ГЕРБ: Замразяваме преговорите с ПП, всичко си има граници!

Не мога да приема демокрация да се гради на лъжа, посочи Мария Габриел
Обновена: 27 май 2023 19:15 | 27 май 2023 17:12, Красимир Ангелов
358
ГЕРБ: Замразяваме преговорите с ПП, всичко си има граници!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Говорих с акад. Денков, уведомих него, казвам и на вас: Замразяваме преговорите! Всичко си има граници“, заяви Мария Габриел на извънреден брифинг на ГЕРБ.

"Дълго мълчах, слушах много, водех се единствено от разума и грижата за държавата. Замразяваме преговорите, всичко си има граници. Моята е че не мога да приема демокрация да се гради на лъжа, на разклащане устоите на държавността и на неспазване на фундаментални принципи на републиката. Оставям настрана лъжите по отношение на моята личност - това не е проблемът. Проблемът е, че тук може да става дума за визия и начин на управление, който е в разрез с всички европейски принципи и практики", допълни Габриел.

По думите й е неприемливо едно да се говори едно нещо по време на преговори, а друго - навън. „Навън са лъжи!“, категорична бе тя.

Още по темата
"Изводът ми е, че те вече и вътре не могат да бъдат приемани сляпо за истина. С цялата ми симпатия към стойностните хора към ПП-ДБ смятам, че това е неприеммиво и към тях", посочи Габриел.

"Второ, неприемливо е дори да има някакво съмнение, че България е параван. България не е параван, а суверенна държава. Ние имаме европейски и атлантически партньори и ние ги ценим, защото знаем, че когато отстояваш позицията си от самото начало, те те уважават. Но решенията се взимат единствено в България. Ние не можем да бъдем фасада за нечисти помисли, жажда за власт и система, подменяща устоите на държавността", категорична бе тя.

Мария Габриел отчете, че е неприемливо да се говори за политизация на администрацията.

"Задавам си въпроси като: Това ли е виждането как се правят избори, ако е така, смятам, че българските граждани не заслужават такова виждане. Въпроси е и какво означава "ала-бала с президента" без ясни отговори и гаранции за спазване на принципите, аз не мога да участвам под каквато и да е форма“, допълни Габриел. Според нея все още има възможност за експертно правителство, но с ясни гаранции за спазване на принципите и законите.

Виждам, че на този етап експертно правителство продължава да има подкрепа, но на мен ми е нужна още яснота. "Докато няма отговори и гаранции за спазване на тези принципи, замразяваме преговорите”, подчерта тя.

"Ние компромиси направихме всякакви. Едно е компромис, обаче, друго е с твоя глас да позволиш във властта да бъде войнстващ болшевизъм. Разбирам призива към компромис, никакъв компромис не е да подкрепиш едно управление с цел демонтаж на републиката. Има огромна разлика между саможертвата и самоубийството", каза от своя страна Томислав Дончев.

Самата Мария Габриел уточни, че замразяването на преговорите все пак означава, че те могат да бъдат "размразени", преди евентуално да бъдат окончателно приключили.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още по темата: ГЕРБМария ГабриелПП-ДБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
276
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Долен и мръсен предател не ми обяснявай кое какво значи. Аз съм достатъчно умен и образован човек значи предателство и най долна лигавщина от която му се повръща на човек който е умен разбира се. Ай сиктир ! Предатели долни и мрръсни убийци
275
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Долен и мръсен предател не ми обяснявай кое какво значи. Аз съм достатъчно умен и образован човек значи предателство и най долна лигавщина от която му се повръща на човек който не е *** разбира се. Ай сиктир !
274
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
На пресконференцията от зад има окачени три знамена между европейското и българското е украинското. Потрес и възмущение. Тече украинизация народе !
273
9
 
