За пръв път виждаме прекратяване на мандата на главния прокурор

Очаква се решението на КС
15 юни 2023 12:43, Росен Стойчев
18
За пръв път виждаме прекратяване на мандата на главния прокурор
Снимка: БГНЕС

„За пръв път има предсрочно прекратяване на мандата на такова лице от съдебната власт”.

Още по темата
Това заяви адвокат Емил Георгиев от „Правосъдие за всеки” в ефира на Нова Нюз.

„Очаква се решение на Конституционния съд – с какво мнозинство може да бъде освободен предсрочно или избран главният прокурор от ВСС”, каза Георгиев. Той уточни, че президентът не е обвързан с конкретен срок за подписване на указа за освобождение на Гешев.

„Ние сме в пълна криза на правовата държава. В една правова държава подобни неща в прокуратурата и в органа, който решава кадровите въпроси на съдебната система (ВСС) подобни неща не могат да се случат. Без видими критики към главния прокурор едни и същи хора за кратък период от време да изберат едно лице за главен прокурор и след това да се обърнат на 180 градуса и да поискат освобождаването му, трудно би се получило”, каза Христо Христев – преподавател по право на Европейския съюз в СУ. По думите му когато и да бъде освободен главният прокурор Иван Гешев, все ще е късно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: диалогпрокурорважно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
Колев преди 10 месеца
Стига сте се занимавали с този главен прукорор обикновения човек не се интересува от такива неща ,вълна ни излезе вече на ушите да слушаме за него,да стане един че да седне друг,знаем ги какеис прукорорите особено край морските градове
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не само прекратяване а проверка какво е работил през тези години и дали е заслужил заплатата която е получавал ако трябва и наказание
13
2
 
3
 
! Отговори
Дедо преди 10 месеца
Какво да каже бре,нали той яде и пи заедно с тях.Ако някой си мисли, че нещо за някой или някои ще каже има да чакате докато ми цъвнат налъмите. Театърът който се разиграва е точно по сценарий а режисьорът е в Банкя. Другите са артисти и всеки си играе ролята по сценария. Глупаците пак сме ние, народа, гледаме и гадаем какво ще стане и през ум не ни минава, че всичко това вече е било само, че в друг филм.
12
4
 
1
 
! Отговори
Чичо преди 10 месеца
Най-гаднотополитическо и всякакво съществуване настъпи скомунистическият преврат датиран на 9ти Септември 1944г.И до днес сме феодално зависими от тези дерибейове.Исторически ДОКАЗАНО!!!
11
5
 
0
 
! Отговори
Ти да видиш! преди 10 месеца
Комунистите със своята дерибейщина и с чувство за безнаказаност и вечно съществуване се самоубива със собствените си камъни с които трепеха всичко свястно в България!ДО КА ЗА НО!!!!
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Без видими критики към главния прокурор едни и същи хора за кратък период от време да изберат едно лице за главен прокурор и след това да се обърнат на 180 градуса и да поискат освобождаването му",_______Но и Гешев се е обърнал на 180 градуса от обещанията си! Нали?! От "борец срещу мафията, се превърна в техен покровител, в ЕДИН ОТ ТЯХ. Къде са му обещаните обяснения и кога ще ги направи и от какво зависи да ги направи - от прогнозата за времето?
9
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Искаха да ликвидират Иван Гешев. Като не успяха му взеха само каскета. Сега пък щели да ликвидират длъжността Главен прокурор и да сkопят Конституцията без да има свикано Велико Народно Събрание.
8
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За първи път виждаме ВСС с изтекъл мандат. За първи път виждаме промяна в броя на гласувалите (променен от 17 на 13 гласа понеже са купени за по 3 милиона евро на глас по данни на Гугъл). За първи път виждаме спечелилите изборите да харижат цялата власт на загубилите изборите. За първи път виждаме е България да има повдигнати обвинения срещу големи олигарси и политици и Главен прокурор, който не се продава на мафията. Исках да го ликвидират. Като не успяха му взеха само каскета.
7
9
 
13
 
! Отговори
Мдаа преди 10 месеца
На кой му пука че няма главен прокурор и на гешака му спряха лапачницата!! Ми да ходи да се разправя със шефа на мафията във България Боци Борисов ама надали му стиска
6
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Две партии се затриха взаимно, също за първи път виждаме.
5
4
 
8
 
! Отговори
КОЙ КАКЪВ Е преди 10 месеца
Тия правосъдие за всеки че не са правосъдие за всеки е ясно ама чия марионетка са? Нали бяха против Певески и Бойко сега защо са против Гешев явно обърнаха палачинката? Прекръстете се имунитет за всеки
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За 1 път също,бешеИзритан и Цацаров,година преди да му изтече Мандата! Него " видяхте" ли го??-) Тези които го видяха,даже Протестираха тогава!!
3
3
 
14
 
! Отговори
Уфсъ преди 10 месеца
Посолството каквото реши, това е
2
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А къде е депутата Бойко Борисов? Защо се крие като мишка? Защо продължава да не стъпва в НС?
1
3
 
8
 
! Отговори
Теди преди 10 месеца
Ще си търси друга работа аз вчера и дадох телефона си на една жена и казах че ще и помогна да си намери работа и казах за къде знам свободни работни места