше успешна кариера и той като патриот прие да помогне на родината си е критичен момент след провала на КТБ.А ти *** какво правиш за България ? Или Русия е по- важна за теб?
3
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ще подкрепят Калинката на ГЕРБ!!! Защо?
2
2
 
5
 
! Отговори
Изненада преди 10 месеца
Промената започна да има проблясъци. Спряха да предлагат за всичко, което излезе лорерчо и гюро.
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Спазариха се.