Йотова: Готви се заговор срещу българската държавност на всякакви нива

Нищо добро не я чака България, оцени вицепрезидентът
Обновена: 27 май 2023 18:48 | 27 май 2023 11:44, Елка Василева
228
Йотова: Готви се заговор срещу българската държавност на всякакви нива
Снимка: архив, БГНЕС

"Вярвах, в това, което Мария Габриел и акад. Николай Денков говореха, че се мисли за стабилно правителство. Големият отсъстващ са българските граждани - не се говори за бюджет, за доходи, за инфлация. Много внимателно трябва да бъдат анализирани посланията на Кирил Петков и Асен Василев. Прави чест на г-н Денков, че не се намесва в този разговор", коментира вицепрезидентът Илияна Йотова.

По думите ѝ се готви заговор срещу българската държавност на всякакви нива - във вътрешнополитически и външнополитически план.

Още по темата
"По безпрецедентен начин са замесени имената на водещи европейски политици, нищо добро не чака България, подобен опит да бъдат дискредитирани институциите, чрез замесването на председателите на Европейската комисия и Европейския съвет, със заобикалянето на европейските правила и закони, няма как да не бъде отбелязано. Колкото по-консолидирана е българската позиция, толкова по-добре. Такива частни разговори, както казва г-н Петков дъжд от телефонни обаждания, никога не завършват с нищо добро, това се прави зад гърба на българските институции. Руши се държавността по безпрецедентен начин", допълни Илияна Йотова, цитирана от БНТ.

Според нея се обсъжда по безпардонен начин президентската институция.

"Идеята за ротационно правителство е труден политически компромис. Оказва се, че това е фасадата, зад която са се скрили тези истински намерения", добави Йотова.

Тя поясни, че има вариант двете политически сили да са толкова обвързани помежду си, че да се опитат чрез договорки да направят кабинет на всяка цена.

"Президентът много стриктно спазва конституционната процедура - кога и как ще даде мандата е изцяло в неговите правомощия", каза още Илияна Йотова и зададе въпроса: "Кой се страхува от това, че мандатът не беше даден в първите 24 часа".

Още реакции на политическата криза вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
това ру-ско прокси защо го показват въобще
127
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
заговорът срещу БГ е нашия президент под формата на независима държава иска да ни направи слуги на москва
126
0
 
5
 
! Отговори
Дипломат преди 11 месеца
До 132 Това е истината но на русофилите не им изнася защото имат други приоритети които те включват това народа и държавата да са равни с другите европейски народи.
125
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Червената мутра Йотова. Вън мутри, резидента ви го каза. Кой слуша тази червената цял живот на издръжка на държавата, че и родителите и сигурно? Хайде вън мутри. Заедно мутрата ченге резидента.
124
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Близо два милиона са пенсионерите в България с най ниската пенсия в ЕС / ЕС може най спокойно да ни плаща тази сума от население половин милиард. / И близо три милиона са българите , който работят здраво в ЕС , Великобритания и САЩ , но получават по малко възнаграждение от другите / на същата работа/ . Заради това , че не сме в Шенген . Ето защо на тези българи е необходим Шенген и еврозона.
123
0
 
3
 
! Отговори
Шпек Народен преди 11 месеца
До 131 Коребаех се дали има или няма но слад твоя коментар вече съм сигурен че има защото лъжеш като дърт ф а т м а ш к и пингвин от дондукова махала.
122
8
 
1
 
! Отговори
Факт преди 11 месеца
Всички държавни глави на страните в ЕС и всички такива на държавите в НАТО работят срещу интересите на страните си, само Румен Радев мисли за доброто на народа си и има обратната на всички тях про-Путинска позиция. Заговор нема.
121
1
 
10
 
! Отговори
Идете си у Мацква преди 11 месеца
Руzки сфинйе като толкова обичате Путин стойте далеч от Република България!
120
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
до 122 Факт - като не ти харесва президента избран с два и половина милиона гласа, ходи да си направиш харикири и така ще си решиш проблема
119
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Всеки, който се опълчи на американската политика е или рускозависим или корумпиран. Браво на Президент Радев! Ако всички мижитурковци дето се правят на политици имаха малко кураж и акъл да се противопоставят на чуждите интереси и защитят народа си щяхме да сме Дания на Балканите... А тези льольовци говорят за нас в трето лице, сякаш те са от друго измерение... Докато няма обесен политик на някой дерек няма да има оправия.
118
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не смейте да отваряте хладилниците си - Путин ви дебне отвътре!!! Преди почти 35 години се оказа, че в Бг имало над 8 млн демократи и един-двама комунисти но сме живяли под диктатурата на СССР. Сега уж сме американци, а пак за руско влияние говорим!? Нали ходим на избори и избираме Бойковци, Йристоивановци, СЕДЕСЕТА... Ми те били създадени от Путин, както и американските НПО-та с многото пари, които се оказват под руско влияние. Брей, брей, брей...
117
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Редовно правителство може да има само, ако ПП,ДБ предлжат Мария Габриел за премиер, която да посочи експерти за кабинета. В противен случай, трябва да се отиде на избори. След разкритията за манипулиран вот, ПП,ДБ са нелегитимни и не са в позиция да предлагат кабинет.
116
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ПП не са политици, а бизнес играчи, корпоративен проект, който да работи в интерес на едрия престъпен капитал. Инсталирани във властта от Радев/ДС, за да унищожат ГЕРБ/Борисов. Те винаги ще действат против ГЕРБ. След разкритията за манипулиран вот, ПП,ДБ са нелегитимни. Изборите са наложително. Като се проведе мащабна кампания, срещу антибългарската Възраждане.
115
0
 
4
 
! Отговори
Calabria La Famiglia преди 11 месеца
Как е времето в ЮАР
114
4
 
11
 
! Отговори
Факт преди 11 месеца
За съжаление от както българската президентска институция се изказва като проводник на руската пропаганда, Радев звучи все едно слушам Лукашенко, а не държавния глава на член на Евросъюза, всичко заявено от същата тази институция звучи като смешен проруски плач - и това няма как да се промени с тези актьори до края на този им последен мандат.
113
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Той заговора е от 30 години целта е ако има военни действия да са по далеч от границите на англисаксонците и швабите
112
0
 
10
 
! Отговори
Лустрация преди 11 месеца
За боклу ците от ДС Никога повече на власт!
111
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Русоробе четете историята си преди да се пишете патриоти.
110
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Така ли казаха от Русия?
109
13
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 11 месеца
а към дрънкащите клишето че Москва,кгб и цру определяли политиката на БГ,имам един въпрос :...-И как става това,като ВСИЧКИ / с изключение на "Възраждане" / не ходят и до тоалетната,ако не се консултират преди това с посолството на сащ,или с Брюксел ?!...Гьобелс отдавна го няма бе!!!..