7
 
! Отговори
До 281 преди 11 месеца
Това, че си видял украинското знаме до българското и европейското не значи, че сме в "сфера на влияние на някаква си Украйна" , а значи че както целия Европейски съюз България е солидарна с борбата на Украйна за независимост! Навсякъде в Европа и в демократичните държави, редом с държавните им символи е поставен украинският флаг в знак на солидарност. Аз като си поръчвам пица от Глово, първото нещо което се изписва на сайта им е Stand for Ukraine на синьо-жълт фон. И това ли е провокация?
272
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Герб защо сте окачили украинското знаме в средата между българското и европейското вие сте предатели и родоотстъпници.
271
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Дано няма правителство още 10 години, тия ... ще ни вкарат във война
270
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
На клипа качен от Бойко Борисов отзат се виждат три знамена Европейското и българското но в средата е украинското !?! Аз сега го видях и се потресох. Ние сме в нова свера на влияние на някаква си украйна народе спиш ли.
269
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Също си спомням как Кирето Петков изряза Ковачевски от общата снимка с Блинкен. И това са проспали, явно.
268
4
 
13
 
! Отговори
Кики преди 11 месеца
Ако бяхме нормална държава, трябваше да ври и кипи пред парламента и протестите във Франция да са като детска игра. Ама не, българина и това ще преглътне..Бойко ще им извие ръцете сега за още министерски кресла и пак ще има правителство на антибулгари, които финално да ни загробят и замислят. Напълно си заслужаваме съдбата...това е жалката истина.
267
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ха-ха, сещам се как Кирето Петков снизходително потупваше Байдън по рамото на някакъв форум в Европа, както учител поощрява своя ученик. Още тогава трябваше да са му направили правилния психопортрет в "посолството", но явно са дремали.
266
2
 
7
 
! Отговори
Супер Селтак преди 11 месеца
Кво сега, не си признава че мечтае да стане премиер ли?
265
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Замразяват,т.е.оставят си вратичка за рекет и изнудване.Ако ПП-тата им клекнат,отиват при Славчо и НДСВ.
264
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Един от белезите на самозабравилите се, е че мислейки се за единствени, богоподобни и най-, най-, най-, спират да се пазят, да съолразяват, да внимават да не стъпят накриво, ами ръгват през просото. И така става "направи си сам - сам си го направи".
263
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Отклониха ни вниманието от Гешев и компания,а там е къде,къде по-интересно.
262
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ГЕРБ е най-добре да си стоят във фризера, дълбоко замразени, заедно с брюкселската скумрия!
261
1
 
11
 
! Отговори
абе кой лъжете?!? преди 11 месеца
Всички виждат, а то се и ЧУ, че бойко иска кабинет на ВСЯКА ЦЕНА, само и само да пази имунитет, а тия от пп-дб, също, но защото отиват надолу и единственият им шанс е да правят избори с "наше МВР"! СЕга стана фал и са пред линч! Обаче едно интереса, друго и "началниците от посолствата"! Нямат измъкване! Казаха си го в прав текст "целта е да махнем хората на Радев и да сложим наши, одобрени от посолствата"! Сега се чудят как да го нарекат - "експертен", извънземен, но да има ТЕХЕН кабинет! ЛЪЖЦИ!
260
3
 
11
 
! Отговори
Шок преди 11 месеца
Боко пак щял да сложи Василев за финансов министър, за да не кажел нещо Асенчо. Той изтегли толко милиарди заеми и ние плащаме като луди. Въобще не ни интересува, какво ще каже.
259
5
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 11 месеца
ха ха ха ха ха!?!!!!..Хвърлих един поглед на "речта" на Гаргамел...Както очаквах,тая ПАК ЧЕТЕШЕ,но тоя път текста й се подаваше на смартфона !!!...Та:..-Хора,до кога ще се правите че не виждате,че "Габриел" е ЕДНА КУХА ЛЕЙКА,която може САМО да се усмихва и да чете предварително подадени й реплики ?...В сравнение с нея старите Бокови мажоретки,като Деса,Сачевица и др. изглеждат като "академици" !...Уникално куха лейка !!!...Три думи не може да свърже в изречение,ако някой не й ги пошушне !...***
258
4
 
10
 
! Отговори
BG преди 11 месеца
Как се отказа от евро заплата за да взимаш българска .докарахте от Брюксел за да се приеме Истанбулската конвенция. Иначе всички сте тук да оправяте България
257
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Аз казах ли ви,че сватба няма да има.